Menu +

TRE - JIH 2:4 - Dukla oplatila Třebíči měsíc starou porážku

Reportáže
Již 42. kolo přivedlo na led Horácké Slavie Třebíč tradičního soupeře, HC Dukla Jihlava. Hosté si zajistili trojbrankové vedení z konce první a začátku druhé třetiny. Kontaktní branku domácích dal ve 44. minutě při vlastním oslabení Vilém Burian, za minutu a půl překonal Řehoře Marek Laš. Poslední slovo však měl autor dvou branek a dvou asistencí Daniel Hodek a nasměroval tak všechny body do Jihlavy za vítězství 4:2.
Sdílejte článek
 
42.kolo, sobota 23.1.2010
TRE TRE
2:40:2, 0:1, 2:1
JIH JIH
Statistiky
Branky a nahrávky: 44. Burian (Kania), 46. Laš (Šedivý, Gula) - 7. Zeman (Hodek, Čachotský), 20. Hodek (Řehoř), 22. Haluza (Hodek, Bakus), 52. Hodek (Zeman, Čachotský). Rozhodčí: Úlehla - Čížek, Padevět. Vyloučení: 2:6. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 3820. Střely na branku: 42:30. Průběh utkání: 0:3, 2:3, 2:4.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Lev - Ostrčil, Gula, Kania, Kadela, Hrbáček, Kaláb, Bulička - Laš, Dolníček, Obdržálek - Šedivý, Rod, Stejskal - Burian, Zahradník, Ostřížek - Heřman, Kundela, Fila - Přibyl.
HC Dukla Jihlava: Řehoř - Ficenc, Malena, Posmyk, Dobrovolný, Takáč, Staněk, Kašpar - Hodek, Zeman, Čachotský - Rytnauer, Krupka, Dušátko - Haluza, Bakus, Krupka - Suk, Bezděk, Man - Hrbatý.

Komentář k zápasu

Zápas začal dle předpokladů opatrně. Ovšem hráči se brzy rozjezdili a předváděli divákům pěknou podívanou, o kterou se starali především aktivnější svěřenci trenéra Šindela.

Řehořovi mohli hosté děkovat za to, že v první třetině neinkasovali

Ve 2. minutě pálil pod břevno Burian. Řehoř máchnul lapačkou a puk zachytil. Ihned po vhazování Rodova trojka zle zatopila jihlavské obraně. Kontrovat chtěl Haluza, jehož pokus srazila domácí obrana mimo nebezpečí. V 7. minutě pokryl Řehoř svižnou ránu Ostřížka. Hosté se však dostali do vedení. První lajna Duklu rozhodila třebíčskou obranu včetně brankáře Lva a nepokrytý Zeman otevřel při signalizovaném trestu skóre zápasu – 0:1.

Horácká Slavia měla možnost vyrovnat v přesilovce. Nejprve zahrozil v oslabení Čachotský, když po ledě minul levou tyč domácí klece. Až poté se dostali ke slovu Třebíčští. Bombu Ostrčila dorážel ve změti hokejek Stejskal nad. Po polovině třetiny zavařila Milanu Řehořovi v jeho brankovišti Zahradníkova formace. V 16. minutě našel v početní výhodě parádní přihrávkou Obdržálek Marka Laše, ale ten při střele z voleje zlomil hůl a plachtící kotouč dokázal přesunující se hostující gólman vyrazit.

Už se zdálo, že se nic v prvních dvaceti minutách nestane. Hodek dostal přihrávku na útočnou modrou čáru. Kolem nohou obránce Hrbáčka vystřelil. Brankář Lev po puku nepochopitelně sáhl a srazil si jej do branky – 0:2. Tato branka se nakonec ukázala jako zlomová.

Do druhé periody vstoupila Třebíč se snahou něco s vývojem skóre udělat. Jenže Bakus vyslal proti jedinému obránci Hodka s Petrem Haluzou, který prostřelil Lva – 0:3.
Domácí hokejisté se nevzdávali. Rod s Burianem předvedli patřičný důraz v brankovišti, ale gólman Řehoř měl šťastný večer. Puk projel jeho územím kolem tyčky za branku. Třebíčští svým pohybem nutili hostující hráče faulovat, ale přesilovky nepatřily ke zbraním, na které se mohli spolehnout. Při jedné z přesilovek si najel ve velké rychlosti do útočného pásma Kaláb na vyhazovaný puk, tvrdě vypálil a dorážku do okryté klece zmařila třebíčské čtrnáctce obětavá obrana Dukly. Jihlava si po dvou třetinách hlídala tříbrankový náskok.

Ve druhé minutě závěrečného dějství putoval na lavici hanby Hrbáček. Kania krásnou žabičkou vyslal do sóla Viléma Buriana a ten střelou pod kládu nedal jinak skvělému jihlavskému brankáři žádnou šanci – 1:3.
Třebíčští ožili. Šedivý zatáhl touš do pásma, přes bránící hráče vypálil a zcela nepokrytý Marek Laš dorazil puk do sítě a vrátil svůj tým zpět do zápasu do zápasu – 2:3.

Vilém Burian vstřelil v oslabení gól, který nalil domácím novou krev do žil

Dvě branky během 90 vteřin probudily zaražené třebíčské publikum. Dukla si vzala oddechový čas. Třebíčští se vrhli do útočení. Hosté hrozili z rychlých brejků. Rozhodnout mohl Bakus, ale ze dvou kroků přestřelil třebíčskou svatyni. Jedovku Dolníčka po pasu Šedivého zpacifikoval Řehoř. Další rychlý výpad Dukly do otevřené třebíčské obrany zakončoval pěknou střelou Hodek těsně nad pravý horní roh Lvovy klece. Také Milan Řehoř si v utkání vybral slabší chvilku. Nahození Zahradníka minul svou rukavicí. Letící touš zacinkal na břevno a odrazil se vysoko nad branku.

Definitivní rozhodnutí padlo osm minut před koncem utkání. Daniel Hodek se zmocnil puku po chybě domácích hráčů. V nájezdu nadvakrát Lva pokořil – 2:4.

Třebíčský tlak opadl. Dukla si dobrou taktikou podloženou výhru pohlídala.



Marek Laš po zápase Třebíč - Jihlava 2:4

Tiskovka po zápase Třebíč - Jihlava 2:4



Ohlasy trenérů

Jaromír Šindel – Třebíč: Před zápasem jsme tajili sestavu. Máme hodně zraněných hráčů a na soupisce bylo osm juniorů. Utkání rozhodla druhá branka. V první třetině jsme si vytvořili dost šancí, ale Řehoř držel. Ve druhé třetině to bylo takové křečovité. Za stavu 3:2, když si Jihlava vzala oddechový čas, tak byl pokyn neudělat chybu. Chybu, kterou jsme vyrobili, to je trestuhodné. O zápas jsme se připravili sami, protože dvě branky se daly těžko dohnat. Jihlava hrála dobře v defenzivě. Tam byl největší rozdíl.


Patrik Augusta – Jihlava: Měli jsme dobrý začátek. Hráli jsme dobře dozadu. Nepouštěli jsme soupeře vyjma přesilovek do vyložených šancí. Pak jsme dali šťastnější gól na 2:0. Třebíč do nás šla, měla šance. Na začátku třetí třetiny nám při přesilovce ujeli a udělali z toho ještě zápas. Ale my jsme to pak vybojovali a vyhráli jsme.


Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024