Menu +

JIH – TRE 2:4 – Třebíčští ukončili dosavadní neporazitelnost Dukly

Reportáže
T ř e b í č - V osmém přípravném střetnutí dokázala Horácká Slavia zvítězit na ledě jihlavské Dukly. Nejprve se sice gólově prosadili domácí, hosté ale třemi brankami otočili skóre. Postupně se trefili Vítek, Dočekal a Martin Čech, jehož branka se ukázala jako vítězná. Jihlavští ještě snížili na 2:3, na čtvrtou branku z hole Tomáše Vondráčka už ale odpověď nenašli. Třebíč tak ukončila dosavadní neporazitelnost Dukly v přípravě a už ve čtvrtek vyzve dalšího regionálního soka, havlíčkobrodské Rebely.
Sdílejte článek
 
reg. pohár, úterý 30.8.2011
JIH JIH
2:41:1, 0:1, 1:2
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 11. Maliník (Polcar), 50. Polcar (Jaroš, Dobrovolný) - 19. Vítek (Dolníček), 31. Dočekal (Sedláček), 47. Čech (Pospíšil), 51. Vondráček (Kaut). Rozhodčí: Hejduk - Rittich, Vokurka. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 548. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 2:3, 2:4.
Sestavy
HC Dukla Jihlava: Halmoši - Jaroš, Grundmanis, Petráček, Dobrovolný, Kolafa, Kaláb, Ficenc, Malena - Hodek, Čachotský, Hubáček - Jeslínek, Padělek, Zeman - Krupka, Domin, Mikšovský - Maliník, Bezděk, Polcar.
SK Horácká Slavia Třebíč: Hrubec - Havran, Sedláček, Brož, Sláma, Dietz, Kadela, Pospíšil - Vítek, Dolníček, Dočekal - Burian, Milotínský, Vondráček - Kovalský, Kaut, Heřman - Čech, Stejskal, Přibyl.

Komentář k zápasu

Každá série jednou končí. A nyní to byla právě vítězná série Dukly Jihlava, která v přípravné fázi zvítězila celkem šestkrát v řadě. Této úspěšnosti udělal přítrž tradiční soupeř z Třebíče. Utkání se ale vyvíjelo zcela opačně.

Úvod utkání byl z obou stran poněkud těžkopádný. Jako by ani jeden z celků netoužil po vítězství. O něco více ze hry však měla domácí Dukla. První obrovskou příležitost dostala v 5. minutě. Aktérem byl Aleš Padělek, před kterým stál pouze hostující gólman Hrubec. Zakončení ale nebylo podle jeho představ. V podobné situaci se v 11. minutě ocitl Libor Bezděk. Vymýšlel, vymýšlel, až vše pokazil a nezakončil správně. To jej však vůbec nemuselo mrzet, protože hned vzápětí, přesně v čase 10:38 poslal domácí do vedení střelou švihem Roman Maliník – 1:0. Dukla Jihlava poté měla daleko více ze hry. Žádná vážnější příležitost ale k vidění nebyla. Třebíčští hokejisté ale ukázali, jak jde z mála vytěžit mnoho. Minutu a třináct vteřin před koncem první třetiny stál na konci kombinace a nedal Halmošimu šanci David Vítek – 1:1.

Ve druhé třetině ale nastoupila zcela jiná Třebíč. Hned od úvodního vhazování se hnala dopředu a dychtila po gólu. Ve vstřelení zasloužené branky jim pomohla až přesilová hra, kterou bez váhání využili. Stalo se tomu tak v čase 30:11, kdy do odkryté klece dorážel Martin Dočekal - 1:2. Domácímu celku se nedařil zejména přechod do finální fáze, nedokázal si vypracovat žádnou vážnější příležitost. Nic nebyly platné ani dvě přesilové hry, které byly Dukle nabídnuty. Třebíč mohla své vedení vzápětí po vstřelení první branky navýšit. Po chybě domácího beka se ke kotouči dostal Radim Heřman, který měl před sebou pouze Halmošiho. Po pečlivé přípravě ale nastřelil pouze tyč domácí svatyně. V dalším průběhu druhé dvacetiminutovky se obě mužstva dostávala do větších příležitostí spíše sporadicky.

Hned v brzkém úvodu třetí periody mohli domácí vyrovnat. To by ale musel Radek Hubáček lépe seřídit mířidla. Z mezikruží pálil pouze do betonu Šimona Hrubce. Byli to tedy hosté, kteří se opět prosadili. Po chybě domácí obrany se František Pospíšil chopil kotouče, obkroužil klec a vypálil. Dominik Halmoši zasáhl, ale na dorážku Martina Čecha už byl krátký – 1:3. Jihlavští hokejisté se ale nevzdali a utkání ještě zdramatizovali . V 50. minutě se dostal ke kotouči v utkání velmi aktivní Michael Polcar a střelou švihem propálil vše, co mu stálo v cestě – 2:3. Dukla mohla dokonce vyrovnat, a to ve vlastním oslabení. Radek Hubáček ale zkrátka neměl paní štěstěnu na své straně. Tu ale jistě měli hosté, když se jim podařilo v čase 50:58 vyrovnat. Tomáš Vondrášek sebevědomě projel celé útočné pásmo a střelou příklepem překonal Halmošiho – 2:4. Přestože Dukla zkoušela i hru bez brankáře, kýženého vyrovnání se nedočkala. Třebíčští hokejisté si tak odvezli zaslouženou výhru 4:2





Ohlasy trenérů

Petr Vlk - HC Dukla Jihlava: Dnes jsme dostali trošku lekci, co se týče pohybu, důrazu a agresivity. Bylo to utkání, kde bylo všechno špatně. Nevydařilo se to. My si ze zápasu nějaké rozbory uděláme, podíváme se na něj na DVD a budeme pracovat dál. Přijít to muselo.

Kamil Pokorný - SK Horácká Slavia Třebíč: Zápas jsme odehráli ve velmi dobrém tempu a nasazení. Máme mladé mužstvo a nechceme měnit styl naší hry ani na hřišti soupeře, snažili jsme se hrát stejně, jako doma. Ještě musíme na některých věcech zapracovat, zautomatizovat například to, kdy a jak se hráči mají vracet po ztrátě kotouče. Hráli jsme naši hru už od začátku, o přestávce po první třetině jsme si k tomu ještě něco řekli a hráči si pak na ledě ještě víc vyhověli, hráli aktivně, Duklu tím nepuštěli do nějakého trvalejšího tlaku. Důležité bylo, že jsme hráli disciplinovaně, protože Dukla má dobré přesilovky a my jsme jim jich dnes moc nenabídli a faulů jsme se vyvarovali. Dali jsme také víc jak dvě, nebo tři branky, což je také pozitivum.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024