Menu +

TRE - HKR 2:4 - Hradečtí berou všechny body zaslouženě

Reportáže
T ř e b í č - První domácí zápas třebíčským nevyšel podle představ. Hosté se již ve čtvrté minutě ujali vedení. Domácí dokázali sice při přesilové hře zásluhou Vondráčka vyrovnat na 1:1, hradečtí ale třemi brankami rozhodli o osudu utkání. Horáci již výsledek pouze korigovali, když se trefil opět při přesilové hře Dočekal.
Sdílejte článek
 
2.kolo, sobota 17.9.2011
TRE TRE
2:41:2, 1:2, 0:0
HKR HKR
Statistiky
Branky a nahrávky: 13. Vondráček, 26. Dočekal (Dolníček, Laš) - 4. Budínský (Vágner, Koudelka), 19. Brož (Čížek), 24. Budínský (Koudelka, Moskal), 25. Kadlec (Brož). Rozhodčí: Kubeš - Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 1470. Střely na branku: 40:42. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4, 2:4.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Hrubec (25. Štefl) - Havran, Sedláček, Sláma, Rangl, Brož, Dietz, Kadela, Sobotka - Dočekal, Dolníček, Laš - Vondráček, Ostřížek, Burian - Heřman, Kaut, Vítek - Přibyl, Stejskal, Čech.
Mountfield HK: Čech - Čížek, Karlíček, Poživil, Vágner, Chmelíř, Hendrich, Čáp - Jindřich, Brož, Kadlec - Budínský, Koudelka, Moskal - Kubeš, Tvrdík, Látal - Berger, Macháň, Kubica.

Komentář k zápasu

Úvod utkání patřil Dolníčkově formaci s Lašem a Dočekalem na křídlech, která třemi střelami ohrozila Jakuba Čecha v brance Hradce Králové. Hrubec schoval do lapačky kotouč z hole Budínského. Ve čtvrté minutě našel přes klubko hráčů od modré Vágner Budínského, jenž usměrnil touš z hrany brankoviště mezi tři tyče - 0:1. Z palebné pozice přestřelil Látal. Ani Vágner Hrubce neohrozil. Na Čecha nevyzrál pro změnu Sedláček.

V jedenácté minutě došlo k prvnímu vyloučení. Za podražení byl vyloučen hostující Brož. Do šance se dostali Laš a později Vondráček, ani jeden ale nezakončil. Třebíč přesilovou hru přesto využila. Po chybě Čecha, který minul puk, si našel před brankovištěm kotouč Tomáš Vondráček a v pádu přehodil padajícího brankáře, jenž se snažil ještě zachránit situaci.

Na ránu si sjel také Sedláček, ale minul. Při přečíslení dva na jednoho volil Dočekal střelu, tu ukryl Čech do náruče. Hrubce ohrozil Jindřich. Konec třetiny přinesl vyloučení domácích, Látal tečoval sice mimo, osamocený Brož před brankou ale vykoupal Hrubce - 1:2. Navýšit skóre mohl dokonce Látal, který pálil z mezikruží. Do kabin odcházeli přesto spokojenější hosté.

Úvod druhého dějství přinesl druhou přesilovou hru Třebíče, Dolníčkova a poté Ostřížkova formace motala hostující obranu, neuspěli ale Dočekal, Rangl a ani nikdo jiný. Heřman zblízka přestřelil. Zkušení hosté naopak udeřili. Koudelka předložil kotouč na brankovišti Budínskému, který zakončil v pádu do odkryté klece. Po vyloučení domácích si prohodili puk z druhé strany Brož s Kadlecem a druhý jmenovaný z první také zakončoval přesně - 1:4.

Třebíč sáhla ke změně brankářů, Hrubce nahradil Štefl. Domácí záhy snížili. Potřebovali k tomu pouhých osm vteřin přesilové hry. Po příhře Dolníčka s Lašem si položil Dočekal Čecha a chladnokrevně zavěsil - 2:4. Utkání nabralo grády ze strany Horácké Slavie. Skórovat mohl Laš a dvakrát Dolníček. Čech odolával a ukryl do lapačky i ránu Rangla. Štefl si připsal zákrok po střele Látala. Královéhradecký brankář musel hasit Buriana, Vondráčka i Ostřížka. Vondráček tečoval ke smůle domácích nad. Ránu jednoho z třebíčských beků zastavil výborně chytající Čech.

Lehké nahození Poživila ukryl do lapačky Štefl. Při vyloučení domácích Karlíček dvakrát minul, jednu jeho ránu třebíčský brankář vyrazil. Vychytal i osamoceného Moskala. Sláma od modré branku netrefil. Štefl nedovolil skórovat ani Bergerovi, jenž se na něj řítil osamocen, a připsal si efektivní a důležitý zákrok lapačkou.

Na začátku třetí periody vyrazil Štefl střelu Karlíčka. Nemnoho chybělo na druhé straně Lašovi. Čecha neprostřelil ani Vítek. Jindřicha v úniku vychytal Štefl. Třebíčského brankáře ohrozili i Budínský s Vágnerem. I další ránu Vítka vyrazil Čech. Střela Havrana skončila v jeho lapačce. Ani Stejskal nezměnil skóre.

Hosté dobře bránili a nepouštěli Třebíč do tlaku. Lašovu nebezpečnou teč hasil Čech. Střelu Kadlece vyrazil Štefl. Nevyzrál na něj ani Poživil, jenž se prokličkoval až před něj. Neúspěšně pálil Dolníček z první při přesilové hře. Ani rány Rangla a Havrana nepřinesly ovace. Zkušení Východočeši si tak z Třebíče odvezli vítězství 4:2.



Tiskovka po utkání Třebíč - Hradec 2:4

Tomáš Vondráček po utkání Třebíč - Hradec 2:4



Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný - Horácká Slavia Třebíč: „Já jsem měl trošku strach z toho, že to mladé mužstvo před domácími diváky bude trošku nervózní a ono se to vyplnilo. Ten tlak tam je, ti kluci se chtějí ukázat a když přijede kvalitní soupeř, tak je to hrozně složité. Gól na 1:1 nás trošku zvedl, ale potom nám soupeř utekl a i když jsme ho pak dostali pod tlak – jsou takové naše úseky, kdy ta hra, kterou chceme hrát, se nám daří – a dali jsme na 4:2 po pěkné akci v přesilovce. Měli jsme tam další šance na kontaktní gól, ale bohužel jsme je nedali. Rozhodně to utkání rozhodla zkušenost soupeře. Oni ty góly dali po ukázkových akcích, kdy si ti hráči byli nachystaní a šlo jim to přesně do hole a v té koncovce se nemýlili. My to máme pořád takové kostrbaté, odskakují nám puky v rozhodujících chvílích a když se dostaneme do šance, tak ji řešíme zbrkle.“

Jiří Mička – HC VCES Hradec Králové: „My jsme dneska jeli do Třebíče aspoň pro jeden bod. Věděli jsme, že Třebíč měla výborné výsledky v přípravě a že hraje celoplošný hokej s dohráváním soubojů a že má manšaft, který hraje šedesát minut pořád stejně. Dneska ten hokej byl jako, dá se říct, skoro jako v play-off. My jsme udělali zbytečnou chybu za stavu 1:0, nechali jsme si dát skoro vlastního góla na 1:1. Bylo strašně důležité, že jsme nedostali hned na 2:1. Důležitý byl gól ke konci třetiny na 2:1. Víceméně jsme utekli na 4:1, ale všem muselo být jasné, že ten zápas Třebíč nedoklouže a nedohraje ho. Snížili na 4:2, pak tam měli další šance, poté jsme ten tlak trochu otupili a ve třetí třetině jsme si to dobrou hrou pohlídali. Jsme rádi, že jsme vyhráli a že si vezeme tři body.“

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024