Menu +

TRE - HBR 6:4 - Bez podpory fanoušků vyválčila Třebíč první výhru za tři body

Reportáže
T ř e b í č - Až v 11. kole se třebíčští fanoušci dočkali první tříbodové výhry. Domácí se prosadili třikrát v první třetině behěm 73 sekund. Hosté však nesložili zbraně a manko smazali. Třebíč ale dalšími dvěma brankami vrátila vedení na svou stranu. V poslední periodě podržel Třebíč v oslabeních brankář Hrubec, oba týmy přidaly po brance a zápas skončil výhrou Horácké Slavie 6:4. Dvě branky vítězů vstřelil Tomáš Vondráček.
Sdílejte článek
 
11.kolo, pondělí 10.10.2011
TRE TRE
6:43:1, 2:2, 1:1
HBR HBR
Statistiky
Branky a nahrávky: 8. Vondráček (Vítek), 9. Laš (Dolníček), 9. Ostřížek (Heřman), 37. Heřman (Burian), 38. Vondráček (Dočekal), 58. Kaut (Fořt) - 17. Semorád (Neměc), 23. Kostourek, 33. Polodna (Kostourek), 58. Semorád (Němec, Šenkeřík). Rozhodčí: Schmejkal - Jílek, Šperl. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1270. Střely na branku: 35:42. Průběh utkání: 3:0, 3:3, 6:3, 6:4.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Hrubec - Kania, Rangl, Valenta, Sobotka, Dietz, Brož, Kadela - Laš, Dolníček, Finsterle - Burian, Ostřížek, Heřman - Čech, Fořt, Kaut - Vítek, Dočekal, Vondráček - Přibyl.
BK Havlíčkův Brod: Neruda (9. Suchan) - Šenkeřík, Morava, Jelínek, Koma, Protivný, Ostrčil, Sova - Meidl, Polodna, Kostourek - Jonáš, Semorád, Němec - Fiedler, Zábranský, Knotek - Stehlík, Štěpánek, Musil.

Komentář k zápasu

Utkání začalo v MANN+HUMMEL Aréně pěkně zostra. Již v první minutě se kolem Valenty prosmýkl Němec a Hrubec ve svatyni domácích začal své představení prvním skvělým zákrokem. Po nevyužitých přesilových hrách na obou stranách udeřili domácí.

Běžela osmá minuta, když si Tomáš Vondáček několikrát vyměnil puk s Vítkem, najel si před branku a z voleje propálil Nerudu, 1:0.

Za necelou minutu to bylo již o dvě branky. Obrovský tlak a důraz kolem brodské branky se domácím vyplatil a Marek Laš propasíroval touš za Nerudu podruhé, 2:0.

Horáci však neměli dost. V letošní sezóně nevídaná ofenzivní smršť vyhnala Nerudu z branky, na konci deváté minuty David Ostřížek přesnou trefou mezi betony navýšil průběžné skóre již na 3:0!

Hosté se po obdrženém direktu osmělili na začátku jedenácté minuty, kdy Knotek svoji dorážkou minul levou tyč domácí branky. Ke snížení se Rebelové dostali v přesilové hře v minutě sedmnácté. To Semorád zůstal úplně volný před brankou, dostal přihrávku od Němce a mezi betony Hrubce snížil na 3:1.

Na začátku druhého dějství měli výhodu jednoho muže v poli domácí. Po obranném faulu Dolníčka, kterému se pokusil ujet Kostourek, bylo nařízeno trestné střílení. Toho se ujal sám postižený a nezaváhal. Na Hrubce si najel zprava a prudkou střelou švihem na vyrážečku snížil již na 3:2.

V polovině zápasu sám před Suchanem neuspěl Dolníček a vzápětí se začínalo od začátku. Všichni třebíčští hráči přestali bruslit. Hosté se dostali do zakončení z hole Kostourka, které Hrubec vyrazil, ale nedůrazná obrana Horáků nepohlídala Polodnu, jenž vyrovnal, 3:3.

Horáci však dnes toužili po vítězství. V minutě třícáté sedmé přihrál Burian před brankoviště Radimu Heřmanovi, jemuž střela vůbec nesedla, ale pod ležícím Suchanem došourala do sítě, 4:3.

A to ještě nebylo vše. O půl minuty později vyhrál buly v útočném pásmu Dočekal a Tomáš Vondráček okamžitě vyslal projektil až za záda lehce překvapeného Suchana, 5:3.

Hosté z Kotliny nastoupili do závěrečné třetiny s cílem na zdramatizování zápasu. Vždy však narazili na perfektně připraveného Hrubce, který nejprve ukradl tutovku Němcovi ze čtyřicáté šesté minuty a za malou chvíli i Semorádovi.

Necelých deset minut před závěrečnou sirénou se opět Semorád protlačil až do zakončení. Hrubec byl znovu bezchybný, což forvard Rebelů nesl jen těžce a pustil se do strkanice s domácími obránci.

Klid na domácí hokejky přinesla až padesátá osmá minuta. Fořt vyhrál buly do strany na Tomáše Kauta, který se obtočil kolem beka a napálil puk do obkryté branky. Než se Suchan rozkoukal, svítilo za ním červené světlo, 6:3. O zdramatizování konce zápasu se ještě postaral Semorád, který dlouhou kličkou na vyrážečku překonal Hrubce počtvrté. To však na časomíře svítil již čas 57:54.

Jelikož si domácí pohlídali i hru hostujícího mužstva bez brankáře, mohli se po závěrečném hvizdu rozhodčího zaslouženě radovat z první výhry za tři body v tomto ročníku v poměru 6:4!

Tomáš Kaut po utkání Třebíč - H. Brod 6:4

Tiskovka po utkání Třebíč - H. Brod 6:4



Ohlasy trenérů

Radek Novák – SK HS Třebíč:

My jsme tomu vítězství dnes šli naproti od první do poslední minuty, za každého stavu. Dostali jsme se do vedení, soupeř potom srovnal. To nebylo jednoduché, ale my jsme pokračovali ve hře, kterou jsme chtěli praktikovat šedesát minut a kterou jsme šedesát minut praktikovali. Takže dnes jsme zaslouženě vyhráli. Samozřejmě nás povzbudilo rychlé vedení o tři góly, protože v posledních zápasech se nám střelecky nedařilo a my jsme věřili tomu, že to jednou přijít musí. Věděli jsme zároveň, že i když s Brodem vedeme tři nula, že zápas není vyhraný a to se taky potvrdilo. Ale zopakuju – bylo důležité, že i za stavu 3:3 jsme pokračovali v tom, co jsme si řekli.


Petr Novák – Rebel H. Brod:

My jsme se od včerejška připravovali na zápas s Třebíčí, o které jsme věděli, jak bude hrát. A abych řekl pravdu, mě ničím nepřekvapila. Já jsem hráče na tenhle styl připravoval, bohužel vybrali jsme si slabou tříminutovku v první třetině, kdy Třebíč třikrát skórovala. Poté jsme se vrátili do zápasu, srovnali jsme na 3:3 a poté opět slabou dvouminutovkou nechali soupeře odejít na 5:3, pak už se to těžko dohání. Takže jsme tady ztratili tři body, blahopřeju Třebíči k zaslouženému vítězství. Je fakt, že body se rozdávají za šedesát minut tvrdé práce a to dnes Třebíč předvedla, někteří hráči od nás to bohužel neukázali. Takže tam vidím já ten hlavní důvod, že jsme tady neuspěli. Někteří hráči prostě nejsou schopní šedesát minut nechat na ledě všechno. Ani jeden hráč nepadl do střely, možná jeden, ale nechtíc a trefili ho do nohy. Třebíčští hráli obětavě, srdnatě. Samozřejmě, kdo tomu jde naproti, ten to štěstí má… ale samozřejmě, musíte to ještě umět. Třebíč měla šance a proměnila je, my jsme situace dva na jednoho, tři na dva zkazili nepřesnou přihrávkou.


Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024