Menu +

HBR – TRE 0:2 – Horácká Slavia veze z Kotliny tři body!

Reportáže
T ř e b í č - Hokejová Třebíč napravila zaváhání z utkání s Táborem a dokázala zvítězit na ledě havlíčkobrodské Kotliny. První branku vstřelil Obdržálek při přesilové hře, druhou a veledůležitou pak přidal v 50. minutě Lukáš Nahodil, jenž si položil Suchana a zavěsil pod horní tyčku. Druhé čisté konto vychytal v šestém zápase za Horáckou Slavii v letošní sezóně Pavel Francouz.
Sdílejte článek
 
22.kolo, sobota 27.11.2010
HBR HBR
0:20:1, 0:0, 0:1
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 15. Obdržálek (Sláma), 50. Nahodil (Obdržálek, Burian). Rozhodčí: Svoboda - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 6:8. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1376. Střely na branku: 37:35. Průběh utkání: 0:2.
Sestavy
BK Havlíčkův Brod: Suchan - Kempný, Šenkeřík, Sova, Morava, Vošmik, Pavlík, Soldán, A. Jelínek - Meidl, Třetina, Voj. Němec - M. Ondráček, Hlinka, Rytnauer - Sedlák, Zábranský, Zohorna - Knotek, Stromko, Švaňhal.
SK Horácká Slavia Třebíč: Francouz - Ostrčil, Dudáš, Bulička, Sláma, Hrbáček, R. Kadela, Dóczy, Kania - Laš, Dolníček, E. Kadela - Burian, Nahodil, Obdržálek - Přibyl, Ostřížek, Okál - Čech, Zahradník, T. Vondráček.

Komentář k zápasu

Od začátku utkání se hrál vyrovnaný a útočný hokej, přičemž se oba soupeři pravidelně probíjeli do zakončení a střídali se v iniciativě. Chvilku tahali za delší konec pomyslného provazu domácí Rebelové, jindy pro změnu hosté ze Třebíče. V průběhu 7. minuty se stal prvním vyloučeným hráčem třebíčský E. Kadela a nabídl havlíčkobrodské družině dvouminutovou přesilovku. V té se bojovníkům z Kotliny příliš nedařilo, když se k ohrožení gólmana Francouze probili přes houževnatého soupeře jen sporadicky. K jedinému výraznějšímu ohrožení se dostal po Němcově nahrávce zpoza branky bez přípravy zakončující Meidl, jehož projektil z mezikruží vyrazil brankář Francouz betony do bezpečí.

Jinak oslabení Slávisté celkem bez problémů vzdorovali svému soupeři. V úvodu 9. minuty však zkomplikoval hostům život Ostřížek, který při vyhazování puku ze třebíčského pásma poslal kotouč přes mantinel až na tribunu a vyfasoval dvě minuty za zdržování hry. Havlíčkobrodští hokejisté tuto situaci s radostí přivítali a proti třem bruslařům se vytrvale probíjeli k nebezpečným střelám ze všech možných pozic, jejich útočná snaha ovšem s železnou pravidelností narážela na pozorného gólmana Francouze, který ve svém brankovišti předváděl výtečné zákroky. Pořádně se určitě zapotil také po Knotkovu individuálním průniku s nepříjemnou bekhendovou střelou na konci, jež jen těsně minula jeho pravou tyčku.

Největší nebezpečí hasil zřejmě ve 13. minutě, kdy po obrovské šanci domácích hodně podržel svůj tým. Nejdříve střílel po nahrávce zpoza branky Meidl, který trefil u bližší tyčky Francouzovu hruď, kotouč se následně odrazil do předbrankového prostoru, kde natřikrát dorážel Voj. Němec, ale vylámal si pokaždé zuby na levém betonu strážce třebíčské svatyně. Zahanbit se nenechali na dlouho ani hosté, kteří o sobě dali vzápětí důrazně vědět. Po Čechovu přiťuknutí z levého kruhu střílel mezi kruhy volný Zahradník, jehož razantní střelu zneškodnil pozorný gólman Suchan koncem svého pravého betonu. Po odpískání odjel na trestnou lavici vyloučený Rytnauer a první přesilovka se stala pro Třebíč hozenou rukavicí, jíž brzy zvedla z ledu.

V průběhu 15. minuty po střele Lukáše Slámy, jíž gólman Suchan vyrazil před sebe, dorážel z bezprostřední blízkosti volný Petr Obdržálek a propasíroval kotouč přesně k levé tyčce – 0:1. Hosté byli rázem na koni a neustávali ve své útočné snaze, při níž hodně zatlačili Rebely do jejich obranných pozic. Nejdříve střílel od modré čáry Dóczy, jehož rána byla mezi kruhy zblokována, ale poté napřáhl z vrcholu kruhů Okál, jehož střelu brankář Suchan špatně viděl a vyrazil ji až na poslední chvíli.

Do prostřední části vkročila o něco lépe Třebíč, jež se častěji tlačila do koncovky a za svou snahu ji odměnila přesilová hra po trestu Švaňhala. Krajský rival domácích Rebelů se probíjel přes aktivní defenzívu svého soka horko těžko a zmohl se jen na střelu Dolníčka z mírného úhlu, s níž si v pohodě poradil u tyčky hlídkující gólman Suchan. Hru v početní převaze totiž záhy utnulo špatné střídání, při němž se Horáci ocitli na ledové ploše v příliš noho hráčích. Pokračovalo se v oboustranně vyrovnaném hokeji, přičemž Třebíč se snažila vyházet hlavně z nechybující a zabezpečené obrany, s čímž se domácí těžce srovnávali a prosazovali se jen obtížně do zakončení.

Kdo očekával, že hosté trpělivě vyčkávali v obranné ulitě na svou šanci, šeredně se spletl, protože hosté nezapomínali ani na ofenzívu a s velkou chutí doráželi na brodského brankáře Suchana. Slávisté to dokonale prezentovali během 34. minuty, kdy se objevili v gólové šanci. Obrovský závar a zmatek před havlíčkobrodskou brankou neskončil třebíčským gólem. Gólman Suchan po vyražených dorážkách hostů dlouho nevěděl, kde je puk, a Sláma od pravé tyčky nikým neatakován vystřelil, havlíčkobrodský muž s maskou měl obrovské štěstí, protože střela pod ním proletěla napříč brankovištěm až do rohu pásma. Horáci byli hodně aktivní také chvilku před druhou sirénou, když se probíjeli do střeleckých pozic o poznání častěji než jejich soupeř.

Do závěrečného dějství naskočili Rebelové s velkým odhodláním smazat minimální náskok svého soupeře, když se trpělivě a vehementně snažili o dobytí branky, jíž strážil výtečně chytající brankář Francouz. První výborná příležitost Rebelů na sebe nenechala dlouho čekat. Už ve 44. minutě se Třetina dostal do úniku a zblízka přestřelil horní tyčku třebíčské brány, přičemž se probil i k odraženému puku a zblízka zkoušel zasunout puk k bližší tyčce, jenže zde ho zastavil Francouzův beton. Za pouhých 29 sekund ukázal záda třebíčské obraně M. Ondráček a byl zezadu faulován, za což hlavní sudí nařídil trestné střílení.

Sám faulovaný M. Ondráček se musel podle pravidel rozjet k jeho exekuci. Zavezl si puk na bekhend, ale brankář Francouz se předčasně nepohnul a brodský forvard nastřelil u tyčky jen jeho beton. Hra v následujících minutách připomínala přesýpací hodiny, když se přelévala ze strany na stranu. Havlíčkův Brod pořád vytrvával v neúnavném boji s důslednou a bezchybnou obranou hostů. Právě ve chvíli, kdy svého soupeře zatlačil do hloubi jeho obranného pásma, paradoxně sám inkasoval. V půlce 50. minuty Třebíč zavezla puk do útočného pásma, Vilém Burian poslal přesnou nahrávku na hůl Lukáše Nahodila, jenž si nabruslil nikým neatakován do předbrankového prostoru, počkal si na Suchanův pád na zem a bekhendem zavěsil puk pod horní tyčku – 0:2.

Havlíčkův Brod se najednou ocitl ještě před složitějším problémem, když dotahoval už dvoubrankové manko, ale rebelové dělali stále čest svému bojovnému jménu a nepolevovali v útočné aktivitě. Jejich snaha se ale s blížícím se koncem postupně měnila v křeč, z níž se havlíčkobrodská družina nemohla vymanit snížením. Gólman Francouz se také rozchytal do parádní formy a přiváděl svými skvělými zákroky domácí střelce doslova k šílenství. V závěru Havlíčkovu brodu nevyšla ani závěrečná power-play a hosté se radovali z vítězství 2:0.





Ohlasy trenérů

Petr Novák - HC Rebel Havlíčkův Brod: "Věděli jsme, že Třebíč bude mít dobrého brankáře. Soupeř dobře bránil, nepouštěl nás k naší hře a my jsme se s jeho hrou nedokázali vyrovnat. Když už jsme se prosadili, tak nás vychytal výborným zákrokem brankář Francouz. Samozřejmě jsme i přesto měli šance, hráli jsme přesilovku 5 na 3 a jeli trestné střílení, ale neskórovali jsme. Mrzí nás to, protože jsme chtěli nějaké body vybojovat, ale nedá se nic dělat, musíme se soustředit na další zápas."

Kamil Pokorný - SK Horácká Slavia Třebíč: "Začal bych trošku netradičně, protože Augustin Žák má dnes významné životní jubileum, tak bych mu k němu chtěl pogratulovat. Co se týče zápasu, tak jsme věděli, že soupeř je především doma hodně silný a dává spoustu gólů. Proto jsme chtěli vycházet ze zabezpečené obrany, ale nebýt úplně pasivní. Nechtěli jsme soupeře pouštět do souvislejšího tlaku, což se nám několikrát povedlo. Nápor domácích přišel v závěru, což jsme očekávali, a jsme rádi, že jsme dneska uhráli tři body. Chtěl bych poděkovat svým hráčům za předvedený výkon."

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024