Menu +

TRE - CHR 5:4 - Velkému obratu pomohly čtyři využité přesilovky

Reportáže
T ř e b í č - Ve 40. kole přivítali třebíčští hokejisté na svém ledě Chrudim. Hosté vstoupili do zápasu velice dobře, když v 16. minutě vedli 3:0. Třebíči se podařilo snížit na 2:3, jenže Chrudim měla v zásobě bleskovou odpověď a znovu odskočila do dvoubrankového vedení. Horácké Slavii se velice dařilo v přesilových hrách, protože ze šesti dokázala využít čtyři! Rozhodující branku zaznamenal, jak jinak než v přesilovce, Marek Laš tři a půl minuty před koncem utkání. Domácí svůj náskok srdnatě ubránili i během power-play hostů umocněné vyloučením Buriana. Třebíč tak protrhla třízápasovou sérii porážek.
Sdílejte článek
 
40.kolo, sobota 16.1.2010
TRE TRE
5:41:3, 2:1, 2:0
CRU CRU
Statistiky
Branky a nahrávky: 18. Rod (Nahodil, Koktan), 30. Zahradník (Přibyl, Šedivý), 33. Dolníček (Ostrčil, Laš), 42. Dolníček (Laš), 57. Laš (Ostrčil) - 1. Blažek (Drtina), 3. Semorád (Rákos), 16. Zadina (Toužimský, Martinec), 30. Blažek (Radil). Rozhodčí: Trombík - Rychlý, Jureček. Vyloučení: 4:6. Využití: 4:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1340. Střely na branku: 43:30. Průběh utkání: 0:3, 2:3, 2:4, 5:4.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Štůrala - Sedláček, Gula, Kania, Koktan, Hrbáček, Kaláb, Ostrčil - Laš, Dolníček, Stejskal - Rod, Nahodil, Obdržálek - Šedivý, Burian, Ostřížek - Přibyl, Zahradník, Čech.
HC Chrudim: Němec - Drtina, Malinský, Toužimský, P. Mocek, D. Mocek, Poskočil - Radil, Blažek, Šeda - Zadina, Martinec, Žák - Valko, Král, Bělohlávek - Klejna, Semorád, Rákos - Jindřich.

Komentář k zápasu

Horácka Slavia nastoupila k dnešnímu utkání proti Chrudimi v nejsilnější možné sestavě a v brance s Tomášem Štůralou.

Tomáš Štůrala musel často napravovat chyby spoluhráčů z pole

První třetina patřila hostujícím hráčům, kteří se ujali vedení již v první minutě utkání, kdy se v čase 0:27 prosadil bývalý hráč Pardubic Tomáš Blažek a hosté se dostali brzy do vedení - 0:1.

Další branku v zápase měli na svědomí opět hostující hráči. Šťastným střelcem byl Jan Semorád, který těžil především z důrazu před brankou - 0:2.

Po druhé trefě se hrál nezajímavý hokej. Výjimku vytvořili v 16. minutě hostující hráči, kteří využili přesilovou hru. Střelcem byl Marek Zadina, který tečoval střelu v podání Zdeňka Toužimského - 0:3.

Horáci se první branky dočkali až v 18. minutě, kdy doslova dotlačil puk za záda hostujícího brankáře Němce Tomáš Rod, jenž dorazil střelu Lukáše Nahodila – 1:3. Tímto rozdílem první třetina skončila.

Vstup do druhé třetiny vyšel lépe domácím hráčům, kteří se tlačili do branky, ale v úvodu z toho nic nebylo. Branku viděli diváci až ve 30. minutě, kdy se z bezprostřední vzdálenosti prosadil domácí Petr Zahradník, jenž snížil na rozdíl jediné branky - 2:3.

Odpověď Chrudimi byla opravdu blesková. V téže minutě se z přečíslení dva na jednoho prosadil po krásné přihrávce Radila Tomáš Blažek, který se střelou z první nemýlil - 2:4.

O necelé tři minuty později se domácí hráči dočkali další branky. Při přesilové hře se ke střele dostal Radim Ostrčil, jehož střelu tečoval David Dolníček - 3:4.

David Dolníček odehráll po návratu z marodky skvělý zápas

V závěru druhého dějství podržel domácí tým několika jistými zákroky Tomáš Štůrala, který se vyznamenal především proti šanci Jana Semoráda. Do konce třetiny již žádná branka nepadla a do šatny se odcházelo lépe hostujícím hráčům, kteří vedli o jeden gól.

Třetí část patřila jednoznačně domácím hráčům, kteří byli pány na ledové ploše a hostující Chrudim doslova přehrávali. Jedním z mnoha faktorů bylo jistě i to, že Chrudim nebruslila tak dobře, jako v předcházejících dvou třetinách.

Vyrovnáno bylo ve 42. minutě, kdy domácí hráči využili třetí přesilovou hru v dnešním utkání. Střelcem branky byl David Dolníček, který se prosadil z ostrého úhlu - 4:4.

Poté domácí borci zahodili několik slibných šancí, které nepřesně zakončili Laš a poté především Vilém Burian, na kterého zývala odkrytá branka.

Vedoucí gól vstřelili domácí hráči v 57. minutě, když se v další přesilové hře prosadil střelou z levého kruhu Marek Laš a rázem byl celý stadion na nohou - 5:4.

Závěr utkání byl velmi nervózní, ale domácí hráči si již tři body nenechali vzít a zaslouženě zvítězili v divokém střetnutí 5:4. Lví podíl na třech bodech měl především domácí gólman Tomáš Štůrala, který zneškodnil několik vyložených šancí a nájezdů hráčů hostujícího týmu. Nesmíme také zapomenout na přesilové hry, které domácím hráčům vycházely, když využili rovnou čtyři.



David Dolníček po zápase Třebíč - Chrudim 5:4

Tomáš Rod po zápase Třebíč - Chrudim 5:4

Tiskovka po zápase Třebíč - Chrudim 5:4



Ohlasy trenérů

Jiří Seidl – HC Chrudim: "O dnešním zápase rozhodli využité přesilovky domácích hráčů, které se nám nepodařilo eliminovat. Po první třetině jsme věřili, že vyhrajeme, ale bohužel se nám to nepodařilo. Třebíč je soupeř jako každý jiný, ale nám nevycházela hra v oslabeních."


Jaromír Šindel – SK Horácká Slavia Třebíč: "Před zápasem jsme byli rádi, že jsme kompletní. Někteří hráči nehráli a někteří spolu hráli poprvé. Za stavu 0:3 nám nebylo do smíchu, ale pořád jsme věřili, že když dáme gól, tak se nám to snad povede. Když jsme vyrovnali, tak jsme hráli na remízu. Soupeř nám nabídl přesilovou hru a ta se nám podařila využít. Jsme rádi, že jsme dnes vyhráli a splnili předběžný cíl, kterým bylo se vyhnout skupině o udržení. Věřím, že z hráčů spadla deka a zbývajících pět zápasů zvládneme a navážeme na zápasy, které jsme odehráli před nešťastnou událostí, která se stala Lukáši Slámovi."


Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024