Menu +

SUM – TRE 2:2 – V Šumperku Třebíč remizovala, poté prohrála v nájezdech

Reportáže
T ř e b í č - Horácká Slavia odehrála další přípravné utkání, to skončilo po šedesáti minutách nerozhodně 2:2. První branku Třebíče vstřelil na začátku třetí třetiny Tomáš Vondráček, když mu asistoval David Ostřížek. Ten se předvedl v dobrém světle, ale jestli bude hrát za Slavii, je na dohodě klubů. Při hře bez brankáře vyrovnal Vilém Burian. Po utkání pak následovaly samostatné nájezdy, v nichž byli lepší domácí. Zajímavě se ale prosadil právě třebíčský Burian.
Sdílejte článek
 
přát., čtvrtek 18.8.2011
SUM SUM
2:21:0, 0:0, 1:2
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 8. Haas (Tesařík, Červenka), 45. Vrdlovec (Sedlák, Hulva) - 41. Vondráček (Ostřížek), 59. V. Burian (Bartoš, Vondráček). Rozhodčí: Hradil, Kubičík - Adamec, Štěpán. Vyloučení: 4:9. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 641. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2.
Sestavy
Draci Šumperk: Štůrala - Křetínský, Holík, Ondráček, Drtil, Novotný, Sedlák, Tesařík, Hartmann - Brunec, Skoumal, Meluzín, Hulva, Haas, Cink, Matějka, Červenka, Vrána, Velecký, Vrdlovec.
SK Horácká Slavia Třebíč: Štefl - Havran, Sobotka, Pospíšil, R. Kadela, Dietz, Brož, Sláma - V. Burian, Dočekal, Vondráček - Přibyl, Kaut, Heřman - Vítek, Ostřížek, Bartoš - Bula, Milotínský, Stejskal - E. Kadela.

Komentář k zápasu

Na další utkání se diváci museli těšit nejen na hokej, ale také na chvíle strávené v chládku. Po celé Moravě bylo totiž okolo 27°C. Draci pak do boje nasadili i testované Hartmann s Vránou, stejně tak uzdravené Veleckého s Matějkou. Hosté vyrukovali na Šumperk s brankářem Šteflem a kromě Ostřížka i s Bartošem, který zkoušel štěstí v minulých dnech v Šumperku.

Salith vstoupil do utkání aktivněji. Už po několika vteřinách byl ve vážnější pozici Meluzín. I když jeho střelu hostující Štefl vyrazil, nebyl to vůbec marný pokus. Okamžitě po získání puku spěchali hosté do útoku, kde některé fanoušky málem spražila šance Milana Přibyla. Hra se v této části odvíjela útočně na obě branky. Když se ovšem formace Haas - Velecký - Červenka dostala na led, přesunula se hra do útočného pásma Šumperka. Do šancí se dostali i další hráči. Například Meluzín pěkně našel Matějku, který jen o kousek minul jeho přihrávku v dobré pozici před bránou.

Třebíč poté dostala možnost v podobě přesilové hry. Mnoho fanoušků se možná obávalo, aby se tým z jihu Moravy nedostal jako první do vedení, ovšem Draci zvládli své oslabení výborně. Červenka se dokonce dostal i do útoku. Když trest vypršel, domácí se ihned dostali ke kombinační hře. Naskytla se i možnost první přesilové hry. Tu zužitkovali Draci ve svůj prospěch. Jan Tesařík nahodil od modré a Marek Haas už jen nasměroval kotouč do brány. Hosté byli pod tlakem i nadále. Matějka ujížděl na Štefla a byl podruhé faulován. V této přesilové hře už domácí tolik úspěšní nebyli. Horáci sice museli odvracet tlak, ale skóre se nezměnilo. Když se to nepodařilo ve výhodě jednoho hráče v poli, tak to svěřenci Radka Kučery zkoušeli i nadále. Za zmíněnou stojí nahození Křetínského a střela Jakuba Hulvy z levého kruhu.

Do prostřední části vkročili lépe domácí. Tomáš Sedlák se dostal do samotného úniku a z dobré pozice vypálil. Třebíčský brankář Štefl mohl být rád za délku své nohy, protože tuto ránu vyrazil svým koncem brusle. To nebylo všechno. Adam Červenka byl v mezikruží a z otočky vystřelil. Rána nebyla tak přesná, a proto se Štefl moc nezapotil. Třebíč chtěla i přes tento tlak něco vymyslet. Byly to nepříjemné protiútoky, které vždy Tomáš Štůrala zneškodnil. Do úniku se dostal i David Ostřížek, který byl hákován, a rozhodčí nařídil trestné střílení. Tuto jedinečnou šanci na srovnání výsledku ovšem Štůrala zamítl. Kotouč vyrazil svým levým betonem.

Poté byl Martin Novotný vyloučen na 2 minuty, hosté tak dostali další šanci. Ve čtyřech se ale spíš ukazovali Draci, Velecký a Hulva nebyli daleko k tomu, aby zvýšili na 2:0. Následující minuty se karta obrátila. Šumperk měl také přesilovku, ve které se domácím hráčům nedařilo. I když Daniel Vrdlovec chtěl svoji otočkou překvapit, nepodařilo se to. Při plném počtu hráčů už domácí opět hráli svoji hru. Jakub Hulva byl sám u branky, avšak ani tato snaha nerozsvítila červené světlo. V protiútoky byli hned hosté, Martin Sobotka ale trefil přímo přesouvajícího se Štůralu.

Vstup do poslední třetiny patřil hostům. Tomáš Vondráček vystřelil a jeho rána doplachtila až za záda Tomáše Štůraly. Stav byl tedy nerozhodný hned po 31 vteřinách. Další šance přinesl Tomáš Kaut, který chtěl nadvakrát překonat domácího brankáře z velké blízkosti. Naštěstí pro domácí se naskytla přesilovka v ten nejlepší moment. František Pospíšil hákoval a dvě minuty ve čtyřech si tentokrát vyzkoušeli hosté, a to ve chvíli, kdy měli více ze hry. Draci dlouho drželi kotouč, ale moc střel na Štefla nešlo. Až v závěru Tomáš Sedlák vystřelil od modré a jeho ránu tečoval do klece Daniel Vrdlovec. Hostující gólman tedy už podruhé kapituloval po teči šumperského hráče.

Šumperk tak vedl opět o branku, ale to nestačilo. Domácí hráči se okamžitě po vyhraném bully přesunuli do útočného pásma, kde Adam Červenka dorážel střelu jednoho z domácích hráčů. Další útoky vedli Hulva s Vrdlovcem, domácí fanoušci se určitě v této fázi hry nenudili. K šanci se probojoval i Vladimír Cink, jenž jen tak vyzkoušel nahodit a byly z toho pořádné problémy. Třebíč se objevila v útoku až po několika minutách. Když už se tedy hosté rozhodli před Štůralou něco podniknout, zastavila je domácí obrana. Jmenovitě Werner Hartmann odzbrojil jednoho z třebíčských hráčů. Při další přesilovce zkoušel své štěstí zase Daniel Vrdlovec, když překvapil tečovaným pukem hostujícího Štefla, jenže kotouč skončil těsně vedle branky.

Potom přišla chvíle i pro hosty. Domácí obrana se chvílemi dost zapotila. David Ostřížek zkoušel nečekaně od modré střelu, který jen o pár centimetrů minula roh brány. Horácký tým opravdu silně tlačil a výsledkem toho byla vyrovnávací branka na 2:2. Vilém Burian ukázal domácím hráčům, jak se trefuje gól z otočky. Do konce zápasu zbývalo už jen pár vteřin, přesto to tak nechtěl nechat Werner Hartmann. Jeho střelu nejvíce pocítil Lukáš Sláma, jenž se obětavě položil do rány. Zápas tak skončil vyrovnaně 2:2.

V pozápasových nájezdech uspěli z domácí strany Hartmann a Ondráček, za hosty pouze Burian.





Ohlasy trenérů

Radek Kučera - Salith Šumperk: Je obrovská škoda, že jsme neproměňovali šance, hlavně ve druhé polovině utkání jsme jich měli hodně. Ale takhle to prostě bývá. Jinak výkon vypadal zcela jinak než proti Prostějovu. Bohužel nám chyběl Karel Plášek, takže jsme nebyli kompletní.

Kamil Pokorný - SK HS Třebíč: Tohle nebyl z naší strany nejpovedenější zápas, už jsme v přípravě hráli lepší utkání. Domácí na mě působili kompaktnějším dojmem, bylo na nich vidět, že většina týmu spolu hrála i v minulé sezóně. My jsme měli trošku problémy s pohybem, hráli jsme v trošku jiném složení, než v minulých utkáních, ale to hráče neomlouvá. V závěru jsme vystupňovali tempo a díky tomu se nám podařilo v power - play vyrovnat. Podržel nás brankář Štefl, který odchytal výborný zápas, dobře se předvedl i David Ostřížek. Oba se teď vrací do Třince. K jejich působení u nás nemohu říct nic bližšího, je to otázka dalších jednání.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024