Menu +

TRE - VRC 1:2 - První zápas v novém roce Horákům nevyšel

Reportáže
T ř e b í č - Již 33. kolem pokračovala první liga. Dalším soupeřem domácích ve skupině B byl tým HC Vrchlabí. Domácí byli poprvé v sezóně v kompletní sestavě, avšak pouze solidně odehraná první třetina body nepřinesla. V polovině první třetiny skóroval jako jediný domácí střelec v tomto utkání Petr Zahraník, poté se domácí z kluziště jakoby vytratili a hostům jejich vítězství notně usnadnili. HC Vrchlabí si tedy odváží všechny tři body za vítězství 1:2.
Sdílejte článek
 
33.kolo, středa 5.1.2011
TRE TRE
1:21:0, 0:1, 0:1
VRC VRC
Statistiky
Branky a nahrávky: 11. Zahradník (Čech, Přibyl) - 21. Hubáček (Chaloupka), 49. Drábek J. (Hubáček). Rozhodčí: Pavlovič - Klein, Skopal. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1260. Střely na branku: 36:40. Průběh utkání: 1:0, 1:2.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Fiala - Ostrčil, Malinský, Bulička, Sláma, Kania, Dudáš, Hrbáček, Kadela R. - Laš, Dolníček, Kocák - Burian, Nahodil, Obdržálek - Čech, Zahradník, Přibyl - Vítek, Ostřížek, Okál.
HC Vrchlabí: Koutský - Drábek V., Pácal, Matějíček, Duben, Poskočil, Chaloupka, Zukal, Hanzl - Kubeš, Hubáček, Drábek J. - Tvrdek, Kříž, Bezouška - Bláha, Filip, Látal - Urban, Vrtek.

Komentář k zápasu

Domácí nastoupili k prvnímu zápasu v novém roce s Radkem Fialou v brance, který vystřídal Pavla Francouze, jenž se vrátil do Ústí nad Labem. V útoku se poprvé v mistrovském duelu objevila letní posila Peter Kocák, kterého trenéři zařadili do první formace k Davidu Dolníčkovi a Marku Lašovi.

První třetina nabídla velmi atraktivní podívanou, kdy se hrál hokej nahoru dolu. V první větší šanci se objevili Vilém Burian s Petrem Obdržálkem, ale v přečíslení dva na jednoho volil prvně jmenovaný střelu, která minula branku o centimetry. Na druhé straně měl větší šanci hostující Michal Bezouška, ale na navrátilce v třebíčské brance nevyzrál. Další šanci si vypracovali domácí během přesilové hry, kdy jeden z domácích hráčů našel mezi kruhy ideálně postaveného Marka Laše, jehož střelu lapil hostující brankář Vladislav Koutský.

První branka padla malou chvíli po návratu vyloučeného hráče, kdy se do brejku dostala dvojice Martin Čech společně s Petrem Zahradníkem. Druhý jmenovaný obdržel ideální přihrávku a s koncovkou si příliš hlavu nelámal a zavěsil pod břevno hostující branky – 1:0.

Na druhé straně mohl odpovědět Vladislav Kubeš, ale branku nevsítil. V dalším průběhu usedl na lavici hanby jeden z domácích hráčů a hosté měli výhodu jednoho muže v poli. Byli to ovšem paradoxně domácí, kteří si vypracovali vyloženou šanci, když se do přečíslení dostal Martin Čech s Jakubem Kaniou. Druhý jmenovaný ovšem pěkný pas třebíčského kapitána v branku nepřetavil.

Hostující hráči si v této přesilové hře žádnou větší šanci nevypracovali a domácí oslabení přežili bez obdržené branky. Větší šanci spálil v dalším průběhu bývalý hráč Třebíče Ondřej Látal, který po vyhraném buly Vladislava Vrtka mířil nad branku Radka Fialy. V první třetině se ještě vyznamenal hostující brankář, když lapil střelu Marka Laše z mezikruží, který střílel po přihrávce Petera Kocáka.

Druhá třetina domácím hráčům vůbec nevyšla. Naopak Vrchlabí začalo lépe bruslit a domácím hráčům to dělalo značné problémy. Hned v první minutě se hosté prosadili po zmatcích před domácí brankou, kde se nejlépe zorientoval Radek Hubáček a dorazil vyražený kotouč do domácí branky - 1:1.

Vstřelená branka hostující hráče značně nabudila a Třebíč se horko těžko bránila. Několikrát se vyznamenal i domácí gólman, který zneškodnil hned několik nebezpečných pokusů hostujících hráčů. Poté několikrát zaúřadoval hlavní rozhodčí, který přehlédl několik ostrých zákroků na obou stranách. Obrovskou šanci hostí zazdil Jakub Drábek, který se přebruslil domácího obránce, ale na výborně chytajícího Fialu recept nenašel.

Poté měli domácí hráči výhodu jednoho muže v poli. S tou ovšem naložili bídně a k žádné větší šanci se nedostali. Poté byl vyloučen Pavel Bulička a hostující hráči sehráli přesilovou hru lépe. Po pokusu Miroslava Dubna, který střílel z pravého kruhu, zazvonila tyč domácí branky. Domácí se ubránili a hosté se již neprosadili. Druhou třetinu vyhráli hostující hráči a na ukazateli skóre svítil nerozhodný stav.

První polovina třetí třetiny nenabídla nijak krásný hokej. Oba týmy čekaly na chyby. Hostující branku ohrozil David Ostřížek, ale jeho střelu lapil hostující brankář do náruče. Poté měli domácí hráči k dispozici přesilovou hru, kterou opět nevyužili. Po návratu vyloučeného hráče se Vrchlabí dostalo do útočného pásma. Tam vyhrál Radek Hubáček vhazování přesně na hůl Jakuba Drábka, který střelou zápěstím vymetl pavučiny v domácí brance - 1:2.

Po obdržené brance se do samostatného úniku dostal David Ostřížek, ale hostující brankář jeho pokus s notnou dávkou štěstí vykryl. Poté to zkoušel Ondřej Malinský, ale ani on se neprosadil. Na druhé straně se do přečíslení dostal Pavel Kříž s Kamilem Tvrdkem, ale Fiala zasáhl bezchybně.

Domácí se i v dalším průběhu hry tlačili do zakončení, ale jejich snaha vyšla naprázdno. Hostující hráči hrozili především z brejků, ale na pozorného gólmana Třebíče si nepřišly. Třešničkou na dortu byl výkon hlavního rozhodčího Palkoviče, který měl zajímavý metr a přehlédl několik nedovolených zákroků. Navíc s blížícím se závěrem víc a víc komunikoval s hostující lavičkou a přítomní diváci viděli spíše debatní kroužek, než hokej.

Třebíč měla v závěru výhodu přesilové hry. Tu ovšem nevyužili a blížil se závěr utkání. Necelou minutu před koncem si domácí trenéři vybrali oddechový čas a následovala hra bez brankáře. V ní si domácí hráči vytvořili dvě šance, ale branku se jim nepodařilo vstřelit. Hosté si překvapivě odvezli z Třebíče všechny tři body za těsné vítězství 2:1.



Tiskovka po utkání Třebíč - Vrchlabí 1:2

P. Kocák a R. Fiala po utkání TRE- VRC 1:2



Ohlasy trenérů

Radek Novák – SK HS Třebíč: Já mám úplně stejné hodnocení. Prvních deset minut jsme hráli slušně. Poté nás hostující hráči přebruslili. Začali jsme hrát až za nepříznivého stavu. Hráče jsme upozorňovali, ale nepodařilo se nám je pochytat. Po obdržené brance se nám už vyrovnat nepodařilo. Pohyb nám chyběl i v první třetině. Bohužel se to nezvedlo. Ve třetí části jsme hráli na tři pětky a v power-play jsme branku nevstřelili a prohráli. Peter Kocák nastoupil po dlouhé době a těžkém zranění. Odehrál část utkání a věříme, že půjde nahoru. Radek Fiala chytal výborně, byl nejlepším hráčem. Na systém soutěže mám stejný názor jako kolega.

Radoslav Svoboda – HC Vrchlabí: Odehráli jsme před novým rokem špatné utkání. V Třebíči jsme chtěli uspět. Prvních deset minut byli domácí lepší. Poté jsme byli lepší my, když jsme zlepšili pohyb a lépe bruslili. V závěru jsme bohužel byli pod tlakem, ale naštěstí jsme to ubránili. Soutěž je špatně udělaná, myslím si, že to není šťastné řešení.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024