Menu +

TRE - TAB 1:2 - Tábor nad síly Třebíče

Reportáže
T ř e b í č - Ve 21. kole zavítal na led Třebíče tým z jihu Čech, HC Tábor. Domácí toužili svému soupeři vrátit říjnovou porážku a nadále zůstat na vítězné vlně. Nepodařilo se. Po těžkém zápasu s Kadaní, který stál domácí spoustu sil a zranění, chyběla Horákům potřebná lehkost. První třetinu sice vyhráli zásluhou branky Martina Čecha 1:0, ale to byl jediný gól, který jim soupeř dovolil vsítit. Na začátku posledního dějství rozhodl o exportu všech bodů Kamil Černý. Když ke srovnání skóre nevedla ani minutová přesilová hra domácích v poměru 5:3 na konci základní hrací doby, všechny body bral za vítězství 1:2 hostující tým Tábora.
Sdílejte článek
 
21.kolo, středa 24.11.2010
TRE TRE
1:21:0, 0:1, 0:1
TAB TAB
Statistiky
Branky a nahrávky: 11. Čech (Zahradník, Dočekal) - 26. Mrkvička (Černý), 42. Černý (Červený). Rozhodčí: Přikryl - Dřínovský, Klein. Vyloučení: 6:8, navíc Dolníček (TRE) 10 min OT. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1470. Střely na branku: 29:37. Průběh utkání: 1:0, 1:2.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Francouz - Dudáš, Sláma, Bulička, Ostrčil, Hrbáček, R. Kadela - Laš, Dolníček, E. Kadela - Burian, Obdržálek, Vondráček - Přibyl, Ostřížek, Okál - Čech, Zahradník, Dočekal - Vítek.
HC Tábor: Čech - Kudrna, Lukáč, Horáček, Černý, Havran, Hartmann, Koktan, Petráček - Kostourek, Šperger, Kocar - Červený, Štrba, Andres - Nedorost, Padělek, Mrkvička - Voříšek, Krätzer, Kolomý.

Komentář k zápasu

Třebíčští, povzbuzeni posledními výsledky do utkání vstoupili velice sympaticky. Hned od úvodu se slávisté tlačili do šancí a soupeře dobře napadali. Z toho vyústila v 8. minutě první přesilovka domácích, když byl na trestnou lavici odeslán v Třebíči známý Martin Havran. Třebíčští však převahu do přesilové hry přenést nedokázali a Tábor se celkem v pohodě dokázal ubránit. I přes nevyužitou početní převahu to byla právě Třebíč, která v 11. minutě otevřela skóre duelu. Zahradník vybojoval kotouč v rohu a předložil jej před branku, kde se tváří v tvář potkali dva jmenovci a úspěšnější byl domácí kapitán Martin Čech, který překonal táborského brankáře Čecha střelou nad pravý beton. Domácí vedli určitě po zásluze. Ale po vstřelené brance jakoby polevili. Do hry se více dostali hosté. Brankář Francouz si připsal několik úspěšných zásahů.

Horáci potřebovali opět zklidnit hru, protože nepřesných přihrávek bylo čím dál více. Ale i Tábor si adresoval několik nepřesných pasů, proto jsme v této fázi viděli spíše než hokejové kombinace naháněnou z jedné strany na druhou. Polevení se domácím vymstilo ve 25. minutě. Hostující Vojtěch Mrkvička projel s kotoučem střední pásmo, zbavil se i obránců a střelou do forhendu překonal i domácího gólmana. Opravdu pohledná hokejová akce! Na nohy měla Horákům pomoci následná přesilovka, ale v té se družstvo trenéra Pokorného spíše trápilo, než aby nabylo sebevědomí. Ve 31. minutě byli tentokrát potrestáni domácí. Konkrétně Obdržálek a když byl ještě minutu poté vyloučen obránce Hrbáček, Tábor čekala minutová přesilová hra pěti proti třem. Horácká Slavia ovšem dobře bránila a o zbytek se postaral brankář Francouz, který vše zlikvidoval. Ve 39. minutě se doslova semlela mela v třebíčském brankovišti. Hosté si vytvořili téměř stoprocentní šanci. Nejprve oklamali domácího brankáře, který se vyjetím dostal mimo klec a akci musel skvělým zákrokem řešit obránce Bulička. Horáci si hodně oddechli, když zazněla siréna ukončující prostřední dějství hry.

Hosty z Tábora ani nemusela mrzet nevyužitá gólová šance z konce druhé třetiny, neboť ve 42. minutě, po vyhraném vhazování, prostřelil od modré čáry Francouze Kamil Černý a dokonal obrat v zápase. Horáci rázem jakoby zařadili vyšší rychlost a snažili se rychle vyrovnat. Stále však ve hře panovala nepřesnost, která brzdila útočné akce Třebíče. Ve 49. minutě mohl zvýšit na 1:3 pro hosty Padělek, jeho prudká střela se otřela o tyč. Poté se do tlaku dostala Třebíč, ale hosté dobře bránili, i když často jen za cenu zakázaného uvolnění. Tábor chtěl zřejmě kouskovat hru a to se mu dařilo častými diskuzemi s rozhodčími, což neunesl domácí Dolníček, který inkasoval desetiminutový trest za nesportovní chování. To byla pro tým Třebíče ztráta útočné síly. I Horácká Slavia měla k dispozici dvojnásobnou početní převahu. Střela střídala střelu, šance střídala šanci. Tu největší zlikvidoval brankář Čech zázračným máchnutím do dráhy puku, jenž se již kutálel za jeho zády v brankovišti. Skóre zůstalo nezměněné a Třebíč věděla, že zahodila obrovskou šanci na vyrovnání. Když byla v závěru ještě potrestaná domácí lavička za příliš mnoho hráčů na ledě, bylo rozhodnuto.

Třebíči se nevyplatila hra, která zjevně vyplynula po uspokojení z vedoucí branky a soupeři odevzdala všechny tři body. Ovšem nutno říci, že naprosto zbytečně.



Tiskovka po utkání TRE - TAB 1:2

Martin Čech po utkání TRE - TAB 1:2



Ohlasy trenérů

Radek Novák - Třebíč: My jsme měli pohyb pouze v prvních osmi minutách. Pak hosté začali lépe bruslit a vyrovnali skóre. Ovšem ani to nás nenakoplo. Tábor byl lepší. Musíme si rozebrat video a s hráči si o tom popovídat. V závěru zápasu jsme špatně střídali. Prostě když se nedaří, tak se nedaří.

Arpád Györi - HC Tábor: Hráli jsme na rozdíl od předchozích utkání dobře. Dobře jsme bruslili. Měli jsme šance to rozhodnout i dříve. Měli jsme šanci v přesilovce pět na tři. Náš hráč Padělek si zapomněl brusle a půjčil si brusle od juniorů, možná to naše hráče nakoplo a semkli se. Pro nás jsou tyhle body hodně důležité.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024