Menu +

TRE - KAD 2:0 - Třebíč vydřela výhru nad Kadaní

Reportáže
T ř e b í č - Další utkání sehrála Horácká Slavia na svém ledě proti celku z Kadaně. Zápas byl plný osobních soubojů a taktických šachů mezi trenéry. Diváci čekali na první branku až do poloviny utkání, kdy Třebíč využila přesilovku. Třetí třetina byla taktická bitva o střední pásmo. Hosté se dostali až ke hře bez brankáře, jenže při ní inkasovali druhou branku. Nejlepším hráčem byl Pavel Francouz, který svůj tým podržel několika těžkými zákroky. Třebíč vyhrála čtvrtý zápas v řadě.
Sdílejte článek
 
20.kolo, sobota 20.11.2010
TRE TRE
2:00:0, 1:0, 1:0
KAD KAD
Statistiky
Branky a nahrávky: 29. Přibyl (Bulička, Okál), 60. Laš (Sláma, Odbržálek). Rozhodčí: Dvořák - Dančišin, Matějček. Vyloučení: 9:9. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1540. Střely na branku: 26:31. Průběh utkání: 2:0.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Francouz - Dudáš, Sláma, Bulička, Sedláček, Hrbáček, R. Kadela - Laš, Dolníček, E. Kadela - Burian, Obdržálek, Vondráček - Přibyl, Ostřížek, Okál - Čech, Zahradník, Dočekal.
SK Kadaň: Hylák - Přindiš, Trefný, Zmeškal, Révay, Schmidt, Mazanec, Hlubuček - Mužík, Mikšovic, Novák - Rohan, Charousek, Boušek - Balázs, Bursík, Tsyganov - Kadlec, Klíma.

Komentář k zápasu

První třetina nabídla velmi urputnou podívanou. Třebíčské diváky hned několikrát rozkřičel hlavní rozhodčí Dvořák, který měl po celé utkání zajímavý metr a většina přítomných to těžce nesla.

Hned v úvodu utkání zahrozila Kadaň, ale ze závaru před třebíčskou brankou nic nebylo. Prvním vyloučeným hráčem v utkání byl domácí Bulička, který se provinil hákováním. Domácí své první oslabení odehráli bravurně a hostující celek k ničemu nepustili.

Ve 4. minutě mělo přítomní diváci možnost viděl likvidační zákrok na Petra Obdržálka, který dostal Petra Přindiše ošklivě loktem do obličeje, ihned po tomto faulu bránil třebíčskou oporu Tomáš Vondráček. Rozhodčí ocenil oba zákroky pouze dvěma minutami a i nadále pokračoval v tomto trendu, kdy převážně trestal zákroky domácích hráčů, přitom Kadaň nehrála dvakrát čistě.

V dalším průběhu první třetiny měli výhodu jednoho muže i domácí hráči, ale tuto možnost nevyužili. Po návratu vyloučeného hráče Kadaně zaúřadoval opět hlavní rozhodčí Dvořák, který za čistý zákrok vyloučil domácího Martina Dudáše na čtyři minuty za vysokou hůl. Domácí obránce měl přitom hůl na ledě a svého protihráče pouze dohrál tělem.

Domácí ubránili oslabení s přehledem. Chvíli před koncem první části spálil vyloženou šanci hostující kapitán David Balázs, kterého vychytal domácí brankář Francouz. Vše by bylo v pořádku, kdyby hostující hráč nepíchnul domácího strážce svatyně. Tento zákrok ihned ztrestal domácí obránce Pavel Bulička, který hostujícímu útočníkovi dal co proto. Oba dva hráči následně putovali na trestnou lavici. Do konce první třetiny se již nic závažného nestalo.

Do druhé dějství vstoupili domácí s obrovským nasazením. Hned úvodu třetiny si vytvořili tři obrovské šance, ale Hrbáček, Okál ani Přibyl se z úvodní branky neradovali. Poté jsme skoro do poloviny zápasu viděli zarputilý boj o střední pásmo.

Ve 27. minutě měli hráči Třebíče k dispozici další přesilovou hru. Tu ovšem nevyužili, ale střely Vondráčka a Hrbáčka volaly po gólu. Branky se domácí diváci dočkaly až ve 29. minutě, kdy tvrdou střelu Buličky hostující Hylák neudržel a Milan Přibyl dorazil puk do opuštěné klece - 1:0.

Po první brance se hrál velmi svižný hokej s mnoha důraznými zákroky na hranici pravidel na obou stranách. Rozhodčí dával hře volný průběh a k vidění byl hokej nahoru dolů. V polovině druhé třetiny musel vinou zranění odstoupit Zdeněk Sedláček a domácí trenér měl poté k dispozici pouze pět obránců. Do konce třetiny měla Kadaň mírnou převahu, ale stav utkání se prozatím neměnil.

Do závěrečné části dnešního zápasu vstoupili domácí borci velmi opatrně, kdy se především soustředili na precizní obranu středního pásma. Ve 47. minutě byl vyloučen Marek Laš a hostující hráči se v přesilové hře snažili o vyrovnaní. Domácí gólman měl plné ruce práce, ale těžkou střelu i následné dvě dorážky s přehledem lapil.

Po polovině utkání se hrál opět svižný hokej, kdy jedna akce střídala druhou, ale na obou stranách byla řada nepřesností. V 58. minutě se z mezikruží neprosadil Stanislav Mikšovic. Po odpískání následovala hromadná potyčka, po níž byl vyloučen Stanislav Mikšovic a Tomáš Vondráček.

Necelé dvě minuty před koncem utkání zabral David Dolníček a vynutil si faul hostujícho hráče. V následné početní výhodě domácí hráči hrozili, ale branku vstřelili až v poslední minutě, kdy to hosté zkoušeli bez brankáře a Marek Laš pečetil vítězství domácích do opuštěné klece - 2:0.

Třebíčské publikum si mohlo i dnes vychutnat slastný pocit vítězství, když po napínavém průběhu utkání zaslouženě zvítězili 2:0.



Tiskovka po utkání Třebíč - Kadaň 2:0

Pavel Francouz po utkání Třebíč - Kadaň 2:0

Milan Přibyl po utkání Třebíč - Kadaň 2:0

MuDr. Tomáš Madrý po utkání Třebíč - Kadaň 2:0

Zdeněk Sedláček po utkání Třebíč - Kadaň 2:0

Kamil Pokorný po utkání Třebíč - Kadaň 2:0



Ohlasy trenérů

Radek Novák – SK HS Třebíč: Dnes jsme měli v brance vynikajícího Francouze. Hráči plnili taktické pokyny a diváci nás výborně podporovali, takže jsme spokojeni. Rozhodčího komentovat. Mužstvo složitě neskládáme, s týmem pouze pracujeme. S Nahodilem jsme v kontaktu. Vůbec bych neříkal, že skládáme mužstvo. Máme zraněné hráče a dnes jsme přišli o Sedláčka, což je citelná ztráta, ale vůbec si nemyslím, že bychom skládali mužstvo. Zdeněk Sedláček má zranění ramene.

Jiří Rech – SK Kadaň: Utkání se mi hodnotí těžce, protože nedat venku gól, tak jen těžko budeme bodovat. První třetina byla z naší strany dobrá, ale nedali jsme dvě tři tutovky a byla řada vyloučených. Třebíč ve druhém dějství dala na 2:0 a poté si to také pohlídala. Rozhodčího nebudu komentovat.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024