Menu +

OLO - TRE 5:1 - Hanáci se s Horáky nepárali

Reportáže
T ř e b í č - Na chladný olomoucký zimní stadion cestovala Horácká Slavia v rámci 43. kola. Domácí měli lepší nástup do zápasu a ujali se vedení. O vyrovnání se postaral zaskakující kapitán Petr Zahradník. Ve zbytku zápasu se prosazovali pouze hráči Olomouce, kteří zatížili třebíčské konto dalšími čtyřmi brankami. Pozitivem je, že Třebíč i nadále okupuje páté místo tabulky.
Sdílejte článek
 
43.kolo, středa 27.1.2010
OLO OLO
5:12:1, 2:0, 1:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 5. Korhoň (Kucharczyk, Tomajko), 14. Korhoň (Kucharczyk), 33. Zbořil (Kucharczyk, Tomajko), 40. Vyrůbalík (Černý), 55. Kucharczyk - 13. Zahradník (Laš). Rozhodčí: Ondřej - Goňa, Obadal. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 900. Střely na branku: 42:17. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 5:1.
Sestavy
HC Olomouc: Žigárdy - Ministr, Mikšan, Davídek, Černý, Brančík, Čuřík, Mikel, Ondrušek, Zbořil, Janáček, Vyrůbalík, Nedbálek, Tomajko, Korhoň, Venkrbec, Bartoň, Lhotský, Staněk, Kucharczyk.
SK Horácká Slavia Třebíč: Štůrala - Ostrčil, Gula, Kania, Koktan, Hrbáček, Kaláb, Bulička, Kadela, Laš, Zahradník, Šedivý, Káňa, Rod, Obdržálek, Heřman, Ostřížek, Stejskal, Přibyl, Burian, Fila.

Komentář k zápasu

Velkým náporem už od úvodního buly začala Olomouc první dějství. Bylo jen otázkou času, jak dlouho dokáže Třebíč odolávat olomouckému tlaku. V 5.minutě po vyhraném vhazování přes dva bránící hráče projel Lubomír Korhoň a nad vyrážečku Štůraly poslal Moru do vedení – 1:0. Hned poté odešli současně na trestnou Bartoň s Filou, hra ve 4 proti 4 však příliš vzruchu nepřinesla. Po návratu obou hříšníků však Třebíč zrychlila a zjednodušila svou rozehrávku a rušno bylo i před Žigárdym. Ten musel ramenem vytahovat ránu Obdržálka. V 11.minutě podrazil protihráče Kucharczyk a Horácká Slavia měla možnost první přesilovky večera. A tvrdá rána kapitána z pravého kruhu znamenala její využití. Petr Zahradník po mohutném nápřahu prostřelil Žigárdyho dělovkou nad vyrážečku – 1:1. Olomoučtí však pracovali dále a ve 14.minutě, když se hosté hnali trošku bezhlavě do útoku, vymysleli rychlý nájezd 2 na 1 v podání Kucharczyka, který našel Lubomíra Korhoně a ten po zpracování a lehkém blafáku podruhé překonal Štůrala – 2:1. V 17.minutě podrazil Ostrčil Čuříka a své přesilovkové kombinace mohla zkoušet Mora. Ovšem přesilovky jsou i nadále olomouckou bolestí, nejenže se domácí nedostali k ohrožení soupeřovy klece, nechali navíc ujet do samostatného nájezdu Buriana. Ten však zvolil trošku ukvapeně střelu, čímž jen nechal vyniknout připraveného Žigárdyho.

Dějství druhé začínali přesilovkou hosté, Janáček se provinil nedovoleným bráněním. Třebíč ji odehrála aktivně, jedinou příležitost měl Rod, který se ale v zakončení dostal tak velmi blízko před Žigárdyho, že nemohl najít žádný střelecký úhel. Ve 25.minutě se přesilovková karta obrátila, na trestnou šel Heřman za krosček. I Mora zahrála kombinačně dobře, na Šťůralovi ztroskotali Janáček a Kucharczyk. Bez výraznějších momentů hra dospěla až do své poloviny a přesně ve 30.minutě musel na trestnou za nedovolené bránění Kucharczyk. Horácká Slavia se v přesilovce prezentovala velmi pohlednou a rychlou kombinací, ale také jedinou a navíc nepřesnou ranou Kanii. Zablýsklo se tak až po vypršení olomouckého trestu. Z trestné naskakující Kucharczyk se ihned zapojil do brejku domácích, přesně našel hůl Tomáše Zbořila, který propálil Štůrala – 3:1. Hned z další šance mohli červenobílí svůj náskok navýšit. V pásmu hostí se Lhotský elegantně uvolnil, našel přesně Čuříka, který ranou z první orazítkoval tyč za Štůralou! Nástup Mory však vzápětí přibrzdil svým hákováním Davídek. Jenže Třebíč tentokráte v přesilovce nezahrozila vůbec O mnoho lépe se vedlo v posledních dvou minutách před druhou sirénou Olomouci, která hrála početní výhodu za Lašovo podražení. Martin Vyrůbalík si sjel nádherně od modré na přesný pas Černého a pohodlně do poloprázdné brány využil olomouckou přesilovku – 4:1.

Velmi rozpačitý a oboustranně nepřesný byl úvod poslední třetiny. Až ve 45.minutě vyprodukovali pohlednou kombinaci přes celé kluziště domácí, na konci akce byl Zbořil, který trefil jen Štůralův plastrón. Pak se přeci jen hokejové akce rozjely a některé docela nebezpečně. Ve 47.minutě spálil obrovskou příležitost Laš, který dal sice ráně největší možnou razanci, ovšem střele z mezikruží chyběla přesnost. Deset minut před posledním klaksonem přišla naopak olomoucká megašance. Brančík našel ideálně postaveného Černého, tomu ale puk před prázdnou třebíčskou svatyní přeskočil hůl! Definitiva přišla v 55.minutě. Po dlouhém herním úseku bez přerušení uvolnil Tomajko Radima Kucharczyka, který svou tvrdou ránu ještě opřel o špičku hole bránícího Hrbáčka a Štůrala už na změnu směru střely nestačil zareagovat – 5:1. Pátá branka Třebíč s konečnou platností položila, ve zbývajícím čase bylo na ledě jediné mužstvo, které si svůj tříbodový zisk náležitě užívalo.





Ohlasy trenérů

Jaromír Šindel (SK Třebíč): “Mám takový dojem, že někteří si naši hráči od té doby, co jsme si splnili náš cíl a vyhnuli se definitivně skupině o sestup a máme jasnou účast v play-off, pletou tohle splnění s koncem sezóny. A je to už několik zápasů v řadě, co se nám vlastně nic nepovedlo. Domácí byli jednoznačně lepší v přechodu do útoku, v bruslení, prostě ve všech činnostech. A 5:1 je zasloužený výsledek.“


Petr Vlk (HC Olomouc): “Z našeho pohledu už i ve Vrchlabí můžeme sledovat zlepšené výkony. Určitě hráli kluci s chutí, bylo na nich vidět, že chtějí vyhrát, že jdou za vítězství. I kombinace se nám dařily, i když některé byly až přehnané na úkor produktivity. Věděli jsme, že si Třebíč prošla složitým obdobím po té nešťastné události, ale víme i, že jde o nepříjemného, důrazného a dobře bruslícího soupeře. Dneska se nám je podařilo přehrát, určitě i naší důsledností, co se defenzívy týče a k tomu se přidala i dobrá produktivita. Ale hlavně chceme poděkovat všem fanouškům, kteří přišli na tohle utkání. Protože po našich předešlých výkonech jsme ani nepočítali, že jich bude až tolik. Takže velké díky fandům a velice si vážíme toho, že přišli.“


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024