Menu +

SDO: TRE-HAV 2:5 - Kombinovaná sestava na kompletní Havířov nestačila

Reportáže
T ř e b í č - Dorostenci Horácké Slavie nyní bojují více se zraněními a nemocemi rozbitou sestavou, než se soupeři na ledě. V dnešním utkání s Havířovem museli trenéři do týmu zapracovat celou jednu formaci z mladšího dorostu a nastoupili i hráči po nemocech. Přesto měla domácí lavička k dispozici jen dvě obrany a tři útoky. Proti čtyřem kompletním formacím soupeře nakonec domácí nedokázali vybojovat ani bod, přestože ještě ve 47. minutě vedli 2:1.
Sdílejte článek
 
43.kolo, sobota 20.2.2010
TRE TRE
2:50:0, 0:1, 2:4
HAV HAV
Statistiky
Branky a nahrávky: 43. Deveri, 47. Šuc (Deveri) - 38. Číp (Miczek), 49. Čavoj, 51. Čavoj (Čintala), 53. Suchý (Pasker), 57. Pasker. Rozhodčí: Blecha - Doležálek, Novák. Vyloučení: 4:5 navíc Kasperlík 10 minut. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 85. Střely na branku: 26:46. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:5.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Dusík - Peroutka, Pálka, Robotka, Dobrovolný, Šulc, Donutil, Deveri, Caudr, Weiss, Stromecký, Vondráček, Horký, Nechvátal, Mašek, Marek
AZ RESIDOMO Havířov: Dvořák - Čintala, Valentík, Patrman, Jaroch, Theimer, Lešiga, Jonáš, Čavoj, Puffer, Graca, Mizcek, Čaja, Pasker, Diviš, Mráz, Číp, Suchý, Kasperlík, Juhasz

Komentář k zápasu

Hned po pětačtyřiceti sekundách měli domácí možnost výhodu přesilové hry pěti proti čtyřem. Tu ale nevyužili. V šesté minutě bylo na vyloučené vyrovnáno, na trestnou musel na dvě minuty za sekání domácí Horký, ale ani hosté se v přesilovce neprosadili. Hrál se tvrdý hokej, ovšem bez šancí a střel. V patnácté minutě musel Dusík švihnout betonem proti nahození od modré, které před něj vypadlo z klubka hráčů a které třebíčský gólman viděl až na poslední chvíli.

O minutu později musel brankář Horáků znovu zasahovat a to hned dvakrát za sebou, ale puk za svá záda nepustil. Závěr první třetiny patřil Havířovu. Tři minuty před první sirénou střílel zprava Mráz, Dusíkova lapačka byla bezchybná. Dvě minuty před první sirénou přehnal důraz u mantinelu havířovský Kasperlík a za úder do oblasti hlavya krku inkasoval 2+10 minut. Domácí nevyužili ani tuto přesilovku a tak po první siréně svítil na kostce stav 0:0.

Hned na začátku druhé třetiny vypálil po úniku po pravé straně na vzdálenější tyčku Dusíkovy brány Diviš, ale těsně minul. Další únik, tentokrát dva na jednoho přes celé hřiště Havířovští také nevyužili. Dobře zasáhl obránce mladšího dorostu Robotka. Do úniku dva na jednoho se dostali také Horáci. Po přihrávce Šulce střílel do odkrytého horního rohu Deveri, ale lapačka havířovského gólmana byla bleskurychlá.

Tři minuty po polovině utkání Dusík perfektně přečetl hru a včas vyjel proti nahozenému kotouči, který dojížděl osamocený havířovský útočník. Dusík byl u puku dřív a překazil tak velkou šanci soupeře. Když už to vypadalo, že i po druhé třetině se půjde do šaten za bezgólového stavu, přece jen se prosadili hosté. Skóre otevřel Radek Číp po přihrávce Miczka. To běžela osmatřicátá minuta utkání. Nutno říci, že hosté se vedení ujali zaslouženě, protože ve druhé polovině druhé třetiny si vytvořili velký tlak a měli několik vynikajících šancí, které v brance neskončili jen díky výborně chytajícímu Dusíkovi, nebo nepřesně seřízené mušce Havířovských. Po druhé třetině byl stav utkání 0:1.

Hned v první minutě třetí třetiny se dostali do přečíslení dva na jednoho znovu Třebíčští, konkrétně Šulc a Deveri. Dvořák v brance Havířova si však se zakončením znovu dobře poradil. Ve třetí minutě třetí periody unikal havířovským bekům aktivní Šulc, ti museli zatáhnout za záchrannou brzdu a rozhodčímu Blechovi nezbývalo nic jiného, než zkřížit ruce nad hlavou. K trestnému střílení se postavil Danko Deveri a perfektně provedeným blafákem vyrovnal na 1:1.

O necelé dvě minuty později šli Třebíčští dokonce do vedení. Ondřeji Šulcovi se osvědčil důraz a důsledné sledování kotouče. Dokázal puk vyškrábnout za brankou, dostal ho před ni a pod betonem brankáře Dvořáka poslal svůj tým do jednobrankového vedení.

O další dvě minuty později zakopl o hůl třebíčského obránce jeden z útočníků hostů a havířovská střídačka se dožadovala také nájezdu. Ovšem tato situace se odehrála vedle brány a hráč Havířova neměl puk pod kontrolou, proto trestné střílení nebylo nařízeno, přesilovou hru však hosté k dispozici dostali. A dokázali ji i využít, i když po hodně sporné situaci. Na 2:2 vyrovnal pohotovou dorážkou Jan Čavoj poté co jeden z hráčů Havířova ve výskoku srazil kotouč přímo na jeho hůl. Rozhodčí Blecha nezaváhal ani vteřinu a veledůležitý vyrovnávací gól uznal. Domácí lavička sice reklamovala přihrávku rukou, ale hlavní sudí byl neoblomný.

Aby toho nebylo dost, tak o jednu a půl minuty později hosté skóre otočili ve svůj prospěch. Znovu se prosadil Jan Čavoj, přihrával Čintala. Za dalších šedesát tři vteřin už to bylo o dvě branky. Střelou hned po buly se trefil Dominik Suchý, asistence byla připsána Čavojovi.

Na domácích bojovnících bylo v této fázi zápasu vidět, že jim dochází síly. Zatímco hosté hráli celé utkání na čtyři kompletní formace, domácí měli k dispozici kombinovanou sestavu a o čtyřech pětkách se jim mohlo jen zdát. V sedmapadesáté minutě hosté uzavřeli skóre a pohřbili všechny naděje domácích na jakýkoli bodový zisk. Po samostatné akci a nedůrazu třebíčské obrany zvýšil na konečných 2:5 Jan Pasker.

Domácí byli po utkání hodně smutní, ovšem na to, v jaké sestavě museli k utkání nastoupit, odehráli výborný zápas, dlouho hostům odolávali a všichni zaslouží poděkování. Hosté nakonec využili kompletní sestavy a vyhráli zaslouženě.



Jan Janeček po utkání SDO - Třebíč - Havířov 2:5

Štěpán Oberreiter po utkání SDO - TRE - HAV 2:5

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024