Menu +

SDO: KOM- TRE 6:0 - Třebíčští v Brně vysoko prohráli

Reportáže
T ř e b í č - Dorostenci Horácké Slavie zajížděli k dalšímu utkání do Brna, kde se jim ovšem nedařilo a podlehli vysoko 0:6. V první třetině ještě drželi Horáci s domácícmi krok, bohužel nedokázali proměnit ani ty nejvyloženější šance. Navíc se v jednom ze soubojů zranil Lukáš Paták a musel z utkání odstoupit. Ve druhé a třetí třetině pak hosté inkasovali po třech brankách. Už zítra čeká slávisty veledůležitý zápas v Písku, který dnes podlehl ve Vsteíně 5:4.
Sdílejte článek
 
40.kolo, pátek 5.2.2010
KOM KOM
6:00:0, 3:0, 3:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 21. Fúzik, 32. Fúzik (Prokeš), 34. Crhák, 41. Fúzik (Prokeš, Koukal), 59. Prokeš (Fúzik, Crhák). Rozhodčí: Jeřábek, Skoupý - Dřinovský, Svoboda. Vyloučení: 5:2. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 85. Střely na branku: 62:25. Průběh utkání: 6:0.
Sestavy
HC Kometa Brno: Barus - Dujsík, Koukal - Dittrich, Máša - Vágner - Sedlák, Bilčík - Fúzik, Crhák (C), Prokeš - Pospíšil, Horehleď, Fusek - Beneš, Beránek, Buhaj - Boček, Vašíček
SK Horácká Slavia Třebíč: Dusík (50. Máj) - Peroutka, Jakič, Pálka, Švejda, Sedlář, Robotka, Krejčí, Dobrovolný - Caudr, Paták, Vlašín, Marek, Donutil, Weiss, Roupec, Nechvátal, Mašek, Deveri (C)

Komentář k zápasu

Domácí nastoupili do zápasu zhurta. Již v první minutě se totiž dostali do přečíslení dva na jednoho Prokeš s Fúzikem. Prokeš však přes posledního beka hostů svoji přihrávku na Fúzika nedostal. I nadále se Kometa jevila jako lepší tým, takže bylo překvapivé, když musela jít v páté minutě do tří. Hosté však v padesátivteřinové výhodě nic nevymysleli a navíc přišli o druhého nejproduktivnějšího hráče Lukáš Patáka. Brno toto oslabení přestálo a chvíli hledalo před vyloučeními nastolené tempo. Inkasovat mohli hosté až po střele Pospíšila, který však zamířil z první těsně vedle levé tyče. Dusíka neprostřelil ani v přesilové hře z dorážky znova Pospíšil a po něm od modré ani Koukal. Přestože domácí tlačili, hosté i nadále dobře bránili a nepouštěli domácí střelce do výhodných pozic. Dokonce mohl Horáky poslat do vedení Deveri, který si však neporadil s Barusem, který musel jeho střelu chytat nadvakrát až na brankové čáře.

Druhá část sotva začala a viděli jsme první branku. Jakub Fúzik totiž napřáhl na pravém kruhu ke střele a Dusík na ni nestihl zareagovat – 1:0. Následovala velká série šancí. V nich byl asi zakletý brněnský útočník Beránek, kterému se nedařilo prostřelit Dusíka, ať to zkoušel jakkoliv. Nejdříve zkoušel střelu kolem vyrážečky a poté pro změnu mezi nohy. Šanci vytáhnout se dostal i domácí brankář. Musel totiž vytěsnit tečovanou střelu Peroutky. Ve třicáté druhé minutě se podařilo domácím zvýšit na dvoubrankový náskok. Po krásné přihrávce od mantinelu se do puku opřel Jakub Fúzik a střelou po ledě podruhé překonal přesouvajícího se Dusíka. Netrvalo dlouho a Kometa udeřila potřetí. Dokonce v oslabení zvýšil na 3:0 kapitán Ivo Crhák, když si po objetí brány najel před brankoviště a zavěsil do šibenice. Korigovat skóre mohl ve druhé třetině už jen Deveri, který si podruhé počíhal na modré čáře, ale protože neměl rychlost, musel střílet a trefil jen Barusovu lapačku. Tři branky z druhé části hosty již hodně nahlodaly, možná dokonce položily.

Do poslední části tak domácí nastoupili s taktikou šetření sil a hlídání skóre. Také Třebíč již hodně šetřila síly, protože ji zítra čeká důležité utkání. Nicméně vstup do posledního dějství se nesl znovu ve znamení rychle vstřelené branky. A znovu to byli domácí a znovu Jakub Fúzik, jenž dorážkou mezi nohy Dusíka završil hattrick. Chvilečku po něm mohl navýšit náskok Fusek, jenže z jasné situace netrefil prázdnou bránu, ale jen tyč. Nebo bránu trefil a rozhodčí ve hře ani brankový ji nestihli zaregistrovat. Hubené naděje hostů držel i nadále Lukáš Dusík. Zuby si na něm vylámal Petr Horehleď, když jeho střela zblízka skončila někde pod jeho betony. V padesáté minutě byl však Dusík už příliš krátký na to, aby překazil domácím pátou gólovou radost. Domácí brankář Filip Barus okamžitě rozehrál puk na na modré čáře číhajícího Fuska, který si puk zpracoval, sjel si k Dusíkovi a bekhendem ho trefil do výzbroje. Odražený kotouč nakonec uklidil nad brankářův beton Ivo Crhák. Pro domácího kapitána to byla druhá zápasová branka. A zároveň signál pro Lukáše Dusíka, který se rozhodl přenechat své místo v bráně Milanu Májovi. Do konce zápasu zbývalo deset minut a Kometa začala hrát velice rozvážně a šetřila síly. Překvapením pak byl další puk, který se zatřepotal v síti Třebíče. Mezi nohy čerstvého Máje se totiž trefil Martin Prokeš, který si za svůj dnešní výkon branku určitě zasloužil. Tři branky ve druhé a třetí třetině tak rozhodly o tom, že všechny body zůstanou doma.





Ohlasy trenérů

Milan Vlk (HC Kometa Brno): Do utkání jsme vstoupili dobře, ale po celou první třetinu jsme to nedokázali přetavit v gól. Ve druhé části jsme pokračovali v zodpovědném výkonu a konečně nám tam padly tři branky. Hned na začátku poslední třetiny jsme pak zvýšili na 4:0, což nás dost uklidnilo. Mohli jsme se tak věnovat stanovené taktice, kdy jsme chtěli šetřit síly na zítřejší zápas v Havlíčkově Brodě. Zátěž jsme rozložili na všechny čtyři útoky a tři obrany. Této taktice napomáhala i hra soupeře, který už moc nekladl odpor, protože taky začal šetřit klíčové hráče. Výborně dnes zahrála první pětka, která byla u všech branek a brankář, který udržel další nulu. Musím tým pochválit za velmi dobré utkání.

Jiří Krejčí (SK HS Třebíč): Přijeli jsme ve značně oslabené sestavě, máme šest nebo sedm hráčů základní sestavy na marodce. Museli jsme proto použít hráče z mladšího dorostu a také tři další, kteří ještě zápas extraligy staršího dorostu nikdy nehráli. Tento, když to tak řeknu, zbytek světa odehrál solidní výkon, proti kompletnímu mužstvu Komety.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024