Menu +

PIS - TRE 0:1 - Ze tmy se vynořila fotbalová výhra a tři body

Reportáže
T ř e b í č - K úvodnímu zápasu hokejové sezóny 2010/2011 cestovala Horácká Slavia na led nováčka do Písku. Začátek zápasu se opozdil skoro o dvacet minut, protože pořadatelé měli potíže s osvětlením na stadionu. Diváci čekali na branku dlouho a nakonec padla pouze jedna. Ve 42. minutě rozhodl o exportu bodů do Třebíče parádní bombou od modré čáry Pavel Bulička. Písečtí měli dobrou šanci na vyrovnání v 50. minutě, kdy Radek Fiala zneškodnil Dragounovi trestné střílení. Domácí se o závěrečný tlak připravili vlastní nedisciplinovaností v poslední pětiminutovce. Horáci tak vykročili do nové sezóny o poznání lépe než vloni.
Sdílejte článek
 
1.kolo, středa 15.9.2010
PIS PIS
0:10:0, 0:0, 0:1
TRE TRE
Statistiky
Branka: 42. Bulička. Rozhodčí: Jeřábek - Goňa, Obadal. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1253. Střely na branku: 35:35. Průběh utkání: 0:1.
Sestavy
IHC Písek: Jágr - Vomela, Mazanec, P. Procházka, Vráblík, P. Novák, Výborný, Klement - Kořánek, Dragoun, Šulčík - Kudrna, Ferebauer, Polodna - Slavík, Bláha, V. Novák - Ježek, Stejskal, Suja - Kellner.
SK Horácká Slavia Třebíč: Fiala - Hrbáček, Ostrčil, Malinský, R. Kadela, Bulička, Sláma, Pohl - Laš, Dolníček, Ostřížek - Burian, Nahodil, Finsterle - Čech, Zahradník, Přibyl - Okál, Dočekal, Vondráček - E. Kadela.

Komentář k zápasu

Utkání začalo opatrně a oba týmy se soustředily spíše na defenzívu, písečtí hokejisté působili nervózním dojmem. Hru navíc kouskovala častá přerušení. A tak první vážnější příležitost měl v osmé minutě Burian, který projel domácí obranou, jeho zakončení však mezi třemi tyčemi neskončilo. O minutu později střílel z pravého kruhu Dragoun, kotouč se otřel o boční síť. V desáté minutě zakončoval z dobré pozice Ostrčil, písecký gólman měl plné ruce práce, aby jedovatou střelu zkrotil. O čtyři minuty později se v krátkém sledu do zakončení dostali Burian a Nahodil, skóre se však ani po těchto šancích neměnilo. V osmnácté minutě zkusil štěstí od modré čáry Sláma, Jágr si připsal další úspěšný zákrok. Do konce úvodní třetiny si žádný z týmů nevytvořil gólovou šanci.

A tak jsme v první třetině branku neviděli. Obraz hry byl téměř po celou dobu stejný. Nervózní, kouskovaná hra, pro diváka nepříliš pohledný hokej.

Na začátku druhé části domácí pořádně zavařili v třebíčském brankovišti, ani jedna dorážka však ve Fialově bráně neskončila. Ve dvacáté osmé minutě střílel z otočky Burian, puk těsně minul pravou tyč. O dvě minuty později pálil od modré čáry Klement, tvrdou střelu zastavil betonem Fiala. O chvíli později se ve vyložené příležitosti ocitnul Ferebauer, jeho pokus minul tyč o centimetry. Ve třicáté páté minutě převedl pěknou individuální akci Stejskal, třebíčský brankář touš vykopnul. O dvě minuty později měl zatím nejblíže ke gólu Finsterle, jeho střela orazítkovala pravou tyč Fialovy brány. Ve třicáté deváté minutě se sám před hostujícím brankářem zjevil Šulčík, třebíčský brankář i po této šanci držel čistý štít.

Ani po čtyřiceti minutách jsme se branky nedočkali. A tak do závěrečné části hráči nastupovali za nerozhodného stavu 0:0.

Po jedné minutě se tvrdou střelou prezentoval Dragoun, Fiala si střelu pohlídal lapačkou. V čase 41:51 hráči Horácké Slavie otevřeli skóre. Pavel Bulička přesnou střelou z kruhu vymetl pavučiny v Jágrově bráně, 0:1. O minutu později mohl vyrovnat Vladimír Novák, písecký hráč zakončoval do Fialovy připravené lapačky. Ve čtyřicáté osmé minutě střílel bez přípravy Burian, Jágr zasáhnul lapačkou. V padesáté minutě se Dragoun sám řítil na bránu, jeden z obránců Horácké Slavie zatáhnul za záchrannou brzdu a píseckého útočníka fauloval. Rozhodčí nařídil trestné střílení, kterého se ujal sám postižený hráč. Zakončení mezi betony však Fiala prokouknul a včas sklapnul betony, skóre tedy zůstalo nadále 0:1. V padesáté páté minutě se v dobré příležitosti ocitnul Hrbáček, v rozhodující chvíli mu však puk přeskočil hůl. Tentýž hráč se snažil prosadit z ostrého úhlu, Jágr si pravou tyč dobře pokryl. V závěru zápasu překazilo útočný nápor Písku vyloučení za příliš mnoho hráčů na ledě.

A tak si hokejisté Horácké Slavie jednobrankový náskok pohlídali a po třetinách 0:0, 0:0, 0:1 zvítězili 1:0. Na domácích hráčích byla vidět veliká nervozita. V padesáté minutě mohl z trestného střílení srovnat Dragoun, ovšem zakončení se mu nepodařilo. Tři body tedy putují na Vysočinu.





Ohlasy trenérů

Roman Mejzlík, trenér Třebíče: Bylo to typické utkání na úvod. Z obou stran to byl velice nervózní zápas. My odehráli velmi dobře první třetinu, naopak druhá se nám následně příliš nepovedla. V ní byli domácí důraznější, ale chvilkový nápor jsme přežili a ve třetí třetině dali brzy gól, což nás uklidnilo. Rozhodující moment byl potom neproměněný nájezd domácích. My jsme spokojení, že jsme v Písku předvedli kolektivní výkon a že jsme zápas vyhráli.

Rudolf Suchánek, trenér Písku: První třetina byla z obou stran velmi opatrná, v té druhé jsme si vypracovali mírnou převahu, ale bohužel jsme vybídnuté šance neproměnili. Na začátku třetí třetiny jsme dostali trochu zbytečnou branku a ta se nakonec stala také rozhodující. Mrzí nás, že jsme dnes neuspěli, na druhou stranu když nedáte góla ani z trestného střílení, těžko se pak vyhrává. Musíme se připravit na další zápas, snad bude naše koncovka příště lepší.


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024