Menu +

TRE - BNJ 1:2 - Třebíčští na body nedosáhli, opět dali jen jednu branku

Reportáže
T ř e b í č - Domácí hráči byli po většinu zápasu lepší, aktivně napadali, ale zcela selhali v koncovce. Hosté se ujali v první dvacetiminutovce vedení. V prostřední třetině Třebíčští pouze vyrovnali z hole Buriana, ale v poslední minutě téže třetiny soupeř vykročil k zisku bodů. V posledním dějství Třebíč svého soupeře přestřílela, ale neproměnila ani vyložené gólové situace. Ale jak už to ve sportu bývá, hosté vytěžili z minima maximum a mohou poděkovat svému brankáři, že odjíždějí s plným počtem bodů.
Sdílejte článek
 
23.kolo, středa 16.11.2011
TRE TRE
1:20:1, 1:1, 0:0
BNJ BNJ
Statistiky
Branky a nahrávky: 31. Burian (Heřman, Dočekal) - 10. Jonák (Král, Klimt), 40. Kopic (Vitásek). Rozhodčí: Jeřábek ml. - Kašík, Wesley. Vyloučení: 2:4, navíc Dolníček (TRE) 10 min OT + trest ve hře. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1160. Střely na branku: 41:24. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Hrubec - Rangl, Kania, Sláma, Valenta, Brož, Dietz, Kadela - Havel, Dolníček, Laš - Heřman, Dočekal, Burian - Kaut, Vítek, Čech - Vondráček, Kovalský, Přibyl.
HC Benátky nad Jizerou: Stejskal - Vála, Říha, Pabiška, Jaroměřský, Mrkvička, Ulrych, Niko, Vitásek - Jonák, Král, Klimt - Skalický, Skořepa, Vařecha - Kellner, Vlach, Kopic - Liška.

Komentář k zápasu

Úvod zápasu byl ve znamení urputného boje. První útok Horácké Slavie si vytvořil hned několik vynikajících příležitostí, ale brankář Stejskal byl na místě. Úvodní minuty nabídly spíše silový hokej, rozhodčí nechal hru více plynout, nevylučoval, a proto bylo k vidění i několik soubojů u mantinelu.

Prvním, kdo se dokázali gólově prosadit, byli hosté. V 11. minutě dorazil po Králově střele kotouč do odkryté klece, nikým neatakovaný, Vít Jonáš. Vyrovnat mohli Horáci v 5. minutě, kdy se Havel šikovně uvolnil, dostal se za obránce a byl faulován. Rozhodčí Jeřábek neváhal a nařídil trestné střílení. Faulovaný Havel však selhal, jeho střela se otřela o vyrážečku brankáře.

Poslední minuty první třetiny domácí hráči zvýšili aktivitu, přišlo více střel. Vyrovnat se Horácké Slavii do konce poločasu však již nepodařilo.

V aktivní hře pokračovala Třebíč i v prostřední třetině. A vynutila si početní převahu. Přesilová hra pro Třebíč začala celkem dobře, hráči se usadili v útočném pásmu a kombinovali. Benátky byly pod tlakem, a možná i proto jeden z hostujících hráčů odpálil kotouč mimo hříště a hosté šli do třech. Přesilová hra pěti proti třem ovšem netrvala příliš dlouho, Havel obdržel menší trest za sekání, avšak objektivně řečeno, takový přestupek by neodpískal zřejmě ani rozhodčí florballového zápasu.

Přeci jen se Třebíč dočkala, a zařídil to Vilém Burian pohlednou individuální akcí, kdy s kotoučem objel bránu a následně přibruslil i vyjetého brankáře a skóroval. Třebíč zaslouženě vyrovnala, neboť byla prostřední část hry jasně aktivnějším týmem.

Možná o to větší ránu způsobila pro domácí inkasovaná branka v závěrečných vteřinách hry. Vyhození domácího obránce zachytil Kopic a svoji plachtící střelou překonal brankáře Hrubce.

Stejně tak jako prostřední dějství hry, i to závěrečné bylo v režii Horácké Slavie. Hráči bojovali a snažili se vyrovnat, ale mnohdy selhala koncovka, stejně jako ve druhé třetině. Jmenujme za všechny asi nejpohlednější akci třetí části, kdy se podél levého mantinelu prodral Čech a nahrál na druhé straně Kautovi. Stejskal byl znovu na místě.

Horácká Slavia musela v zápase s Benátkami spolknout hořkou pilulku, neboť byla lepším týmem a zasloužila si bodovat. Hokej se však hraje na góly a o jeden víc jich dokázali vstřelit hosté z Benátek. Diváci na konci utkání Třebíčským zatleskali za předvedený výkon, nutno říci, že po právu.

Tiskovka po utkání Třebíč - Benátky 1:2

Vilém Burian po utkání Třebíč - Benátky 1:2

Lukáš Král po utkání Třebíč - Benátky 1:2



Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný (Třebíč) - První třetinu jsme byli pasivní. O přestávce jsme si k tomu něco řekli a od druhé třetiny si myslím, že jsme byli lepším mužstvem. Ovšem dali jsme z toho jen jednu branku, což je strašně málo. Nakonec nás soupeř potrestal. Ale ve třetí třetině nám nebylo přáno dát branku. Je potřeba více branek. V tomto trendu je potřeba počítat ale s lepší koncovkou.

Luděk Škaloud (Benátky) - Mně se zápas hodnotí dobře, zvítězili jsme, pojede se nám dobře domů. Zápas byl bojovný s velkým nasazením. Nám se podařilo z minima šancí vytěžit druhou branku a na to domácí nedokázali odpovědět. Za bojovnost jsme si body zasloužili. Ale je to kruté pro domácí. Nás podržel gólman. Tři body jsou pro nás vynikající.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024