Menu +

TAB - TRE 5:1 - Ani druhý zápas na kluzišti soupeře Třebíči vůbec nevyšel

Reportáže
T ř e b í č - Horácká Slavia Třebíč prohrála i druhý venkovní zápas, když nestačila na Jihočechy z Tábora. Domácí se ujali dvoubrankového vedení, Třebíčští dokázali snížit zásluhou Davida Dolníčka na 1:2, ale pak už se trefovali pouze hráči Hockey Clubu. Skóre se zastavilo nakonec na pěti brankách v síti Třebíče. Po dvou porážkách vyzve Slavia na svém ledě Havlíčkův Brod.
Sdílejte článek
 
6.kolo, sobota 2.10.2010
TAB TAB
5:12:0, 1:1, 2:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 11. Kostourek (Havran), 20. Černý (Mrkvička, Padělek I.), 35. Kudrna (Mrkvička, Šperger), 46. Török (Kostourek), 60. Kocar (Petráček, Kanov) - 22. Dolníček (Laš). Rozhodčí: Kubičík - Matějček, Chocholouš. Vyloučení: 6:7. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 750. Střely na branku: 42:37. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 5:1.
Sestavy
HC Tábor: Čech - Kudrna, Petráček, Havran, Lukáč, Černý, Zíb, Kanov, Koktan - Kocar, Nedorost, Šperger - Andres, Török, Kostourek - Krätzer, Mrkvička, Padělek - Ježek, Heřman, Štrba.
SK Horácká Slavia Třebíč: Štůrala - Hrbáček, Ostrčil, Malinský, Kadela R., Bulička, Sláma, Sedláček, Dudaš - Burian, Laš, Dolníček - Čech, Okál, Zahradník - Kadela E., Vodráček, Dočekal - Přibyl, Ostřížek, Vítek.

Komentář k zápasu

Třebíč přijela na led posledního Tábora s jasným úkolem – odčinit vysokou prohru z Kadaně. Tábor je na samém chvostu prvoligové tabulky, a proto to neměl být nereálný úkol. V první pětiminutovce měli ze hry více domácí, Třebíč se ke slovu dostala až v přesilové hře. Borci z Vysočiny sice soupeře zavřeli v jeho obranném pásmu, ale malý počet střel domácího gólmana příliš nezaměstnal. Obranu Třebíče zaměstnal v 9.minutě domácí Ježek, s jeho šancí si nakonec poradil hostující gólman.

Skóre se měnilo až v čase 10:03. Ve hře 4 proti 4 se prosadil domácí Kostourek, jeho střela vypadla Štůralovi z výstroje a dorážející hráč měl už snadnou úlohu – 1:0. Domácím vstřelená branka vlila novou krev do žil a podle toho to také na ledě vypadalo. Táborští byli lepším týmem, Třebíč postrašila domácí obranu jen ojediněle. V 18.minutě putoval za katr za podražení třebíčský Okál, a jeho čin nezůstal bez potrestání. 56 vteřin před koncem třetiny prošla střela Kamila Černého od modré čáry až do sítě – 2:0. A tento stav platil po odehraných 20ti minutách.

Třebíč zabrala hned na začátku druhé třetiny a využila po 40 sekundách přesilovou hru. David Dolníček zakončoval opakovanou střelou do šibenice – 2:1. Domácí obdržená branka nesrazila na kolena, naopak se dostávali do šancí. Tu největší spálil Jaroslav Kocar, který trefil ve vyložené šanci hostujího brankáře. Třebíč pod tlakem chybovala, a tak se její hráči uchylovali k faulování. Trest Zdeňka Sedláčka domácí využít nedokázali, přestože si šancí připravili opravdu hodně.

Třebíč pohrdla velkou šancí na vyrovnání ve 32.minutě. To David Ostřížek střílel z ostrého úhlu na Čecha, ten střelu sice vyrazil do vzduchu, ale ještě měl velkou šanci dorazit puk do brány centr David Vítek, bezúspěšně. Domácí trestali v 34.minutě při hře 4 na 4. To Jan Kudrna trefil skulinu mezi betony hostujícího brankáře – 3:1.

Třebíč měla před koncem třetiny ještě téměř minutu a půl možnost přesilovky 5 na 3, nic kloudného ale nevymyslela, a tak svítil po druhé třetině na světelné tabuli stav 3:1.

Domácí začali třetinu v početní výhodě, ale nevytvořili si prakticky žádnou šanci. Větší vzrušení si zasloužila střela třebíčského Laše z ostrého úhlu, která těsně minula domácí branku. Ale opět se blýskalo na druhé straně - Jaroslav Török se krásně trefil do šibenice třebíčské brány – 4:1.

Zlomená Třebíč opět faulovala a dala domácím možnost 90 vteřin dvojnásobné přesilové hry. Jenže domácím se nedařil přechod do útočného pásma a obránci Třebíče v pohodě vyhazovali puk až za domácí branku.

Tábor přestal produkovat svou hru, což byla voda na mlýn Třebíče, která začala vystrkovat růžky – výsledkem bylo vyloučení domácího Špergera, po kterém si Třebíč vzala oddechový čas. Jenže oba celky nic zvláštního nedokázaly vymyslet, hra se bez šancí přelévala z jedné strany na druhou.

V poslední minutě ještě přidal jednu branku domácí Jaroslav Kocar a zápas tak skončil vítězstvím 5:1 pro Kohouty z Tábora.



Ohlasy trenérů

Arpád Györi - HC Tábor: Nás držel nad vodou výkon brankáře Jakuba Čecha a díky tomu jsme po první třetině vedli 2:0. Ve druhé části jsme se zase dostali do stavu, kdy jsme se začali bát hrát a dostali jsme i kontaktní gól. Tam nás zase podržel Jakub Čech. Po gólu na 3:1 už jmse zápas hlídali, i když Třebíč odehrála dobré utkání a měla hodně vyložených šancí. My jsme samozřejmě rádi, že to takhle dopadlo.

Roman Mejzlík - SK HS Třebíč: Velice dobře jsme odehráli první třetinu, ale nevyužili jsme šance, které jsme měli. Domácí naopak vytěžili z minima maximum a první část vyhráli 2:0. Ve druhé části jsme se dostali na kontakt, ale srazila nás hrubá chyba v rozehrávce při hře 4 na 4, po níž padl gól na 3:1. Měli jsme tam pak ještě nějaké příležitosti, ale domácí si to už pohlídali a ještě přidali nějaké branky. Domácí dnes byli důraznější hlavně v předbrankovém prostoru, s tím my máme naopak problémy. To dnes rozhodlo.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024