Menu +

JIH – TRE 1:2 – Přepište dějiny, Třebíč po čtyřech letech vyhrála v Jihlavě

Reportáže
T ř e b í č - Předposlední zápas letošního kalendářního roku sehrála Horácká Slavia na ledě v tabulce jen o skóre lépe postavené Jihlavy. Slavisté dokázali zvítězit na Horáckém zimním stadionu naposledy 16.11.2005, po více než čtyřech letech se jim to opět podařilo. Třebíčští nakročili k vítězství hned ve druhé minutě, kdy se zpoza branky lišácky prosadil Lukáš Nahodil. Dukla vyrovnala zásluhou Rytnauera v minutě sedmadvacáté. Utkání směřovalo do prodloužení, osm minut před koncem ale skóroval podruhé Nahodil a rozhodl tak o tříbodovém vítězství Třebíče.
Sdílejte článek
 
34.kolo, pondělí 28.12.2009
JIH JIH
1:20:1, 1:0, 0:1
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 27. Rytnauer (Hodek) - 2. Nahodil (Rod, Obdržálek), 52. Nahodil (Sláma, Obdržálek). Rozhodčí: Smitka - Kajínek, Podrazil. Vyloučení: 6:7 + navíc Hodek 10 minut OT (nesportovní chování), Sedláček (TRE) 5 minut + OT do konce utkání. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 3347. Střely na branku: 39:33. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.
Sestavy
HC Dukla Jihlava: Řehoř - Ficenc, Chvátal, Staněk, Kašpar, Takáč, Posmyk, Zelený, Novák - Rytnauer, Čachotský, Hodek - Mareš, Bezděk, Haluza - Man, Dušátko, Polcar - Hrbatý, Suk, Krupka.
SK Horácká Slavia Třebíč: Lev - Gula, Sedláček, Sláma, Koktan, Ostrčil, Bulička, Kadela R., Kadela E. - Laš, Kratzer, Přibyl - Rod, Nahodil, Obdržálek - Burian, Zahradník, Stejskal - Čech, Vítek, Fila.

Komentář k zápasu

Celkem bez devíti hráčů základního kádru zajížděla Třebíč do Jihlavy.

Nemoci sklátily obránce Tomáše Kalába, Marcela Hrbáčka a Jakuba Kaniu – všechny trápí angína.

Z útočníků chyběl nemocný David Dolníček (zánět horních cest dýchacích), zraněný Marek Kundela a Martin Bartoš, jenž se už zapojil do tréninku, ale do zápasu stále zasáhnout nemůže.

S reprezentační dvacítkou jsou v Kanadě Jan Káňa, David Ostřížek a Michal Kempný. Přesto se tým semkl a z jihlavského stadionu veze tři body, které si za obrovskou bojovnost a kolektivní výkon jednoznačně zasloužil.

Na tohle vítězství čekali fanoušci Horácké Slavie dlouhé čtyři roky.

První třetina se odehrávala jasně v režii hostů. Hned ve 2. minutě se prosadil Lukáš Nahodil. Nejproduktivnější hokejista první ligy prokázal, že i v jedenadvaceti letech se dokáže zachovat jako zkušený mazák. Z rohu kluziště nahodil puk na dezorientovaného Řehoře, od jehož brusle se puk stočil za brankovou čáru - 0:1.

Ve 4. minutě vypálil Stejskal - pravá tyč Řehořovy klece pocítila sílu puku. Jihlavští se nemohli dostat do zápasu. Ani dlouhá přesilovka 5 na 3 k ničemu nevedla. Naopak. Třebíč s přehledem kontrolovala střední pásmo a vyrážela do rychlých protiútoků. Jeden z nich neproměnil z trestné lavice se vracející Pavel Bulička.

Do druhé části nastoupili domácí o poznání svižněji. Přesilovou hru využil ve 27. minutě Rytnauer, kterého nahrávkou zpoza branky našel Daniel Hodek - 1:1. Opravdu povedená akce zkušených forvardů.

Vynikající sezónu prožívá třebíčský Lukáš Nahodil. První místo v tabulce produktivity si upevnil svým 16. gólem sezóny. Líně se povalující touš protlačil nadvakrát za bezmocně ležícího Řehoře - 1:2.





Ohlasy trenérů

Roman Mejzlík (trenér Jihlavy): „Začali jsme katastrofálně. Soupeř byl jasně lepší. Mohl vyhrávat i větší rozdílem. Díky brankáři a trošce štěstí jsme zůstali pořád ve hře. Od druhé třetiny jsme byli lepším týmem, ale naše koncovka je katastrofální. Nedáváme doma góly a od toho se vše odvíjí. Máme i zbytečně komplikovanou koncovku v přesilových hrách. Nezbývá než pogratulovat soupeři k vítězství.“

Kamil Pokorný (trenér Třebíče): „Přijeli jsme bez několika hráčů základní sestavy. Řekli jsme si ale, že to nebudeme řešit. Semkli jsme se a bojovali i za ty, kteří zůstali doma. První třetina byla z naší strany vynikající. To pětiminutové oslabení nám ale vzalo opravdu hodně sil. Ve druhé třetině se projevilo, že jsme v úvodu přepálili to tempo. Domácí to vycítili a byli aktivnější. Prvních osm minut poslední třetiny Dukla pokračovala v tom dobrém tempu z druhé části, ale pak jí trošku došla pára. Ze sedla jí vyhodil ten gól na 2:1. V závěru už to byla z jihlavské strany křeč. Před těmi bojovníky, kteří dnes nastoupili, musím smeknout a poděkovat jim za výkon.“

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024