Menu +

TAB – TRE 3:4 – Horácká Slavia ovládla první třetinu v Táboře, ta nakonec rozhodla

Reportáže
T ř e b í č - Prvního vítězství nad Kohouty z Tábora v letošní sezóně se dočkala Horácká Slavia Třebíč. Po brankách Přibyla, Vondráčka a Zahradníka vedla v patnácté minutě už 3:0 a zdálo se, že utkání bude jednoznačnou záležitostí, leč nebylo tomu tak. Domácí snížili na rozdíl jediné branky, dvougólový náskok vrátil Třebíči Burian. Na konečných 3:4 upravili Táborští až při power-play. V brance podal výborný výkon Radek Fiala.
Sdílejte článek
 
37.kolo, sobota 15.1.2011
TAB TAB
3:41:3, 1:1, 1:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 17. Nedorost (Mrkvička), 22. Mrkvička (Nedorost), 60. Štrba (Šperger, Lukáč) - 5. Přibyl (Dudáš, Kania), 7. Vondráček (Burian), 15. Zahradník (Čech), 31. Burian (Ostřížek, Ostrčil). Rozhodčí: Kalivoda - Reich, Svoboda. Vyloučení: 8:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 476. Střely na branku: 32:36. Průběh utkání: 0:3, 2:3, 2:4, 3:4.
Sestavy
HC Tábor: Čech - Hartmann, Havran, Petráček, Rašner, Koktan, Kanov, Lukáč, Hastrman - Šperger, Štrba, Kocar - Nedorost, Matušík, Mrkvička - Krätzer, Plachý, Voříšek - Vild, Kolomý.
SK Horácká Slavia Třebíč: Fiala - Kadela R., Kania, Sláma, Ostrčil, Hrbáček, Dudáš, Malinský, Bulička - Vondráček, Dolníček, Okál, Kadela E., Dočekal, Zahradník, Čech, Laš, Ostřížek, Burian, Kocák, Přibyl.

Komentář k zápasu

K dobrému vstupu do utkání pomohl Horákům domácí Nedorost, jenž jim svým nedovoleným zákrokem poskytl výhodu první přesilové hry. Hosté jeho nabídku využili doknale, protože se už v čase 4:47 dostali do vedení. Po zdařilé kombinaci zakončoval za záda Jakuba Čecha nakonec Milan Přibyl.

Když hosté po dvou minutách potvrdili chladnokrevnost v zakončení znova, jejich náskok byl už dvoubrankový. Ani ne před koncem prvních deseti minut krásně sehráli rychlý brejk Vilém Burian a zakončující Tomáš Vondráček. Byla to pro něj šestá branka v současné sezóně první ligy. Táborští Kohouti byli rychlým nástupem Třebíče doslova opařeni.

Protože se nepoučili z chyb, stále si koledovali o další zásek do domácí svatyně. Vážně nebrali ani druhou Vondráčkovu gólovou šanci, se kterou si poradil výborný brankář Jakub Čech. Jenže ani on nestačil na vše. V patnácté minutě zůstal před branou Tábora zcela nehlídaný čtvrtý nejproduktivnější Horák Petr Zahradník, jenž překonal Jakuba Čecha už potřetí!

Domácí prapor pozvedl až těsně před koncem první části hříšník z jejího začátku. Útočník David Nedorost, jenž si zakusil pár utkání i za Znojmo, sťukl do prázdné Fialovy brány luxusní Mrkvičkovu přihrávku a stanovil tak závěrečný stav po dvaceti minutách na 1:3.

Jak Kohouti úvodní dějství zakončili, načali druhé. Nedorost s Vojtěchem Mrkvičkou si prohodili pozice a druhý jmenovaný svižnou střelou překonal Fialu – 2:3. Domácí tak byli rázem zpět ve hře.

Navíc dostali k vyrovnání výbornou příležitost, když na začátku třicáté minuty usedl na trestnou lavici hostující Dočekal. Jenže namísto srovnání přišel tvrdý úder. David Ostřížek bleskurychle založil brejk dva na jednoho a z kruhu nahrál na druhou stranu Vilému Burianovi, jenž se nemýlil. Jeho sedmá trefa sezóny se v konečném účtování ukázala navíc jako rozhodující.

Čtvrtá branka Horáků poslala Kohouty psychicky znova do kolen. Ve druhé části už odpověď na Burianův zásah nenašel ani aktivní Nedorost, který ztroskotal na výborném Fialovi. I díky svému brankáři tak vedla Třebíč po dvou třetinách o dvě branky.

Podobný moment jako při čtvrté brance v oslabení se povedl Třebíčským i na začátku poslední části, ale tentokrát přečíslení nedokázali zužitkovat. Nezadařilo se ani táborskému kapitánovi Špergerovi, jenž po krásném individuálním průniku vytuhl až na rychle reagujícím Radku Fialovi.

Dlouhou dobu ve třetí části hráli prim oba brankáři. Svými zákroky jakoby hráče na obou stranách uspávali. Hra hodně polevila a věci se začaly dít až v posledních dvou minutách utkání. Znova byl hlavním aktérem brankář Třebíče, který dokázal na poslední chvíli vykopnout Lukáčovu střelu.

V té době už hráli domácí bez brankáře a Horákům řádně zatápěli. I přesto mohl Dolníček o osudu utkání rozhodnout, jenže z pěti metrů trestuhodně netrefil prázdnou bránu! Vydal tak signál k přísloví nedáš – dostaneš. Odražený kotouč za Fialova záda v čase 59:34 uklidil pohotový Martin Štrba - 3:4. To však bylo ze strany Kohoutů vše a Třebíč se tak mohla radovat z tříbodového vítězství, které ji přiblížilo na dosah čela skupiny B. Díky třetí výhře v řadě už ztrácí Horáci na Vrchlabí jen jeden bod.





Ohlasy trenérů

Radek Novák - SK HS Třebíč: Měli jsme velmi dobrý vstup do utkání, když jsme v patnácté minutě vedli už 0:3. Domácí ale ještě do první sirény snížili na 1:3 a ve druhé třetině naše vedení stáhli ještě o jednu branku. Naštěstí dal Vilda Burian branku na 2:4 a tento stav jsme drželi až do poslední minuty, kdy domácí v power-play snížili na konečných 3:4. Byl to těžký zápas, ale my jsme ho zvládli, hráli jsme dnes úplně jinak než v předchozích dvou utkáních s tímto soupeřem a změna hry se nám vyplatila. Chtěl bych poděkovat skupině diváků, kteří sem z Třebíče přicestovali a celý zápas nás podporovali. Hodně nás podrželi a pomohli nám.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024