Menu +

TRE - SUM 2:0 - Horáci slaví čtvrté vítězství po sobě!

Reportáže
T ř e b í č - V posledním přípravném zápase před domácím publikem přivítali Horáci na svém ledě tým Salith Šumperk. Po bezbrankové první třetině plné vyloučení otevřel skóre zápasu na začátku druhého dějství Martin Čech. Od této chvíle převzali domácí iniciativu a svoji převahu dokázali zužitkovat ve druhou branku až v 57. minutě. Po krásné akci prvního útoku využili domácí jednu z mnoha přesilových her brankou Marka Laše a zaslouženě vyhráli v poměru 2:0.
Sdílejte článek
 
přát., úterý 6.9.2011
TRE TRE
2:00:0, 1:0, 1:0
SUM SUM
Statistiky
Branky a nahrávky: 23. Čech (Heřman), 57. Laš (Dočekal, Dolníček). Rozhodčí: Čech - Horký, Rampír. Vyloučení: 10:9. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 420. Průběh utkání: 2:0.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Štefl - Sedláček, Havran, Rangl, Sláma, Dietz, Brož, Sobotka, Kadela R. - Laš, Dolníček, Dočekal - Burian, Stejskal, Vondráček - Vítek, Kaut, Heřman - Kovalský, Čech, Přibyl.
Draci Šumperk: Štůrala - Holík, Novotný, Sedlák, Ondráček, Křetinský, Tesařík, Drtil, Zacpálek - Matějka, Meluzín, Cink - Brunec, Hulva, Vrdlovec - Haas, Velecký, Červenka - Vrána, Skoumal.

Komentář k zápasu

Domácí měli tradičně slabší začátek


První velkou šanci utkání měl v přesilové hře hostující Meluzín, který byl před brankou ve výborném postavení, ovšem jeho střela se mezi tři tyče Šteflovy branky nevešla. Poté dostali šanci přesilové hry také Třebíčští, kteří si dokonce poprvé v zápase vyzkoušeli přesilovku pěti proti třem hráčům.

Ta se jim však příliš nepovedla, hosté neměli problém s jejím ubráněním. I když hráčům na obou stranách rozhodně nikdo nemohl upřít snahu gólových šancí bylo v první třetině po málu, neboť obě mužstva si dobře hlídala střední pásmo. Až v 17. minutě, při přesilovce Třebíče, se hráčům v bílých dresech podařilo vytvořit si tlak na soupeřovu bránu, nejprve pálil obránce Havran, poté si s kotoučem před dotírajícími útočníky brankář Šumperku, Štůrala poradil.

Od prvního gólu byli lepší Horáci


Brankový účet načal až ve 23. minutě domácí Martin Čech, který se nejlépe zorientoval po odražené střele Heřmana a střelou po ledě překonal hostujícího brankáře. O minutu později musel asistent první branky, Havran, na trestnou lavici. Třebíčští sehráli oslabení velice dobře.

Pohybem a obětavým blokováním střel nedovolili před domácí brankou větší nebezpečí. Ve 35. minutě zkusil pozornost Štefla hostující Červenka, jeho střelu brankář domácích vyrazil svými betony. V prostřední třetině jsme viděli téměř totožný hokej, bojovný a urputný s tím rozdílem, že se domácím podařilo vstřelit branku a do závěrečné třetiny šlo tak mužstvo v bílých dresech s jednobrankovým vedením.

Třetí třetina, nejlepší část zápasu


Třebíčští vstoupili do poslední části hry s přesilovou hrou, která pokračovala z těsného závěru z předchozí třetiny. Domácí se tedy okamžitě usadili v útočném pásmu a nebezpečně kombinovali, Draci se nakonec s vypětím všech sil dokázali ubránit. Dvoubrankový náskok mohl Třebíči zařídit Marek Laš, jehož střela skončila už za zády brankáře hostí, ovšem otřela se pouze o tyč a kotouč vyletěl mimo brankový prostor.

V 54. minutě měli největší šanci v zápase Draci. Domácí obrana propadla a na brankáře Štefla se řítil osamocený Hulva. Brankář Třebíče si s jeho pokusem poradil zásahem vyrážečkou v leže. Hosté začali na Horáky tlačit, další závar musel brankář hasit na brankovišti, tentokráte po akci Veleckého. Nakonec ještě jedna branka padla, ale nebyla to branka vyrovnávací. Nejhezčí akci v zápasu rozjel v 57. minutě Dolníček, který nahrál Dočekalovi, ten posunul na Marka Laše, který střelu umístil parádně, brankář neměl šanci. Drakům už nepomohla ani power play. V bojovném a vyrovnaném utkání zvítězila Horácká Slavia Třebíč.


Radek Kučera po utkání Třebíč - Šumperk 2:0

Kamil Pokorný po utkání Třebíč - Šumperk 2:0

Marek Laš po utkání Třebíč - Šumperk 2:0



Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný (Horácká Slavia) - Chtěli jsme taky doma ukázat lidem, že ten hokej má vzestupnou tendenci. Ovšem opět ta první třetina nebyla dobrá. Soupeř byl lepší a my jsme začali hrát až od druhé části. To se nám díky důrazu na branku podařilo vstřelit vedoucí gól. Poté přišla série častých vyloučení, tam si cením toho, že naši hráči sehráli oslabení podle pokynů. Ve třetí třetině měl náš výkon vzestupnou tendenci, nedali jsme několik šancí, nastřelili jsme tyčku a nakonec jsme vstřelili branku po pěkné akci. Výborně chytal brankář Štefl. Musím také pochválit hostující tým, který hrál výborně a má zkušené mužstvo.

Radek Kučera (Salith Šumperk) - Bez gólů se nedá vyhrát, promrhali jsme v první třetině několik šancí. Ve druhé části jsme dostali gól ze skrumáže a to nás malinko poznamenalo. Třebíč hru srovnala a přehrávala nás. Ve třetí třetině jsme měli více šancí my, ale nedali jsme branku. V dnešní době je asi trend za všechno vylučovat, je to škoda, protože i pro diváky to hokej znehodnocuje. K nějakým radikální změnám v našem celku již nedojde, musíme bojovat. Určitě máme jasný cíl udržet 1. ligu.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024