Menu +

SDO: TRE - VSE 9:3 - Kanonáda udržela Třebíč ve hře o extraligu

Reportáže
T ř e b í č - Ani už druhá očekávaná výhra Písku v Brodě, ani kanonáda Třebíče v utkání se Vsetínem nepřinesla rozuzlení boje o zácharnu extrakligy. Vše se tedy rozhodne až v zítřejším posledním kole, v němž Třebíč zajíždí do Havířova a Písek doma hostí Kometu Brno. Aby extraliga zůstala v Třebíči, musí Horáci vyhrát. Držíme place.
Sdílejte článek
 
48.kolo, pátek 5.3.2010
TRE TRE
9:32:0,4:0, 3:3
VSE VSE
Statistiky
Branky a nahrávky: 2. Donutl (Šulc, Stromecký), 20. Paták (Deveri), 29. Deveri (Vlašín), 30. Weiss (Horký, Caudr), 32. Donutil (Šulc), 40. Deveri (Vlašín, Paták), 45. Šulc, 47. Stromecký (Šulc), 49. Paták (Deveri, Pálka) - 48. Pokorný, 50. Jurík (Báchor), 54. Kývala (Ptáčník, Báchor). Rozhodčí: Doležal - Jeletz, Paulík. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 50. Střely na branku: 45:30. Průběh utkání: 8:0, 8:1, 9:1, 9:2, 9:3.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Dusík - Peroutka, Jakič, Pálka, Robotka, Krejčí, Dobrovolný - Caudr, Paták, Šulc, Vlašín, Donutil, Weiss, Horký, Stromecký, Nechvátal, Svoboda, Dever
VHK Vsetín: Kohn (30. Bača) - Fryšara, Štědrý, Galia, Hradil, Studený, Báchor, Kovář - Ptáčník, Kývala, Tobola, Jurík, Neuwirth, Pokorný, Stupka, Klimek, Kohout

Komentář k zápasu

Domácí začali svižně, jelikož pouze vítězství v obou zbývajících zápasech a klopýtnutí Písku jim dává naději na zachování extraligové příslušnosti v příští sezoně. Již ve druhé minutě dokázal překonat Kohna v brance hostů svojí dorážkou Petr Donutil a otevřel skóre utkání, 1:0. Rychlá branka domácí uklidnila a hra se poté vyrovnala. V 5. minutě pálil nepřesně hostující Štědrý, v 9. minutě promáchl před brankou opět Donutil. Pěknou střelu od modré čáry předvedl v minutě 13. Peroutka, o 2 minuty později byl neúspěšný na hranici brankoviště Caudr.

Do konce první periody chyběly dvě vteřiny, kdy závar před hostující brankou završil dorážkou Lukáš Paták, 2:0. Za tohoto stavu se poprvé odcházelo do kabin.

Ihned v úvodu druhého dějství pokoušel své střelecké štěstí střelou z otočky Paták, střela Peroutky z 24. minuty postrádala patřičnou razanci. V jedné z ojedinělých šancí hostů se ve 27. minutě zjevil Klimek, ovšem na pozorného Dusíka nic nevymyslel.

Ve 29. minutě si zpoza branky vybruslil Danko Deveri a střelou bekhendem překonal Kohna, 3:0. O minutu později prokázal svůj důraz před brankou Petr Weiss a vyhnal Kohna na střídačku, 4:0. Jeho náhradník, Bača, udržel čisté konto pouze do 32. minuty, autorem páté branky domácích byl Petr Donutil. Šestý zásah si domácí střelci připravili opět až na poslední minutu třetiny, kdy Danko Deveri uzavřel účet za 40. minutami zápasu, 6:0.

Stejný počet branek, šest, padl i v průběhu třetí třetiny. Neprve na 7:0 zvýšil ve 45. minutě Ondřej Šulc, jehož nahození skončilo v síti s přispěním hostujícího obránce. Ve 47. minutě to po individuální akci Romana Stromeckého to bylo již 8:0.

Celkem 48. minut čekali na první gól hosté ze Vsetína – sám před Dusíkem zůstal Dominik Pokorný a domácího brankáře z blízkosti prostřelil, 8:1. Domácí odpověděli beskově, po minutě to bylo již 9:1 po souhře Deveri - Lukáš Paták.

Běžela 50. minuta, kdy střela Báchora trefila před Dusíkem stojícího Davida Juríka a puk zapadl za záda domácího gólmana, 9:2. Na konečných 9:3 upravil Martin Kývala po nezištné přihrávce od Ptáčníka.

Domácí tedy první důležitý krok zvládli. Již zítra se rozhodne, kdo z dua Písek – Třebíč bude slavit tuto sezónu jako úspěšnou a komu v rukou zůstane pomyslný Černý Petr…

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024