Menu +

Sdílejte článek
 
19.kolo, neděle 27.11.2011
HAV HAV
5:10:0, 3:0, 2:1
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 27. Divoký (Brezani), 32. Smuž (Lešiga), 37. Barnošák (Pechanec), 46. Divoký (Brezani, Ovčaří), 53. Brezani (Pechanec, Majda) - 48. Weiss (Belatka). Rozhodčí: Jeřábek - Adamec, Poruba. Vyloučení: 3:1. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 230. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 5:1.
Sestavy
AZ RESIDOMO Havířov: Matoušek (od 41. Tomšů) - Čintala, Kostelník, Lešiga, Ovčaří, Szewieczek, Weisser - Barnošák, Divoký, Dýrr, Glos, Majda, Matějek, Patrman, Putniorz, Smuž, Brezani, Kopún, Pechanec
SK Horácká Slavia Třebíč: Černý - Peroutka, Belatka, Krejčí, Pálka, Kusák - Paták, Vysloužil, Horký, Vlašín, Marek, Sobotka, Stromecký, Donutil, Weiss

Komentář k zápasu

V samotném zápase se AZet ale rozjížděl velmi pozvolně. Díky přesilovce, hrané od 3. minuty, uzamkl sice hosty v jejich obranné třetině, ale několik nepřesných střel nemohlo hostujícího gólmana Černého nijak ohrozit. Přesně po pěti minutách měli první šanci i hosté, ale Donutil trefil v nadějné pozici jen spodní konstrukci Matouškovy branky. Větší šance přinesla až druhé desetiminutovka zápasu, ale ani domácí Brezani (ten dokonce dvakrát) ani hostující Paták pozorné brankáře nepřekonali. A když v 19. minutě neproměnil svou velkou šanci ani havířovský Dýrr, šlo se do kabin poprvé za bezbrankového stavu.

Druhou třetinu začali domácí už mnohem aktivněji. Napadali třebíčskou rozehrávku, přidali na důrazu v osobních soubojích a tak netrvalo dlouho a přišly i šance. Nejprve se Pechanec ani Majda ještě neprosadili, ale ve 27. minutě se už, po vystihnutí hostující rozehrávky, dvojice Brezani-Divoký radovala z gólu. V situaci 2 na 1 Brezani v pravý okamžik nahrával a Michal Divoký přesně zakončoval. Hned poté šel na trestnou Pechanec a hosté tak dostali příležitost vyrovnat. V přesilovce hráče AZetu mocně svírali, ale jejich střely mířily buď mimo, jako v případě Peroutky, nebo včas zakročil Matoušek.

Ve 32. minutě tak udeřilo na druhé straně. Domácí vyhráli buly před Černým, obránce Lešiga vypálil tvrdě od modré, hotující gólman puk jen vyrazil a Daniel Smuž jej dorazil přesně do horního růžku – 2:0. Dvoubrankové vedení nalilo havířovským elán do žil a najednou jich byl plný led. Snažili se i hosté, ale své akce nedokázali dotáhnout do úspěšného konce, jako například Marek ve 36. minutě. O minutu později se už opět radovali domácí, poté co spolupráce Pechance s Dominikem Barnošákem vedla k jejich třetímu gólu. Tím se také uzavřel střelecký účet druhé třetiny.

Na poslední část zápasu už v domácí brance vystřídal Matouška dorostenec Ondřej Tomšů. Zpočátku moc práce neměl, až ve 46. minutě, těsně po skončení Třebíčské přesilovky, musel tvrdě hájit prostor u své levé tyčky. Ale stejně jako ve druhé třetině i tentokrát udeřili krátce po ubránění přesilovky domácí. Michal Divoký se opět prosadil střelou z blízka a bylo to 4:0.

Hosté se ale ani za tohoto stavu nevzdali a zkoušeli vstřelit alespoň čestný gól. Ve 47. minutě ještě předvedl Tomšů skvělý zákrok lapačkou, ale za další minutu už kapituloval. V situaci 2 na 1 vzal na sebe odpovědnost Petr Weiss a jeho střela z křídla propadla havířovskému brankáři za čáru – 4:1.

Víc ale hráči AZetu hostům nedovolili. Naopak byli to oni, kdo kontroloval hru a podnikal nebezpečné útočné akce. Při jedné takové předvedl v 52. minutě zákrok zápasu Jiří Černý, když v leže lapačkou u tyčky vychytal blafák Pechance. Ale už za další minutu si Pechanec zpravil chuť poté, co nahrál Mario Brezanimu před skoro prázdnou branku na pátý gól Havířova.

V pohledném a oboustranně útočném zápase se tak nakonec ze tří bodů radovali hráči AZetu Havířov, ale k vítězství je nasměroval až zlepšený výkon od druhé třetiny.





Ohlasy trenérů

Dalibor Pasker (HC AZ Havířov): První třetina byla z naší strany jen zahřívací. O přestávce jsme si to vyříkali a od druhé třetiny už to byl výkon jaký chceme od hráčů vidět. Tedy poctivá hra a plnění úkolů. Snad jen proměňování šancí mohlo být lepší. Střídání brankářů (dnes i v minulém zápase) mělo za účel, by si ti mladí "osahali" juniorský hokej a byli lépe připraveni na případy, kdy je budeme opravdu potřebovat.

Roman Mejzlík (SK HS Třebíč): První třetina byla z naší strany slušná s dobrou defenzívou. Ve druhé třetině jsme ale udělli hodně chyb a domácí to třemi brankami potrestali. Takové skóre se samozřejmě těžko otáčí a ikdyž jsme jsme šli do závěrečné třetiny s tím, že to zkusíme, už jsme na to neměli. Po předvedeném výkonu, proti velmi kvalitnímu domácímu týmu, je konečný výsledek možná až příliš krutý.

Podobné články