Menu +

TRE - ZNO 2:0 - Vynikajicí Fiala zkrotil orlí letku čistým kontem

Reportáže
T ř e b í č - Druhý přípravný zápas na domácím ledě sehrála Horácká Slavia v rámci Tipsport Cupu proti Orlům ze Znojma. Třebíčští se snažili zlepšit obrannou hru, což se jim podařilo. Řadu těžkých zákroků předvedl Radek Fiala, který svůj tým držel při závěrečném tlaku Orlů. Třebíčští se prosadili dvakrát v útoku a připsali si první výhru v Tipsport Cupu.
Sdílejte článek
 
TsC, úterý 17.8.2010
TRE TRE
2:01:0, 1:0, 0:0
ZNO ZNO
Statistiky
Branky a nahrávky: 15. Přibyl (Zahradník, Čech), 26. Dočekal. Rozhodčí: Polák - Dřínovský, Chocholouš. Vyloučení: 9:8, navíc Okál, Dolníček (oba TRE) - Havlík (ZNO) všichni 10 minut OT. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 740. Střely na branku: 31:27. Průběh utkání: 2:0.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Fiala - Hrbáček, Šenkeřík, Pohl, Špaček, Malinský, Sláma, Sedláček, Kadela R. - Laš, Dolníček, Bartoš - Čech, Zahradník, Přibyl - Okál, Dočekal, Vondráček - Kadela E., Krutiš, Křenek.
Orli Znojmo: Horčička - Štach, Lattner, Pláněk, Klimeš, Šindelář, Pospíšil, Kolafa - Haman, Hampl, Havlík, Vyletělka, Říha, Marosz, Rachůnek, Hradecký, Plášek, Beroun, Jarůšek.

Komentář k zápasu

Při první přesilové hře domácích hledal Dolníček u druhé tyče Bartoše, ten však na puk nedosáhl. Na opačné straně kluziště nemohl Fialu od modré překvapit Pláněk, zblízka se neprosadil ani Rachůnek. Při brejku Dolníčka s Lašem střílel druhý jmenovaný, jeho střela ale ztratila razanci po faulu hostí. V přesilové hře našel Laš Dolníčka před brankou, ten z první Horčičku neprostřelil. Na druhé straně se ocitl s kotoučem na holi před Fialou Hradecký, leč neuspěl.

Dolníček se neprosadil z ostrého úhlu, poté se už ale Třebíčští radovali – Přibyl vystřelil z pravého kruhu a překonal Horčičku. Fialu naopak nemohl ohrozit Plášek z ostrého úhlu. Znojemského brankáře neprostřelil ani Šenkeřík od modré. Do top šance se dostal Zahradník po příhře Přibyla, mířil mezi betony Horčičky, ten ale nechyboval. Fiala poté vychytal Lattnera z mezikruží.

Hned v úvodu druhého dějství se jako by zalekl gólové šance Bartoš, když nedokázal přehodit beton ležícího Horčičky. Při přesilové hře hostů pálil po příhře Hamana nad Havlík.

V čase 25:46 projel do útočné třetiny Dočekal a ačkoliv byl atakovaný, vystřelil – 2:0. Přišla další dvě vyloučení hostů, branka ale nepadla, i když mnoho nechybělo. Malinský střílel od modré, k odraženému kotouči se dostal Eduard Kadela, ale Horčičku neprostřelil. Skóre nezměnili ani Dočekal s Vondráčkem, ani Zahradník o chvíli později. Poté přišlo vyloučení domácích a dvě nebezpečné střely Štacha, v oslabení střílel z otočky ale i Dolníček. Zle zatápěli i Dočekal s Lašem.

Třetí třetina začala dohrávanou přesilovou hrou hostů, navíc byl vyloučen i další domácí hráč a Třebíč hrála ve třech. Beroun ale branku minul a Pospíšil Fialu neprostřelil. Blízko k brance byli Dočekal s Malinským i Dolníček s Lašem. Pěknou střelou, kterou ukryl Fiala do lapačky, se prezentoval Marosz. Poté ujel Dočekal, přihrával nezištně před branku, najíždějící třebíčský útočník ale kotouč pořádně netrefil.

V 51. minutě vypálil tvrdě při přesilové hře Hampl, Fiala ale držel svému týmu dvoubrankový náskok. Neprosadil se ani Štach. Tři minuty před třetí sirénou poslal hlavní rozhodčí Třebíč navíc do tří, Štachovu tvrdou střelu ale Fiala vyrazil a branku mu nedal ani Říha. Perfektním zákrokem pak navíc zneškodnil třebíčský brankář i ránu Havlíka. Horácká Slavia Třebíč tak nedovolila vstřelit svému odvěkému rivalu branku ani jedinou a zvítězila 2:0.



Roman Mejzlík po utkání Třebíč - Znojmo 2:0

Milan Kastner po utkání Třebíč - Znojmo 2:0

Martin Dočekal po utkání Třebíč - Znojmo 2:0

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024