Menu +

TRE - PCE 0:5 - extraligové Pardubice se s Třebíčí nepáraly

Reportáže
T ř e b í č - V posledním zápase této vydařené sezony přivítali domácí hráči na svém ledě extraligový celek HC EATON Pardubice. V tomto duelu se domácí hráči dostali do několika slibných šancí, ale ani jednu z nich nedokázali využít. Naopak hostující hokejisté vstřelili několik pěkných branek a předvedli mnoho pohledných akcí. Z třebíčského týmu předvedl dobrý výkon Petr Zahrádník, který několikrát nebezpečně pálil, ale branku nevstřelil.
Sdílejte článek
 
přát., čtvrtek 11.3.2010
TRE TRE
0:50:2, 0:2, 0:1
PCE PCE
Statistiky
Branky a nahrávky: 4. Starý (Koukal), 18. Rober Kousal (Jillson), 29. Kousal, 40. Sýkora (Nakládal), 60. Koukal (Starý, Havíř). Rozhodčí: Smitka - Pelikán, Samuel. Vyloučení: 1:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2760. Průběh utkání: 0:5.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Růžička (Ondrůj) - Hrbáček, Drtina, Ostrčil, Kadela, Sedláček, Bulička, Popela - Káňa, Dolníček, Šedivý - Heřman, Nahodil, Obdržálek - Laš, Zahradník, Čech - Přibyl, Burian, Fila - Kundela.
HC DYNAMO Pardubice: Hašek (41. Míča) - Píša, Kočí, Nakládal, Havíř, Jillson, Mocek, Mitchell, MacKenzie - Sýkora, Zohorna, Pivko - Kolář, Koukal, Starý - Kousal, Cetkovský, Somík - Klejna, Semorád, Rákos.

Komentář k zápasu

V úvodu zápasu byli lepším týmem hráči Třebíče. Hostující hráči vycházeli spíše z obrany a čekali na brejky. První branku viděli přítomní diváci ve 4. minutě, kdy se Pardubice dostaly do přečíslení 3 na 2 a po pěkné kombinaci se prosadil Jan Starý, který využil perfektní přihrávku od Petra Koukala.

Dominik Hašel předvedl, že je stále brankář nejvyšší výkonnostní třídy

Další příležitost ke skórování měl o malou chvíli později Daniel Rákos, ale svoji brankovou příležitost nevyužil. Výhodu první přesilové hry měli domácí hráči, když byl vyloučen Robert Kousal. Domácí se do vážnější příležitosti nedostali a byli to paradoxně hostující hráči, kteří hrozili.

V závěru přesilové hry se do velké šance dostal Jan Káňa, ale svoji příležitost nevyužil. Po návratu z trestné lavice se do zakončení hnal Robert Kousal, ale Martin Růžička se vyznamenal. V další přesilové hře se ve velké šanci octnul David Dolníček, ale z bezprostřední blížkosti Dominika Haška nepropálil.

Ve velké příležitosti vychytal hostující brankář také Lukáše Nahodila, který nebezpečně tečoval střelu Petra Obdržálka. Otřepaná fráze nedáš – dostaneš se naplnila v 18. minutě, kdy se prosadili Pardubice. Střelcem branky byl Robert Kousal, který využil perfektní přihrávku od Jeffa Jillsona.

Do druhé části vstoupili aktivněji domácí. První přiležitost si vytvořila první útočná formace, ale Jan Káňa se z dobré příležitosti neprosadil. Další pěknou akci domácích předvedli hráči z druhé formace, kdy po krásné kombinaci střílel Marek Drtina, ale branky se třebíčské publikum nedočkalo.

Branku viděl třebíčský stadion ve 29. minutě, kdy se prosadil po chybě obrany Robert Kousal, který se trefil přesně do levé šibenice Růžičkovy branky. Poté několikrát nebezpečně pálil Petr Zahradník, ale Dominik Hašek byl opět vynikající.

Další velkou příležitost zneškodnil hostující gólman poté, co vychytal Marka Laše, který nebezpečně tečoval střelu v podání dnes velmi aktivního Petra Zahradníka. Ve 38. minutě se dokonce třebíčské publikum radovalo z branky, ale ta nemohla být uznána, protože byla dosažena po odpískání.

Po utkání se diváci i hráči rozloučili se sezónou 2009/2010

Domácí hráči dostali čtvrtou branku v samotném závěru druhé části, kdy se ve 40. minutě prosadil kanonýr Pardubic Petr Sýkora, který tečoval střelu Jakuba Nakládala a Martin Růžička byl překonán počtvrté.

Do poslední třetiny došlo ke změně v brance Pardubic, když nastoupil na místo Dominka Haška třebíčský Pavel Míča. První větší šanci si vytvořili domácí, ale Vilém Burian Pavla Míču neprostřelil. Na druhé straně pálil dvakrát velmi nebezpečně Libor Pivko, ale Martin Růžička se proti jeho pokusům vyznamenal.

Velkou šanci na změnu skóre měl Radovan Somík, ale proti jeho pokusu zasáhl skvěle opět domácí brankář. Poslední branku v této sezoně viděli diváci z hole hostujícího celku. Kdy se v poslední minutě zápasu prosadil hostující kapitán Petr Koukal, který tak udělal tečku za výbornou sezonou domácího celku.

Po zápase následovala veliká děkovačka, při které si hráči mohli vychutnat ovace ve stoje solidně zaplněného třebíčského stadionu.



Trenéři po utkání Třebíč - Pardubice 0:5

Marek Laš po utkání Třebíč - Pardubice 0:5



Ohlasy trenérů

Jaromír Šindel – SK Horácká Slavia Třebíč: „V útočné fázi to nebylo tak špatné, ale bohužel chyběl nějaký ten gól. Hašek chytil několik velkých šancí. Diváci si zasloužili aspoň jeden gól. V utkání byl vidět rozdíl mezi extraligou a první ligou a to především v obrané hře. Myslím si, že jsme se s diváky a sezónou rozloučili důstojně. Do zápasu jsem nenaskočil proto, že můj fyzický fond už mi to nedovoluje. Kolegové mě sice hecovali, ale byla to jen legrace. Teď čeká hráče týden odpočinek, pak ještě čtrnáct dní budeme na ledě a potom budeme mít měsíční dovolenou, kterou si hráči zaslouží. Poté začne příprava na suchu před novou sezónou“.

Václav Sýkora – HC EATON Pardubice: „Utkání bylo určitě dobré narušení dlouhého tréninkového stereotypu. Mělo dobré tempo a splnilo účel, který jsme očekávali. Co se týče některých chyb a věcí, tak na nich chceme zapracovat v tréninku a musíme si k nim něco říct. Sledovali jsme kluky z Třebíče, kteří k nám mají střídavé starty. Bylo pro ně určitě lepší, že hráli za Třebíč. Takhle se aspoň dostali do kontaktu s extraligou, nebylo to z důvodů šetření sil. Dohoda s Dominikem byla, že odchytá dvě třetiny a pak že necháme chytat domácího brankáře Pavla Míču. Po druhé třetině dstoupil Jeff Jillson, který měl zdravotní problémy. Kulisa byla výborná a diváci fandili, což přispělo k dobré úrovni utkání. Na přípravný zápas byla kulisa výborná“.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024