Menu +

TRE - VRC 3:2sn - V bitvě sousedů v tabulce šťastnější Třebíč

Reportáže
T ř e b í č - Ve dvacátém pátem kole 1. ligy změřily své síly týmy, které doposud získaly v soutěži shodně, tedy 34 bodů. Po bezbrankové první třetině uhodili jako první hosté. Jejich vedení však trvalo pouhé čtyři minuty, kdy vyrovnal Martin Dudáš. Tento urostlý obránce byl autorem i vedoucí branky na 2:1 ze 45. minuty. Domácí však svoje vedení neudrželi, osm minut před koncem vyrovnal hostující Poživil a poslal tak zápas do prodloužení. V něm se nic podstatného nestalo, a tak o vítězi utkání musely rozhodnout až samostatné nájezdy. V nich byl jediný úspěšný střelec - David Dolníček, domácí tedy berou důležité dva body za konečné vítězství v poměru 3:2, hosté z Vrchlabí odjíždějí s jedním bodem.
Sdílejte článek
 
25.kolo, sobota 4.12.2010
TRE TRE
3:2sn0:0, 1:1, 1:1 - 0:0
VRC VRC
Statistiky
Branky a nahrávky: 38. Dudáš (Laš, Dolníček), 45. Dudáš (Dolníček, Kadela E.), 65. Dolníček - 34. Matějíček (Tvrdek, Rusnák), 52. Poživil (Beck). Rozhodčí: Ondřej - Klein, Skopal. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 1270. Střely na branku: 39:38. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Francouz - Ostrčil, Dudáš, Bulička, Sláma, Hrbáček, Malinský, Dóczy, Kadela R. - Laš, Dolníček, Kadela E. - Burian, Ostřížek, Okál - Čech, Zahradník, Finsterle - Přibyl, Vítek, Kania.
HC Vrchlabí: Koutský - Matějíček, Poživil, Chaloupka, Drábek, Čížek, Zukal, Hanzl, Zima - Tvrdek, Filip, Rusnák - Kubeš, Hubáček, Beck - Bezouška, Bláha, Látal - Urban, Gengel, Drábek.

Komentář k zápasu

Ve 25. kole první hokejové ligy hostila Horácká Slavia Třebíč na svém ledě celek Vrchlabí. Domácí trenéři museli před utkáním řešit problém s útočníky, poněvadž chyběli Obdržálek, Nahodil, Dočekal a Vondráček. Do utkání nakonec nastoupil Lukáš Finsterle a z obrany se přesunul do útoku Jakub Kania.

První třetina příliš mnoho krásy nepřinesla. K vidění byl spíše boj o střední pásmo. Oba celky pozorně bránily a čekaly na chyby. První větší šanci v utkání měl David Dolníček, ale z hranice brankoviště Vladislava Koutského neprostřelil. Hostující hráči hrozili především z rychlých brejků, ale ani jeden z nich se jim díky pozornému brankáři Francouzovi nepodařil využít.

V 7. minutě měli domácí první přesilovou hru v utkání. Tu ovšem nevyužili, když nepřesně pálil Dudáš a poté i Dolníček. Největší šanci první třetiny doslova zazdil Lukáš Finsterle, který se ocitnul sám před brankářem, ale svoji šanci v gól nepřetavil, když mířil těsně vedle. Poté měli diváci možnost vidět hokej s řadou nepřesností na obou stranách. Výjimku tvořilo přečíslení dva na jednoho v podání Martina Čecha a Lukáše Finsterleho, ale prvně jmenovaný volil střelu a hostující brankář jej vychytal. D o první sirény se již nic vážného nestalo.

Druhá třetina nabídla stejnou podívanou jako v té první. Hra se přelévala z jedné strany na druhou bez větších šancí. Brankáři příliš mnoho práce neměli. Ve 25. minutě měli domácí hráči výhodu jednoho muže v poli. Z jejich počínání byla vidět snaha vstřelit branku, ale většině jejich pokusů scházela přesnost. Po návratu vyloučeného hráče do hry se dostal Jakub Drábek do samostatného úniku, ale Francouz si s jeho pokusem poradil a i nadále se hrálo bez branek.

Ve 33. minutě byl vyloučen domácí obránce Radim Ostrčil. V následné přesilové hře se poprvé měnilo skóre. Po pěkné kombinaci celé pětky zůstal mezi kruhy zcela osamocený Jiří Matějíček, který tvrdou střelou do horní poloviny branky otevřel skóre zápasu, asistenci si připsal Kamil Tvrdek.

Vrchlabí bylo po vstřelené brance na koni a bušilo do obrany Třebíče. Ve 37. minutě byl vyloučen hostující Ondřej Poživil. V následné přesilové hře se prosadili poprvé v dnešním utkání i domácí hráči, když se od modré čáry nemýlil Martin Dudáš, který tvrdou střelou zavěsil přesně pod horní tyčku a rázem se situace obrátila. Ovšem do konce prostřední části se již skóre neměnilo.

Hned v úvodu třetí třetiny vystrašil všechny přítomné domácí diváky Ladislav Gengel, který od modré napálil levou tyč Francouzovy brány. Poté se do šance tlačil první útok Vrchlabí, ale domácí obrana odolávala.

Ve 45. minutě se dostal k puku domácí obránce Martin Dudáš a z pravého kruhu vymetl pavučiny Koutského branky a zaznamenal druhou trefu v dnešním utkání. O malou chvíli později střílel ihned po buly Milan Přibyl, ale nastřelil pouze břevno hostující branky.

Ve 49. minutě měli domácí hráči výhodu přesilové hry. V ní zle dotíral na Koustkého Ondřej Malinský a byl za to oceněn dvěma minutami. Po návratu hostujícího hráče do hry měli Vrchlabští výhodu přesilové hry. Tu využili v 52. minutě, kdy se tvrdou střelou od modré prosadil Ondřej Poživil a stav byl znovu nerozhodný.

V 55. minutě se dostal puk k Dolníčkovi, ale jeho střela z mezikruží gólové parametry neměla. Poté to zkoušel ze vzduchu Martin Čech, ale na pozorného brankáře Vrchlabí si nepřišel. V 56. minutě měli domácí hráči výhodu přesilové hry, v ní tvrdě pálil Ondřej Malinský, ale jeho tvrdá střela skončila na chráničích Radka Hubáčka. Poté oba celky spíše čekaly na prodloužení.

Jelikož v prodloužení branka nepadla, přišly na řadu samostatné nájezdy. Jako první se rozjel hostující Martin Filip, který blafákem obelstil Pavla Francouze, ale při následné střele mu puk sjel z hole. Na druhé straně se jako první rozjel Marek Laš, ale ani on svůj pokus nevyužil. Druhý z hostujících hráčů jel Michal Bezouška, ale Pavel Francouz se překonat nenechal. Na domácí straně se rozjel David Dolníček a krásným blafákem vstřelil branku a jak se později ukázalo, byla to branka vítězná, protože na druhé straně se Ondřej Poživil neprosadil.



Tiskovka po utkání Třebíč - Vrchlabí 3:2 sn

Martin Dudáš po utkání Třebíč - Vrchlabí 3:2 sn

Ondřej Malinský po utkání Třebíč - Vrchlabí 3:2 sn



Ohlasy trenérů

Radek Novák – SK Horácká Slavia Třebíč: Zápas byl velmi vyrovnaný. Přijel k nám vynikající soupeř. Vítězný gól jsme mohli dát my i Vrchlabí. Zápas vyústil v samostatných nájezdech, kde rozhodla šikovnost Davida Dolníčka. Chybí nejvíc kanadských bodů, ale hráči nastoupili do utkání s odhodláním zápas zvládnout a proti kvalitnímu soupeři utkání zvládli.

Josef Řeháček – HC Vrchlabí: Zápas se mi hodnotí špatně, protože jsme tu zase prohráli na nájezdy. Zápas byl vyrovnaný, v první třetině měla Třebíč více ze hry a nás podržel gólman. Ve druhé třetině jsme měli více ze hry, ale situace jsme špatně vyřešily. Nicméně třetina skončila 1:1. Říkali jsme si, že se domácí dostanou pod tlak, ale ve třetí třetině se dostali opět do vedení. To nás nepoložilo a srovnali jsme. Zápas skončil po základní části zaslouženou remízou. Nájezdy byli o štěstí.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024