Menu +

UNL-TRE 2:1: V Ústí jedna branka nestačila

Reportáže
Přestože se v zápase v Ústí nad Labem ujala Horácká Slavia vedení přesilovkouvou brankou Radka Kučery již v deváté minutě zápasu, domácí Slovan skóre ještě do druhé přestávky otočil. V poslední části se Třebíč snažila o vyrovnání, ale nedařilo se jí ani v přesilovkách. Trest do konce zápasu si odnesl Jakub Žiška. Přes porážku stráví hokejisté Horácké Slavie Vánoce na sedmé příčce tabulky.
Sdílejte článek
 
28.kolo, sobota 21.12.2002
UNL UNL
2:11:1, 1:0, 0:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 11. D. Tvrzník, 36. Gron - 9. R. Kučera (Beroun, Dubec). Rozhodčí: Florián - Bertlík, Kebrle. Vyloučení: 7:7, navíc Žiška (Třebíč) na 10 minut a do konce zápasu. Využití: 0:1. Diváci: 2800.
Sestavy
HC Slovan Ústí nad Labem:
SK Horácká Slavia Třebíč: Kučírek - Beroun, Dubec, Fryauf, Holý, Hrbáček, Kaňka, Klimeš, Kučera, Mocek, Oliva, Pecka, Polívka, Sedláček, Vítek, Žiška.

Komentář k zápasu

Hokejisté Třebíče nastoupili do posledního letošního soutěžního utkání bojovat o šestou příčku v Ústí nad Labem. Domácí v zápase využili trojice posil, kladenského Tomáše Grona, libereckého Milana Beránka a karlovarského Marcela Kučeru.

Vedení se po nevýrazném nástupu obou celků ujali hosté v 9. minutě vedení z přesilové hry - 0:1, když skóroval Radek Kučera. Tento stav však Ústecké nikterak nerozhodil, protože v posledních zápasech inkasují první gól utkání pravidelně. :). Brzy však přišlo vyrovnání, po spolupráci s Tomášem Netíkem a Martinem Tvrzníkem skóroval kapitán Daniel Tvrzník. Tato branka domácí trošku probudila, a šanci jim dal následně i rozhodčí Florian, když je o tři minuty později poslal do početní převahy. V té Lvi neměli nijak velikou příležitost, a tak se skóre nezměnilo. Naopak po Mullerově faulu přišla na řadu přesilovka hostí. Paradoxně první větší šanci v ní měli Ústečtí, když se Tomáš Netík pokoušel zpoza branky přelstít brankáře Zdeňka Kučírka. Ten byl však pozorný. Jinak oba celky hráli spíše nehezký hokej, nedařilo se jim přecházet do útoků a bojovalo se hlavně ve středním pásmu, leckdy bojovali i hráči sami se sebou :). Minutu před koncem třetiny mohl přinést změnu Josef Vítek, ale proti brankáři Kučerovi minutu před koncem první části neuspěl.

Do druhé třetiny vstupovali Ústečtí se semnáctisekundovou početní převahou z předchozí části hry. Tu se málem podařilo zužitkovat Hubáčkovi, jenže nabídnutou přihrávku před téměř odkrytou branku minul. Z protiútoku tak mohl skórovat Holý, brankář Kučera byl jeho střelu kryl. Hra začínala konečně připomínat hokej a krásnou střelou od modré čáry se blýskl Lukáš Paleček. O pár sekund později si šel ale na dvě minuty odpočinout, jenže hosté nabídnutou převahu nevyužili a neměli ani žádnou výraznou šanci. S blížící se polovinou utkání měli domácí stále více příležitostí, které ovšem zůstávaly nevyužity. Téměř osamocený Netík neuspěl a ani následně dorážející Hubáček neměl potřebné štěstí. Müllerova prudká střela od modré čáry do skrumáže také nenašla toužený cíl. V 31. minutě se však rozjel třebíčský Žiška, a stadion ztichl, zastavit ho dokázal až brankář Kučera, který tak domácí zachránil od téměř jisté branky. Tahle šance pak po skončení zápasu Horáckou Slavii hodně mrzela. Následně se šel ovšem na 2 minuty posadit Holý, a domácí dostali další příležitost změnit skóre ve svůj prospěch. Jenže ústecký Hubáček opět nevyužil zmatku před Kučírkem. Pod tlakem zůstali hosté i nadále, a střela Netíka od modré přinesla šanci pro Martina Tvrzníka, z další dorážky neuspěl ani Lukáš Paleček. Hra se začínala přiostřovat. Branku přinesla až 36. minuta, kdy domácí posila Tomáš Gron vstřelil krásnou branku po kombinaci s Morvayem a na ústeckém stadionu začínala být konečně atmosféra ze začátku soutěže - tedy absolutně bouřlivo. Domácí pak drželi hosty v mírném tlaku, ale skóre se již neměnilo.

Poslední část hry zahájil Důras důraznou střelou od modré. Solidní šanci měl Třebíčský Kučera, tu mu však vychytal naopak Kučera Ústecký. V 50. minutě si roli brankáře vyzkoušel Martin Tvrzník a zachránil tak domácí před jistou brankou po zmatku mezi kruhy. Atmosféra celého utkání se postupně přiostřovala, a tak se v 52. minutě udělovalo naráz hned několik trestů. Třebíčský Žiška obdržel 10 minut + do konce utkání za nesportovní chování a Vítek 2. minuty. Hostům se ovšem verdikt sudího nelíbil, a tak se hra téměř na 10 minut přerušila kvůli následným dohadům. Domácí pak měli obrovskou příležitost, hráli v pěti proti třem. Ovšem střelecká smůla a neproduktivita zůstala na jejich hokejkách a tak nabídnutou šanci nechali téměř bez povšimnutí. Rozhodčí Florian poté udělil téměř stejné tresty, pět minut před koncem utkání, i domácím. Poslal je na led do tří, když na trestné odpočívali Morvay a D. Tvrzník. Tým Třebíče si vybral oddechový čas, a po 15 sekundách hry následně i Ústecký Slovan. Ani hosté však nedokázali v přesilové hře 5 na 3 uspět a minutová převaha jednoho muže nepřinesla také změnu. Hra byla čím dál tím více agresivní a nervózní a hosté zvolili minutu před koncem možnosti power play bez brankáře, což jim však k brance nepomohlo, a ani domácí nedokázali puk podržet natolik, aby mohli do prázdné branky vystřelit. Posledním zákrokem se 30 sekund před koncem blýskl ještě brankář Kučera, ale již se nic nezměnilo. Ústí tedy porazilo na svém ledě celek Třebíče 2:1.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024