Menu +

OLO - TRE 4:2 - V osmém přípravném duelu prohrála Třebíč v Olomouci

Reportáže
T ř e b í č - Už osmý zápas odehrála v přípravě Horácká Slavia Třebíč, tentokráte z toho byla porážka 4:2 v Olomouci. První branku hostů vstřelil v osmadvacáté minutě při přesilové hře Marek Laš (na snímku), když nezaváhal v samostatném úniku a snížil na 1:2. Na konečných 4:2 pak upravil svou čtvrtou brankou v přípravě Martin Dočekal. Další přípravný zápas sehraje Třebíč už ve čtvrtek 2. září, kdy přivítá na svém ledě od 17:30 hodin jihlavskou Duklu.
Sdílejte článek
 
přát., úterý 31.8.2010
OLO OLO
4:22:0, 1:1, 1:1
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 7. Coufal (Chomič), 11. Haas (Chomič), 31. Vyrůbalík (Bartoň, Černý), 49. Coufal (Lhotský) – 28. Laš (Kocák, Dolníček), 53. Dočekal. Rozhodčí: Přikryl - Kašík, Novotný. Vyloučení: 6:8. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 400. Střely na branku: 32:28. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1, 4:2.
Sestavy
HC Olomouc: Sedlář – Vyrůbalík, Janáček, Bartoň, Mikel, Lhotský, Nedbálek. Ondrušek – Polodna, Ministr, Černý – Mikšan, Domin, Kucharczyk – Coufal, Pekr, Chomič – Haas, Králík, Lehečka.
SK Horácká Slavia Třebíč: Míča - Hrbáček, Bulička, Pohl, R. Kadela, Malinský, Sláma, Sedláček, Musil - Laš, Dolníček, Kocák - Čech, Zahradník, E. Kadela - Okál, Dočekal, Vondráček - Přibyl, Křenek, Bíza.

Komentář k zápasu

Úvod zápasu vyšel lépe domácímu celku, z jehož aktivity pramenily nebezpečné střely Domina a Janáčka. Odměna v podobě gólu přišla v sedmé minutě, kdy Chomič v rohu kluziště vybojoval puk a poslal jej před bránu na zcela osamoceného Viktora Coufala, který poslal puk podél pravé tyčky. Za tři minuty se prosadil další mladík v dresu Kohoutů Radim Haas, jenž se po Chomičově přiťuknutí prosadil bekhendovou střelou pod horní tyčku. Poprvé se tedy šlo do šaten za dvougólového vedení hanáckého týmu.

Ve druhé třetině padly rovněž dvě branky. Nejdříve ve 28. minutě ujel obráncům třebíčský Marek Laš a střelou pod lapačku snížil na rozdíl jediné branky. Hosté však brzy zaplatili daň za svou nedisciplinovanost. To když v polovině zápasu během dvojnásobné přesilovky putoval puk po ose Černý – Bartoň – Vyrůbalík a poslední jmenovaný jej z první poslal do sítě.

Hned na začátku třetí třetiny měli i hosté možnost zahrát si přesilovku pět na tři, přes soustavný tlak se jim však branku vsítit nepodařilo. A tak to byli znovu Kohouti, kdo poslal puk mezi tři tyče. Svou druhou branku po přihrávce Lhotského vstřelil Viktor Coufal. Za dvě minuty se znovu podařilo hostům snížit, v samostatném úniku se po špatné rozehrávce v olomoucké obraně prosadil Martin Dočekal. Další branku už však žádný z týmů nepřidal a tak se Olomouc rozloučila v posledním domácím přípravném utkání výhrou.





Ohlasy trenérů

Jan Tomajko (HC Olomouc): S vítězstvím jsme spokojeni, i když nám trošku skřípala koncovka. Odehráli jsme ale dobrý zápas. Dobře hráli i mladí kluci, kterým jsme dnes dali důvěru. Jsme rádi, že v sezóně můžeme klidně sáhnout do juniorky a použít mladíky v áčku. Co se týká zúžení kádru, tak zatím je vše při starém. Odchází jen Radek Meidl, od zítřka ho zkouší Třebíč.

Roman Mejzlík (SK HS Třebíč): V první třetině jsme zaspali, soupeř měl lepší pohyb a byl důraznější. My jsme snad ještě byli v kabině. Kluci měli teď větší volno, tak to byla asi ta příčina. Ve druhé třetině to byla rozháraná hra, ovlivněná hodně vyloučeními. Jsme spokojeni až s výkonem ve třetí třetině, kdy jsme začali domácí občas dostávat pod tlak. Naše mužstvo je poskládané z mladých kluků, děláme spoustu chyb. Dostali jsme hloupé góly, nad kterými bychom se měli zamyslet a pracovat dál.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024