Menu +

JUN: TRE - SUM 5:1 - V souboji prvního s druhým jasně vyhrála Třebíč

Reportáže
T ř e b í č - Druhé mužstvo tabulky Šumperk, je jeden ze tří týmů, které letos dokázali Horákům uzmout alespoň bod. V dračím doupěti junioři remizovali 4:4. V odvetě na třebíčském ledě však Horáci neponechali nic náhodě a přesvědčivě zvítělizi 5:1. Čistým hattrickem v průběhu deseti minut se blýskl forvard Eduard Kadela, dvě branky přidal Pavel Vyhnálek.
Sdílejte článek
 
16.kolo, neděle 15.11.2009
TRE TRE
5:12:1, 3:0, 0:0
SUM SUM
Statistiky
Branky a nahrávky: 2. Vyhnálek, 16. Kadela E. (Vondráček), 26. Kadela E. (Vondráček), 27. Kadela E. (Kún, Kesner), 30. Vyhnálek (Vítek, Kadela E.) Rozhodčí: Jeřábek - Skopal, Reich. Vyloučení: 9:10. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 75. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 5:1.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Wolf - Kadela E., Kún, Belatka, Cirhan, KOtrba, Dvořák, Vondráček, Vítek, Kadela E., Křenek, Krutiš, Koza, Svoboda, Kesner, Vyhnálek, Giz
Draci Šumperk: Misorz (30. Kulhavý) - Havlík, Novotný, Frič, Drtil, Doleček, Peška, Hlavsa, Stejskal, Skoumal, Trtík, Svoboda, Vejchoda, Šrámek

Komentář k zápasu

Utkání začalo očekávaným tlakem domácího celku, který zužitkoval hned ve druhé minutě Pavel Vyhnálek, když se prohnal mezi zkoprnělými beky Šumperka a bekhendovou střelou otevřel skóre zápasu - 1:0. V šesté minutě chyběly jen milimetry k tomu, aby slávisté vedli o dvě branky. Gólman Misiorz vyrazil puk vysoko nad sebe, ten spadl za jeho záda, ale na brankové čáře tančil tak divoce, že dorážející útočníci Třebíče nedokázali usměrnit směr jeho tanečních kroků tím správným směrem. Postupně se hra vyrovnala a hosté dokázali vyrovnat i skóre. V desáté minutě využili přesilovou hru, když akci dva na jednoho zakončil krásnou tečí střílené přihrávky Luboš Hlavsa - 1:1. Autorem přihrávky byl Michal Skoumal, druhou asistenci si připsal Tomáš Drtil.

Jedenáctá minuta přinesla vzrušení, neboť hezkou střelou tahem z levé strany trefil Petr Krutiš břevno šumperské svatyně. Hosté se v této fázi zápasu dostali pod velký tlak a na jejich branku se valil jeden útok za druhým. Ve třinácté minutě to byl Eduard Kadela, který projel přes celé hřiště a krásně zakončil. Neméně hezky ale jeho krásnou akci zlikvidovala pohotová lapačka brankáře Draků. Vyrovnaný stav změnil Eduard Kadela v minutě šestnácté, kdy po spolupráci s Tomášem Vondráčkem trefil levou část Misiorzovy brány. Šumperský gólman byl bez šance - 2:1, asistence Tomáš Vondráček. Na závěr první dvacetiminutovky měl ještě šanci na zvýšení Kesnerův útok, který se dostal ke třem nebezpečným střelám, z nichž ale nezapršelo.

Druhou část zápasu začali Draci aktivně a Adam Wolf v brance Horáků se musel otáčet. Dvě nebezpečné šance však s přehledem lapil a tak udeřilo na druhé straně. Čas 25:24 a skóre 3:1. Svůj druhý gól v zápase vstřelil agilní Eduard Kadela, jenž dorazil Vondráčkovu střelu. Kadelu při dorážce nepokryl šumperský Martin Novotný a chtěl si alespoň vybít emoce v bitce, jenže ani tam se mu nevedlo. Tomáš Vondráček, kterého si Novotný vybral za soka, ho poslal rychlým chvatem k zemi, sundal mu helmu a pak už zasáhli čároví, kteří oba kohouty oddělili.

Časoměřiči museli znovu přepisovat skóre v čase 26:53, kdy čistý hattrick uzavřel střelec zápasu Eduard Kadela, když jemně mezi betony gólmana tečoval střelu Borise Kúna. Druhá asistence byla připsána Karlu Kesnerovi. Eduard Kadela nejen, že dosáhl čistého hattricku, ale povedlo se mu to za necelých jedenáct minut, přičemž každý ze tří gólů dal jiným způsobem zakončení. Navíc jen pár hodin po té, co odehrál zápas za muže v Hradci Králové.

V polovině zápasu musel gólman Šumperska lovit puk z brány popáté. Pátou branku domácích a svoji druhou v utkání dal Pavel Vyhnálek, jenž ranou od modré po zemi mezi betony zvýšil už na hrozivých 5:1. Asistence si připsali David Vítek a Eduard Kadela.

Druhá polovina druhé třetiny už postrádala náboj a přinesla spíše hru ve středním pásmu. Domácí se už nikam nehnali a hosté zas vytušili, že dnes si z Třebíče body neodvezou. Po dvaceti minutách tedy svítil na světelné kostce nad ledem stav 5:1.

V duchu druhé poloviny druhé dvacetiminutovky pokračovala i třetina poslední. Jen s tím rozdílem, že jak domácí, tak hosté hráli nedisciplinovaně a oba celky dostaly možnost hrát dvakrát přesilovou hru pěti proti třem. Ani jedna z těchto čtyř početních výhod však nevedla k brance. Spíš jen rozkouskovala hru a pohledných hokejových kombinací bylo k vidění jako šafránu. Není divu, o vítězi utkání bylo už rozhodnuto. Hostům, hrajícím jen se třinácti hráči v poli už docházeli síly a na zvrat už nemohli pomýšlet. Utkání prvního celku tabulky s druhým tedy skončilo zaslouženou výhrou Červenobílých v poměru 5:1.

Jiří Burian po utkání juniorů Třebíč - Šumperk 5:1

Kamil Skoumal po utkání Třebíč - Šumperk 5:1

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024