Menu +

SDO: TRE - LIT 3:5 - Neproměňování šancí = další porážka

Reportáže
T ř e b í č - Druhý zápas ve skupině o zácharnu a druhá porážka. To je víkendová bilance starších dorostenců. Jak Ústí nad Labem, tak Litvínov Třebíčské vyloženě nepřehráli, bohužel domácí nedokázali ani dnešní duel s Litvínovem dotáhnout do úspěšného konce. Ještě v 57. minutě byl stav nerozhodný 3:3, pak ale přišla hrubá chyba domácích a gól na 3:4. Pátou branku pak Horáci inkasovali v power-play do prázdné brány."Sráží nás individuální chyby, dokud je ze hry neodstraníme, nemůžeme bodovat," vystihl situaci kouč Štěpán Oberreiter.
Sdílejte článek
 
29.kolo, sobota 12.12.2009
TRE TRE
3:52:2, 1:1, 0:2
LIT LIT
Statistiky
Branky a nahrávky:7. Donutil (Kazatel), 16. Šulc (Pekárek, Vlašín), 37. Kasalý (Paták, Vlašín) - 3. Zdeněk, (Bittner), 19. Řehulka (Strejček), 36. Řehulka (Zdeněk, Písařík), 57. Písařík (Bittner), 60. Písařík, (Švarc) . Rozhodčí: Pokorný - Novák, Samuel. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 85. Střely na branku: 33:33. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 2:1, 2:2, 2:3, 3:3, 3:5.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Dusík - Vyhnalík, Peroutka, Jakič, Pálka, Krejčí, Dobrovolný, Kazatel, Paták, Šulc, Vlašín, Donutil, Kasalý, Mikeš, Stromecký, Pekárek,
HC Verva Litvínov: Brýl - Bittner, Cvrk, Kasal, Strejček, Fučík, Brettschneider, Švarc, Zdeněk, Růžička, Písařík, Trübenekr, Cyhtrý, Ouřada, Procházka, Malec, Řehulka, Šrámek, Čeřovský

Komentář k zápasu

Hosté ze severu Čech šli do vedení už ve třetí minutě, kdy Zdeněk dostal od Bittnera krásnou přihrávku od obranné modré až na útočnou modrou a svůj nájezd zakončil přesně - 1:0. Domácí ale hráli aktivně a odměnou jim bylo rychlé vyrovnání, které zařídil v sedmé minutě urostlý Petr Donutil po asistenci Kazatelově - 1:1.

V desáté minutě mohli jít domácí do vedení, když se dostali do úniku dva na jednoho, ale zakončující Paták byl faulován a jeho zakončení nebylo provedeno tak, jak si hráč představoval. V následné přesilové hře vyslal tvrdou střelu z kruhu Jakič, ta skončila na chráničích litvínovského brankáře. Třebíčští byli aktivnější, ale jejich hře chyběla častější střelba. Ve třinácté minutě roztočil kolotoč okolo soupeřovy brány Donutilův útok, chybělo ale překvapivé zakončení.

Domácí byli za svoji aktivitu přecejen odměněni vedoucím gólem, který v čase 15:19 vsítil Ondřej Šulc po přihrávkách Pekárka a Vlašína - 2:1 Hosté spoléhali na rychlé protiútoky. Jeden z nich musel hasit obětavým zákrokem jeden z třebíčských beků, když pádem zblokoval přihrávku na volného hráče před bránou. Litvínov však do konce první třetiny přece jen vyrovnal. V čase 18:48 se prosadil Řehulka podíl si připsal Strejček. Po první třetině se tedy šlo do kabin za nerozhodného stavu 2:2.

V úvodu druhé třetiny měli šanci hosté, Dusík si však s nebezpečnou střelou s přehledem poradil. Ani domácí nebyli bez šancí, ve dvacáté páté minutě v přesilové hře netrefil odkrytou klec soupeře Pekárek. Chvíli před polovinou utkání se v oslabení dostali domácí do přečíslení tři na jednoho, Vlašínův blafák ale brankář s vypětím všech sil vyrazil mimo.

Ve třiatřicáté minutě střílel tvrdě aktivní Pekárek, ale brankář Litvínova byl připraven. V této části zápasu domácí hosty přehrávali, ale v koncovce jim chybělo štěstí a větší pohotovost. A tak se naplnilo známé nedáš – dostaneš. V šestatřicáté minutě dali hosté gól na 2:3. Autorem branky byl Řehulka, asistoval Zdeněk.

Odpověď Horáků však byla blesková. O necelou minutu později už bylo vyrovnáno - 3:3. Přesilovou hru využil Filip Kasalý, kterému ostrými nabíjel Michal Vlašín.
Dvě minuty před druhou sirénou mohli jít domácí do vedení, ale další přečíslení dva na jednoho opět vyřešil litvínovský brankář. Po druhé siréně tedy nebylo nic rozhodnuto a na světelné kostce svítil nerozhodný stav 3:3.

V páté minutě třetí třetiny nařídil rozhodčí proti domácím trestné střílení, i když se zdálo, že hráč, jenž rybičkou přerušil akci soupeře, zasáhl nejprve puk a až potom nohy ujíždějícího hráče. Dusík však zasáhl bezchybně a nájezd zlikvidoval. Třebíčský brankář musel znovu čarovat v sedmačtyřicáté minutě, kdy vymrštil svou rychlou lapačku proti prudké střele. Padesátá minuta přinesla střelu z hole Šulcovy šikovně schovanou za obráncem. Puk jen o kousek minul horní růžek Brýlovy branky. O dvě minuty později měli domácí velkou šanci zvrátit skóre na svoji stranu, ale po ose Vlašín – Paták druhý jmenovaný ani druhou dorážkou litvínovského gólmana nepřekonal. A tak znovu přišel trest, jako blesk z čistého nebe. Vteřinu před koncem sedmapadesáté minuty udělali domácí hrubou chybu a hosté trestali. Prakticky z první šance ze hry ve třetí třetině dali gól, který byl, jak se později ukázalo, vítězný - 3:4. Autorem čtvrté branky Litvínova byl Písařík, přihrával Bittner. Tahle branka domácími viditelně otřásla. Trenéři udělali to jediné, co mohli, odvolali brankáře a zkusili power-play. Tu ale hosté využili, do prázdné klece poslal puk znovu Písařík, podíl byl připsán Švarcovi - 3:5.

Domácí v tomto utkání na body herně měli, ale zradila je koncovka. Lepší byli hlavně ve druhé třetině, kdy nevyužili několik přečíslení.

Š. Oberreiter po zápase SDO Třebíč - Litvínov 3:5

Josef Ulrych po zápase SDO Třebíč - Litvínov 3:5

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024