Menu +

HKR - TRE 6:3 - Pátý zápas pro Hradec

Reportáže
T ř e b í č - Důležitý zápas byl na programu v Hradci Králové. Třebíčští celý zápas jen dotahovali náskok soupeře. Na 2:1 snižoval Marek Laš. Domácí ale v zápětí odskočili na dvě branky a tento náskok si udržovali ve většině utkání. Horáci také doplatili na svou velkou nedisciplinovanost, kterou Hradečtí na svém velkém hřišti dokázali trestat. Šestý zápas se hraje ve středu od 17:30 v Třebíči. Takže všichni do MANN+HUMMEL ARÉNY a fandit!
Sdílejte článek
 
ČF5, pondělí 1.3.2010
HKR HKR
6:32:0, 2:2, 2:1
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 2. Malý (Hruška O.), 19. Táborský (Moskal), 32. Hruška J. (Roubík, Křetínský), 40. Roubík (Karlíček), 45. Kadlec (Roubík, Karlíček), 55. Roubík (Karlíček, Kadlec) - 29. Laš, 37. Hrbáček (Obdržálek, Káňa), 51. Obdržálek (Laš, Dolníček). Rozhodčí: Hribík, Lacina - Padevět, Prchal. Vyloučení: 8:9. Využití: 5:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 1768. Střely na branku: 47:33. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 5:2, 5:3, 6:3.
Sestavy
Mountfield HK: Vošvrda - Křetínský, Karlíček, Hendrich, Seidl, Táborský, Filip, Lesák, Prajsler - Hruška J., Roubík "C", Kadlec - Budínský, Koudelka, Volráb - Malý, Moskal, Hruška O. - Florian, Rapáč, Šejnoha.
SK Horácká Slavia Třebíč: Francouz - Ostrčil, Gula, Hrbáček, Kaláb, Kania, Koktan, Kempný, Kadela R., Káňa, Dolníček, Čech, Burian, Zahradník, Přibyl, Laš, Nahodil, Obdržálek, Heřman, Ostřížek, Stejskal.

Komentář k zápasu

Domácí hráči hned v úvodu utkání jasně naznačili, jak by měl podle nich zápas vypadat. Ještě neuběhla ani minuta, když na Pavla Francouze nahodil z úhlu puk Ondřej Hruška a do branky ho úspěšně dorazila posila z druholigového Kolína Josef Malý. Třebíčští poté nabízeli domácím šance z přesilových her, ale ani jedna z tlačenic před bránou ke druhému zásahu nevedla.

Na Francouzovi si zuby vylámal i domácí kapitán Jaroslav Roubík. Ale co se jeho týmu nepovedlo ve třech dvouminutovkých výhodách, to už se podařilo v té čtvrté. Patrik Moskal u mantinelu podržel puk, poslal ho na modrou čáru Martinu Táborskému a ten dělovkou z první vyhnal pavouky z klece Francouzovy brány. Do konce první třetiny už nedokázali hosté odpovědět, a tak se šlo do kabin za stavu 2:0.

Začátek druhé části přinesl sekvenci vyloučení na straně hokejistů HC VCES. Těsně po skončení toho prvního spálil obrovskou šanci Marek Laš, který si před bránou pěkně počíhal na přihrávku od spoluhráče, jenže ji poslal mimo. Až třetí přesilovku ve 29. minutě Třebíč využila ke vstřelení kontaktní branky. Josef Malý se z trestné lavice ještě nestihl zapojit do hry a byl to právě Marek Laš, který si v brankovišti počíhal na vyražený puk a neměl problém ho poslat do prázdné klece.

Za svou nedisciplinovanost za chvíli pykali opět hosté. Pět vteřin před koncem přesilovky se dorážkou prosadil Jan Hruška. Třetí branka dala domácím hráčům křídla, ale ta jim rychle přistřihli rozhodčí. V rozmezí čtyř vteřin poslal na trestnou lavici dva hráče a Třebíč trestala. V levém kruhu se do puku opřel zkušený Marcel Hrbáček a jeho střela se zastavila až v síti. A když už to vypadalo, že za stavu 3:2 druhé dějství skončí, přišel další přesilovkový úder Hradeckých. David Dolníček strávil na trestné jen pět sekund, když smutně sledoval úspěšné doklepnutí Jaroslava Roubíka do odkryté brány.

Kdo by před třetí částí čekal, že si týmy budou dávat větší pozor na fauly, ten musel být zklamán. Dolníčkovo sekání zůstalo ještě bez brankového potrestání, ale to už přišlo po vyloučení Jana Koktana. Jaroslav Roubík si v kruhu pohrál s kotoučem a poslal ho napříč třebíčským brankovištěm úplně volnému Jiřímu Kadlecovi, jenž neměl problém s doklepnutím za záda Pavla Francouze. Větší aktivitu i nadále vyvíjeli hráči z města pod Bílou věží. Jenže v polovině třetiny putoval za katr řízný obránce Martin Táborský, což hostující trenér Jaromír Šindel využil k vybrání oddechového času pro svou lavičku. Tento tah se vyplatil, neboť jeho svěřenci uspořádali v hradeckém pásmu ukázkový biliár a Petr Obdržálek byl tím, kdo poslal puk o tyčku do klece Tomáše Vošvrdy.

Příští minuty si ale pro sebe plně vyhradil domácí kapitán, který se po nemoci vrátil do sestavy družiny Jiřího Mičky. Nejprve sice nevyužil zaváhání hostující obrany a zblízka neprotlačil kotouč do brány, ale za chvíli si Jaroslav Roubík vynutil faul, který také sám ztrestal. Před bránou si počkal, co jeho spoluhráči vymyslí, a když k němu přiletěla nabídka Milana Karlíčka, neváhal a jemnou tečí uzavřel svůj bodový příspěvek na čtyři kousky. Od té doby se zápas jen dohrával a 1768 diváků, mezi nimiž se neztratila ani skupinka fanoušků z Třebíče, tak sledovalo výhru 6:3 východočeských hokejistů.



Ohlasy trenérů

Jiří Slabý (HC VCES Hradec Králové): Chtěli jsme na Třebíč vletět. Začátek byl hodně důležitý, i když jsme mohli dát i víc gólů a to utkání mohlo být malinko lehčí. Nakonec rozhodly přesilové hry. Hru v nich jsme zjednodušili, střely byly tečované, nebo zapadly do branky. Důležitý byl příspěvek Jardy Roubíka, kterému viróza trošku odebrala síly, ale splnil to, co od něj mužstvo očekávalo. Když jsme v Třebíči dostali těch deset gólů, tak si kluci uvědomili některé věci a začli hrát s daleko větším nasazením. Takže v šestém zápase k tomu snad přistoupí zodpovědně a není potřeba jim něco zdůrazňovat. Máme třetí korálek a je potřeba navléct ten čtvrtý, ale jednoduché to nebude. Soupeř pořád hrozí svým bruslením a je nebezpečný. Ale zdá se, že jsme na něj už našli recept.

Jaromír Šindel (SK Horácká Slavia Třebíč): Na začátku jsme hráli velice pasivně a stalo se to, co jsme nechtěli. Hradec šel do vedení a pak už to bylo těžké. Když jsme dokázali snížit, tak ani ne tak zásluhou hradeckých hráčů, ale spíš našich chyb, nám soupeř zase odskočil. Několikrát jsme měli puk na holi a místo toho, abychom vyhodili, jsme ho dali zpátky soupeři a pak jsme dostali gól. V obraně jsme hráli špatně a to byl problém dnešního zápasu. Budeme sem chtít přijet zpátky, a tak musíme v Třebíči vyhrát.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024