Menu +

VRC – TRE 4:2 – Horácká Slavia prohrála potřetí v sezóně s Vrchlabím

Reportáže
T ř e b í č - Už čtyřicátý zápas sehrála v letošní sezóně Horácká Slavia, tentokráte ve Vrchlabí, se kterým se utkala v nadstavbové části naposledy. Dlouho se hrál spíše defenzivní hokej, až v čase 23:01 skóroval domácí Loskot, posila z Mladé Boleslavi, jenž překonal Nerudu střelou pod břevno. Vrchlabí zvýšilo na rozdíl dvou branek, Třebíč ale snížila zásluhou Laše při přesilové hře. Vyrovnat se hostům nepodařilo, naopak domácí vstřelili další dvě branky. Až třicet čtyři vteřin před koncem utkání snížil na konečných 4:2 Vondráček. Vynikající výkon v brance předvedl Stanislav Neruda.
Sdílejte článek
 
40.kolo, středa 26.1.2011
VRC VRC
4:20:0, 2:0, 2:2
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 24. Loskot (Beck, Hubáček), 37. Drábek V. (Hubáček), 53. J. Drábek (Andres, Bláha), 60. Duben (Hubáček) - 43. Laš (Ostrčil, Dolníček), 60. Vondráček (Burian). Rozhodčí: Kubeš - Hejl, Žídek. Vyloučení: 2:4, navíc Dudáš (TRE) 10 minut OT. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 937. Střely na branku: 39:38. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1, 4:2.
Sestavy
HC Vrchlabí: Koutský - Drábek V., Matějíček, Duben, Pácal, Čížek, Chaloupka, Poživil, Bauer - Urban, Filip, Látal - Loskot, Hubáček, Beck - Zíma, Vrtek, Bezouška - Bláha, Drábek J., Andres.
SK Horácká Slavia Třebíč: Neruda - Kadela R., Kania, Ostrčil, Hrbáček, Dudáš, Malinský - Laš, Dolníček, Dočekal - Burian, Ostřížek, Vondráček - Vítek, Zahradník, Finsterle - Kadela E., Čech, Křenek.

Komentář k zápasu

Úvod utkání patřil hostům, kteří byli aktivnější, Koutského v brance domácích ale příliš neohrozili. Když už z toho byla v prvních minutách zápasu střela, ať už na jedné nebo druhé straně, tak zpravidla zblokovaná. Při vyloučení Třebíče vystřelil od modré Chaloupka, jeho ránu ale Neruda vyrazil mimo tři tyče. V desáté minutě ukryl Koutský do lapačky nahození Dolníčka od levého mantinelu, rukavicí zasahoval i po skryté střele Vondráčka. Z levého kruhu zahrozil Urban, mířil ale jen vedle levé tyče Nerudovy branky.

Ve stoprocentní příležitosti se ocitl Burian, když ho našel osamoceného před brankovištěm zpoza brány Zahradník, třebíčskému útočníkovi ale kotouč přeskočil hokejku. Zajímavá byla i střílená přihrávka Kanii, kterou tečoval Ostřížek, puk si ale cestu do branky nenašel. Neruda zasahoval v této pasáži hry jen po střelách z dálky, se kterými neměl větší problémy. První třetina tak skončila bezbrankovou remízou.

Na začátku druhé dvacetiminutovky zavezl do útočného pásma kotouč Dočekal, jeho střela zápěstím ale mířila nad branku Koutského. Do přečíslení dva na jednoho ujeli z protiútoku Látal s Filipem, druhý jmenovaný ale zakončil trestuhodně doprostřed branky. Poté přišlo vyloučení Třebíče a výhodu o jednoho hráče v poli domácí zúročili v úvodní branku utkání. Nad rameno Nerudy a přesně pod břevno se trefil Loskot, extraligová posila z Mladé Boleslavi.

Z pozice obránce projel o chvíli později celým středním pásmem Matějíček, třebíčský brankář jeho střelu vyrazil. Hosté mohli vyrovnat, sám před Koutským se zjevil s kotoučem Čech, ale neuspěl. Neruda musel nadvakrát likvidovat ránu Chaloupky. Své kvality prokázal ale především po dělovce Pácala. Bláha ho naopak nemohl příliš ohrozit. Krásným zákrokem lapačkou se prezentoval vrchlabský Koutský po střele Zahradníka.

Na 2:0 zvýšil Václav Drábek nenápadnou střelou od levého mantinelu – Neruda měl zakrytý výhled a nestihl zareagovat. Vrchlabí mohlo svůj náskok navýšit při přesilové hře, třebíčský brankář proti projektilům z holí Becka i Drábka vytasil ale pohotově svoje betony.

Po změně stran putovali domácí do čtyř a paradoxně ve vlastním oslabení mohli vstřelit třetí branku, když ujížděl po chybné rozehrávce na Nerudu Hubáček. Ten ale samostatný únik neproměnil a střelu dorážejícího Chaloupky zlikvidoval Neruda efektivně lapačkou. A tak přišla kontaktní branka. Po krásné přesilovkové kombinaci mířil přesně pod břevno Marek Laš, ležící Koutský neměl sebemenší šanci.

Třebíč byla blízko vyrovnání, když ujela dvojice Zahradník – Čech, druhý jmenovaný ale přestřelil. Hosté tlačili, ale Koutský odolával. Neprosadili se například Roman Kadela ani Ostřížek. Poté přišlo další vyloučení, které dokázali domácí opět využít. Nejprve sice neuspěli Pácal ani Urban, pohotovou střelou z kruhu do šibenice ale nedal Nerudovi šanci Jakub Drábek. Zvýšit mohli Duben i Matějíček, v obou případech zasahoval třebíčský brankář. Ten si připsal v padesáté šesté minutě utkání i top zákrok, když rychlým přesunutím zamezil skórování Loskotovi, kterého našel při přečíslení u tyče Látal.

Třebíč mohla utkání ještě zdramatizovat, Zahradník ale Koutského nepřekonal. Pak přišlo vyloučení domácích a time-out hostů, při power-play pečetil střelou do prázdné branky na 4:1 Miroslav Duben. Horácká Slavia Třebíč ale ještě snížila na konečných 4:2, když pohotově dorazil kotouč do branky Tomáš Vondráček.



Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný, trenér SK Horácká Slavia Třebíč: První třetina byla vyrovnaná, nejprve jsme byli lepší, pak přebralo iniciativu Vrchlabí. Druhá třetina pro nás byla bez důrazu a nechali jsme soupeři prostor v našem pásmu. Měli jsme dobrý vstup do poslední třetiny, ale nevyužili jsme naše šance na vyrovnání. Ovšem po vyloučení jsme dostali gól na 3:1. Pouze přemýšlíme, zda ještě budeme řešit výkon hlavního rozhodčího.


Radek Svoboda, asistent trenéra HC Vrchlabí: První třetina z našeho pohledu byla hodně špatná, Třebíč nás přebruslila a měla daleko víc ze hry. Druhá třetina byla lepší, dali jsme dva góly, ale i jsme inkasovali. Měli jsme štěstí, že skóroval Jakub Drábek. Vlastní nekoncentrovaností jsme pak dostali i druhý gól, ale vítězství je u nás.


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024