Menu +

OLO - TRE 5:1 - Hanáci zlomili odpor Třebíče ve druhé třetině

Reportáže
T ř e b í č - Ve 3. kole cestovala Horácká Slavia na led Olomouce. Po první třetině vedli domácí o branku. Hned po 13 vteřinách druhé periody potrestal chybu Hanáků David Dolníček. Jenže Kohouti stihli do konce druhé části hry vstřelit tři góly a rozhodnout zápas. Domácí hokejisté ještě v poslední třetině upravili skóre do konečné podoby. Třebíč tak stále čeká na první výhru v novém prvoligovém ročníku. Další šanci bude mít ve středu od 17:30 na domácím ledě proti Berounu.
Sdílejte článek
 
3.kolo, pondělí 19.9.2011
OLO OLO
5:11:0, 3:1, 1:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 18. Šlahař (Kolouch, Rác), 25. Pekr, 25. Kucsera (Marosz), 40. Řípa (Haluza, Ondrušek), 42. Selingr (Nedbálek) - 21. Dolníček. Rozhodčí: Jeřábek ml. – Adamec, Poruba. Vyloučení: 2:5, navíc Štefl (TRE) 10 minut osobní trest. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1012. Střely na branku: 42:32. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 5:1.
Sestavy
HC Olomouc: Žigárdy – Lhotský, Nedbálek, Horák O., Mikel, Bartoň, Ondrušek, Staněk, Kotvan – Kucharczyk, Dopita, Selingr – Pekr, Řípa, Haluza – Pšurný, Marosz, Kucsera – Rác, Kolouch, Šlahař.
SK Horácká Slavia Třebíč: Štefl – Sedláček, Havran, Rangl, Sláma, Brož, Dietz, Kadela, Sobotka – Dočekal, Dolníček, Laš – Vondráček, Ostřížek, Burian – Přibyl, Stejskal, Čech – Kovalský, Vítek, Heřman.

Komentář k zápasu

Hanáci se v úvodu zápasu mohli ujmout rychlého vedení, avšak Haluza sám před hostující svatyní nedokázal Štefla překonat. Otevřít skóre duelu tak mohli Třebíčští, jenže Vondráčkovo zakončení se zastavilo jen na tyči.

První trefu utkání si tak přece jen připsali domácí. Rozjetý Jakub Šlahař převzal na útočné modré přihrávku od Koloucha, pronikl mezi dvěma soupeřovými zadáky, a nakonec zavěsil kotouč do Šteflovy svatyně.

Vyrovnání přišlo na začátku prostředního dějství. V obranném pásmu podklouzl Nedbálek, volného puku se poté zmocnil David Dolníček, který využil zaváhání olomouckého beka, když Žigárdyho překonal střelou mezi betony.

Mora si ale zanedlouho dokázala vydobýt své vedení zpět, během jedné minuty se prosadila hned dvakrát. Nejdříve Matěj Pekr proměnil skvělou střelou pod víko trestné střílení, které odpískal hlavní rozhodčí po tom, co Pekra v úniku zahákoval Rangl. O půl minuty později se Kohouti radovali znovu. V samostatné akci pronikl Lukáš Kucsera přes hostující bránící hráče až před Štefla, kterému zasunul touš k levé tyči.

Střelecky plodnou druhou část zakončil svým gólem Jiří Řípa, když po nahrávce od Haluzy doklepl kotouč do odkryté svatyně.

Do poslední třetiny nastoupili Hanáci velmi aktivně, mohla za to také jejich početní výhoda přenesená z druhé části. A právě v ní se Olomouc prosadila popáté. Nedbálkovu ránu od modré sice Štefl dokázal vytěsnit, ale jen před sebe, odkud puk za něj doklepl Pavel Selingr.

Další gól v průběhu závěrečné třetiny již nepadl, takže Mora získala tři body, zatímco Třebíč si připsala třetí prohru v řadě.





Ohlasy trenérů

Jan Tomajko (HC Olomouc): V první třetině jsme moc dobře nehráli, z naší strany to byla asi nejhorší úvodní třetina. Paradoxně nás ale nakopl inkasovaný gól v úvodu druhé části. Naše hráče musí tyto situace vyburcovat, což se také stalo, a to bylo jedině dobře. Musíme však ale zapracovat na přesilovkách, protože v nich stále málo střílíme.

Radek Novák (SK HS Třebíč): Chtěli jsme v Olomouci bodovat, připravovali jsme se na to. První třetinu jsme odehráli celkem vyrovnaně, ale dvě obrovské chyby na útočné modré ve druhé části nás stály body. Z obou jsme totiž inkasovali. Z první bylo trestné střílení, z druhé rovnou branka. Po čtyřiceti minutách to bylo 4:1 pro domácí, ve třetí třetině pak nás Olomouc již k ničemu nepustila.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024