Menu +

TRE - BER 4:1 - Třebíč zkrotila Medvědy a oplatila jim porážku

Reportáže
T ř e b í č - Ve 23. kole první ligy přicestovali na třebíčský led Medvědi z Berouna. Domácím se podařilo oplatit Medvědům porážku z prvního vzájemného zápasu. O všechny branky Třebíče se postarala Nahodilova formace. Vilém Burian vstřelil dvě branky. K dalšímu utkání cestují Horáci ve středu do Hradce Králové.
Sdílejte článek
 
23.kolo, pondělí 29.11.2010
TRE TRE
4:11:0, 2:1, 1:0
BER BER
Statistiky
Branky a nahrávky: 10. Obdržálek (Nahodil, Burian), 30. Burian (Ostřížek, Obdržálek), 39. Nahodil (Obdržálek, Sláma), 44. Burian (Nahodil, Sláma) - 36. Hafenrichter (Hašek, Forman). Rozhodčí: Kubičík - Dřínovský, Reich. Vyloučení: 1:4. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1120. Střely na branku: 33:22. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Francouz - Ostrčil, Bulička, Sláma, Hrbáček, R. Kadela, Dóczy, Kania - Laš, Dolníček, E. Kadela - Burian, Nahodil, Obdržálek - Přibyl, Ostřížek, Okál - Čech, Zahradník, Vondráček.
Medvědi Beroun 1933: Furch - Piskáček, Jebavý, Zacpálek, Nedvěd, Jelínek, Malý, Veselý - Pavel, Kupec, Besser - Novotný, Hašek, Švagrovský - Vlček, Pacovský, Rudovský - Hafenrichter, Polák, Forman.

Komentář k zápasu

Horáci, povzbuzeni sobotním vítězstvím v Havlíčkově Brodě, vstoupili do zápasu velice aktivně a hned od úvodních minut se tlačili do šance. První větší šanci si připsala dvojice Burian, Nahodil. První jmenovaný našel svého spoluhráče volného před brankou a proti Nahodilově teči musel brankář Furch vytáhnout hbitý zásah. V 8. minutě se na Furcha řítil osamocený Dolníček, kterého skvělou přihrávkou oslovil Ostrčil, ovšem Dolníček odkryté místo v brance přestřelil. Minuta 9. přinesla první přesilovou hru a pykat museli hosté. Horácká Slavia si vytvořila velký tlak a po sérii přihrávek našel zpoza branky nahrávající Nahodil volného Petra Obdržálka, a ten střelou bez přípravy prostřelil hostujícího gólmana. Čtrnáct vteřin před koncem 1. třetiny byl potrestám trestem 2+2 minuty hostující Pacovský a Horáci tak měli příležitost navýšit skóre. Málem se to domácím podařilo ještě do přestávky, když zároveň s klaksonem prostřelil brankáře hostí opět Obdržálek. Rozhodčí nejprve branku uznal, ale o pár sekund později rozpažil, což na straně domácích vyvolalo nespokojenost.

Do prostřední třetiny si mužstvo trenéra Pokorného přineslo ještě velkou část početní výhody. Největší šanci měl v přesilovce obránce Hrbáček, který se natahoval po dorážce do odkryté klece. Skóre se ale neměnilo. I po přesilové hře byli Třebíčští nadále aktivnější a hru měli ve své režii. Francouz si zachytal v průběhu třetiny jen sporadicky. Ve 30. minutě hostující obrana po obrovské hrubce téměř darovala domácím druhou branku. Na Furcha ujížděla dvojice Ostřížek - Vilém Burian, který kombinaci zakončil střelou pod víko. Ve 34. minutě vyslal povedenou ránu do proti pohybu brankáře Nahodil, střela zazvonila o pravou tyčku branky. Ovšem hosté ve 36. minutě udeřili jak blesk z čistého nebe. Pavla Francouze překonal Jaroslav Hafenrichter střelou, která se odrazila od brankáře do branky. Ve 38. minutě mohli Medvědi dokonce vyrovnat. Po přihrávce od Nedvěda se ocitl tváří v tvář domácímu brankáři Kupec, ale neuspěl. Nedáš, dostaneš. V početní výhodě ve 39. minutě napřáhl od modré čáry Lukáš Nahodil a střelou pod víko nedal brankáři nárok na úspěšný zásah.

Poslední třetinu nezačalo mužstvo Třebíče šťastně, hned v úvodu byl menším trestem potrestán útočník Laš. Ale Horáci ukazují, že umí zformovat své obranné šiky a povedlo se jim to i tentokrát, soupeř se téměř k ničemu nedostal. Ve 44. minutě se zrodil čtvrtý gól Třebíče. Tentokrát po ose Sláma, Nahodil, Vilém Burian, ten skóroval opět střelou pod horní tyčku. Medvědi ale ještě nic nevzdávali, bojovali, ale na dobře hrající Třebíč to dnes bylo málo. Utkání nedohrál Nahodil, byl bolestivě zasažen kotoučem do obličeje. Horácká Slavia dnes zaslouženě zvítězila a připsala si do tabulky další tři body.



Tiskovka po zápase Třebíč - Beroun 4:1

Vilda Burian po zápase Třebíč - Beroun 4:1



Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný - Horácká Slavia Třebíč: "Beroun je velice dobré mužstvo, hraje v první pětce. Hráli jsme ukázněně. Dnes jsme dali dvě branky z přesilovek, to rozhodlo. Ovšem za stavu 2:0 jsme začali příliš útočit a otevírali jsme zadní vrátka. Byli jsme aktivnější, vyhráli jsme zaslouženě a já hráčům děkuji."

Jiří Doležal - HC Berounští Medvědi: "Do utkání jsme vstoupili špatně, vyvrcholilo to vedoucí brankou Třebíče. Vždy když jsme se trochu zvedli, tak nám soupeř vstřelil branku."

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024