Menu +

SDO: VSE - TRE 8:5 - I ze Vsetína s osmičkou

Reportáže
T ř e b í č - Po debaklu v Havlíčkově Brodě se třebíčští dorostenci museli i ve Vsetíně smířit s osmigólovým přísunem do své brány. Přesto, že třetí třetinu vyhráli 4:3, prohráli zápas celkovým vysokým skóre 8:5. Už v pátek mají ale Třebíčští šanci na reparát, protože se od 15:00 utkají doma se stejným soupeřem.
Sdílejte článek
 
42.kolo, středa 3.3.2010
VSE VSE
8:53:1, 2:0, 3:4
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 2. Daněk (Kývala), 14. Hurtík (Kozák), 15. Ptáčník (Žák, Daněk), 32. Kitsberger (Hradil), 33. Podešva (Kajaba, Kozák), 41. Podešva, 46. Kozák (Podešva), 54. Podešva (Kozák, Kajaba) - 12. Paták (Deveri, Krejčí), 45. Deveri (Vlašín, Paták), 45. Stromecký (Šulc), 51. Deveri (Robotka, Jakič), 59. Vlašín (Deveri). Vyloučení: 5:6 navíc Slováč, Kitsberger (VSE) 10 min. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 60. Střely na branku: 39:28. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 6:1, 6:3, 7:3, 7:4, 8:4, 8:5.
Sestavy
VHK Vsetín: Kohn – Žabčík, Pelc, Hurtík, Žák, Tyralík, Kovář – Kozák, Podešva, Kajaba - Káňa, Daněk, Kývala - Ptáčník, Kitsberger, Slováček - Tobola, Hradil.
SK Horácká Slavia Třebíč: Dusík (54. Máj) – Peroutka, Jakič, Pálka, Robotka, Krejčí, Dobrovolný, Caudr, Paták, Šulc, Vlašín, Donutil, Weiss, Stromecký, Nechvátal, Deveri.

Komentář k zápasu

Valaši vstoupili do utkání aktivně a od prvních okamžiků si vytvořili nápor, který po 85 vteřinách hry korunovali brankou. Obléhání třebíčské svatyně zakončil Josef Daněk, který z blízka prostřelil přízemním bekhendem přemisťujícího se brankáře Dusíka (1:0). Ani po vstřelené brance se obraz hry nezměnil, v dalších příležitostech si ale domácí vylámali zuby na třebíčském muži s maskou. Ve 4. minutě trefil Podešva v přečíslení jen jeho vyrážečku, Kozák o tři minuty později neprocpal touš mezírkou mezi Dusíkovými betony, Kývalova střela z blízka pak prosvištěla těsně mimo.

V čase 11:05 udeřilo z čista jasna na druhé straně. Při hře čtyři na čtyři se dvojice útočníků z první domácí formace vracela příliš laxně, čehož Třebíč využila k přečíslení tři na dva, zakončenému přesnou Patákovou střelou, která se otřela o tyč a zapadla do Kohnovy svatyně (1:1). Domácí se následně znovu pustili do dobývání Dusíkovy svatyně a v čase 13:46 si vzali nazpět své ztracené vedení. Hurtíkovu střelu od modré třebíčský brankář vůbec neviděl a puk proletěl nad jeho levým ramenem do sítě (2:1). O necelou minutu později už to bylo a dvě branky. Daněk dobře zpozoroval ze střídačky se blížícího Žáka, nabil mu na střelu, kterou sice Dusík dokázal vyrazit, před brankou osamocený Ptáčník ale bez problémů vrátil touš do sítě (3:1).

Ani zbytek třetiny nepřinesl na ledě nic nového. Hra se povětšinou odehrávala v třebíčském obranném pásmu a Kohn na druhé straně se nudil. Hra se vyrovnala až při hostující přesilovce v samém závěru třetiny, i v ní ovšem Kohn číhal na nebezpečnější střelu marně. Po prvním dějství tak Valaši odcházeli do kabin s vedením 3:1.

Hned v úvodu druhého dějství se Kohn dočkal – Třebíč se dostala do velké příležitosti. V přečíslení dva na jednoho pálil Deveri na téměř opuštěnou svatyni, bravurní zákrok ovšem předvedl domácí muž s maskou a jeho lapačka, která letící puk utěšeně schramstla. Zásobárna hostujících šancí byla tímto na dlouho vyčerpána a hra se vrátila do starých kolejí. Domácí tlak ovšem dlouho ke kýženému úspěchu nevedl, hosté poměrně dobře bránili, velmi kvalitně si počínal brankář Dusík a Valachům chyběla ve finální fázi i špetka důrazu. V nadějných pozicích tak neuspěli Kajaba, Káňa a v přesilové hře ani Kozák.

Kolem poloviny druhého dějství domácí vystupňovali svůj nápor. V dlouhém obléhání hostující branky ještě neuspěl Hradil o pár okamžiků později se ale Vsetín přeci jen dočkal. Vyčerpaná sestava hostů už nedokázala odolat domácímu víření kolem jejich branky a byl to Kitsberger, kdo nakonec z blízka přehodil ležícího brankáře a zakončil tak drtivý nápor třetí valašské formace (4:1). O 24 vteřin později už to bylo 5:1. Podešva dostal pas do jízdy, obkroužil vyjetého gólmana a do odkryté svatyně bez problémů zavěsil (5:1). Domácí poté přeci jen zvolnili a při vyloučení Kitsbergera dokonce dopřáli Třebíči po delší době brankovou příležitost. Deveri ale před zcela odkrytou brankou netrefil dobře puk a ten tak sice doputoval do sítě, pohříchu však pouze do té boční. V závěru třetiny se do šance znovu řítil Deveri, při zpracování jej ale neposlechl puk a když ani přesilovka Valachů příliš vzrušení nepřinesla, svítil po dvou třetinách na ukazateli skóre stav 5:1.

Uběhlo jen 28 vteřin ze závěrečného dějství a ruce Valachů šli nad hlavu znovu. Postaral se o to Podešva, jehož nahození skončilo až v třebíčské svatyni (6:1). Domácí poté značně zvolnili a snaživým hostům se tak přeci jen podařilo částečně vyrovnat hru. V čase 44:05 se dokonce dočkali snížení, když se v signalizované výhodě dostal k puku Deveri a přesným zakončením pod víko domácí svatyně protrhl své střelecké trápení (6:2). Za další půl minutu to již bylo jen o branky tři. Stromeckého nahození od levého mantinelu se odrazilo do domácí branky (6:3).

Tříbrankový rozdíl se domácí pochopitelně pranic nezamlouval, již o minutu později proto přispěchali s odpovědí. Kozákovi na hranici brankoviště stačilo nastavit hůl proti milimetrové přihrávce Jana Podešvy z rohu a bylo to znovu o čtyři branky (7:3). O dvě minuty později mohli domácí svůj náskok ještě zvýšit. Unikající Daněk byl v brejku faulován, následující trestné střílení ovšem nevyřešil dobře a hostující brankář puk kryl. A tak to byla znovu Třebíč, kdo byl na řadě se svou brankou. V polovině třetího dějství to byl opět Deveri kdo prostřelil domácího muže s maskou (7:4).

Na tahu byli Valaši, což také v úvodu 54. minuty potvrdili. Výpad první domácí formace ještě nezakončil Kozák, jehož střelu Dusík vyrazil, puk se ovšem odrazil přímo na hůl Podešvy a ten mezi brankářovou rukou a tělem upravil na 8:4. Zároveň tak domácí útočník završil svůj hattrick. To už bylo na Dusíka moc a na jeho místo v třebíčské kleci nastoupil Máj. Vsetínští si poté dovolili luxus v podobě promrhání dlouhé přesilovky pět na tři a v samém závěru dovolili Třebíči ještě jednou snížit. Deverimu se sice v úniku nezadařilo, stihl však ještě přihrát Vlašínovi a ten bez problémů uklidil kotouč do odkryté klece (8:5). Vsetín tak porazil Třebíč 8:5 a potvrdil tak své první místo ve své skupině.


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024