Menu +

LTM – TRE 8:2 – Litoměřice sestřelily Třebíč osmi brankami

Reportáže
T ř e b í č - Po dvou výhrách dostala Horácká Slavia tvrdý direkt a obdržela od Litoměřic rovných osm branek. V utkání vedli domácí, hosté vyrovnali zásluhou Milana Přibyla. Poté se trefovali až na hrozivých 7:1 litoměřičtí hokejisté. Hattrickem za pět minut se blýskl Loskot. Na 2:7 z pohledu Třebíče korigoval Lukáš Finsterle. Sedmadvacet vteřin před koncem uzavřel svou čtvrtou brankou gólový účet Marek Loskot. Na obě branky Třebíče přihrál Vladimír Stejskal.
Sdílejte článek
 
33.kolo, středa 14.12.2011
LTM LTM
8:24:1, 2:0, 2:1
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 10. Lenc (Šinágl, Gengel), 14. Loskot (Novák, Belay), 16. Loskot (Novák, Belay), 19. Loskot (Novák, Přikryl), 27. Horčička (Boháč), 33. Hlusička (Lenc, Kříž), 50. Horčička (Slížek), 60. Loskot (Martinka, Drábek) - 12. Přibyl (Havlíček, Stejskal), 56. Finsterle (Stejskal). Rozhodčí: Schmejkal - Svoboda, Zavřel. Vyloučení: 4:2. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1110. Střely na branku: 45:36. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 7:1, 7:2, 8:2.
Sestavy
HC Stadion Litoměřice: Přikryl - Martinka, Drábek, Gula, Boháč, Kříž, Evan, Dudáš, Vobořil - Loskot, Belay, Novák - Horčička, Slížek, Hašek - Lenc, Šinágl, Gengel - Tůma, Hlusička, Kafan.
SK Horácká Slavia Třebíč: Hrubec - Kania, Brož, Míka, Dietz, Kadela, Sláma, Sobotka - Čech, Dolníček, Dočekal - Burian, Havlíček, Stejskal - Přibyl, Finsterle, Heřman - Vítek, Kovalský, Vondráček.

Komentář k zápasu

Domácí hned v úvodu ukázali, že chtějí tento zápas vyhrát, ovšem šance přišly až od desáté minuty. Nejprve Hašek netrefil odkrytou část branky a následně Gula trefil tyčku. Litoměřice ovšem zoufat nemusely, protože hosté propadli v útočném pásmu a domácí jeli tři na jednoho. Petr Šinágl nahodil puk přesně na hůl Radana Lence, který neměl problém ho tečovat do prázdné branky.

Na tento gól hosté ještě odpovědět dokázali. Ve 12. minutě dostal od Havlíčka přihrávku na pravý kruh Milan Přibyl a vymetl horní růžek Přikrylovi branky. Pak ovšem přišel hattrick Martina Loskota. Za 4 minuty a 46 vteřin se mohl radovat hned třikrát. Ve 14. minutě ujel s Novákem do přečíslení dva na jednoho, dostal perfektní přihrávku a vymetl bližší růžek Hrubcovy branky. V 16. minutě přihrával Novák nejprve ve stoje, když se mu pak kotouč vrátil, tak v kleče a když se mu vrátil znovu, tak v leže. Třetí přihrávka už prošla a Loskot v samostatném úniku vymíchal brankáře Hrubce a do prázdné branky zvyšoval už na 3:1.

V 19. minutě Přikryl vyhodil puk z obranného pásma, na hůl ho dostal Novák, který vůbec neváhal, přihrál Loskotovi a ten střelou z levého kruhu zpoza obránce vymetl pravý horní růžek Hrubcovy branky potřetí. První třetinu Litoměřice tedy vyhrály 4:1.

I ve druhé třetině Stadion dominoval. Ve 27. minutě se dostal po chybě hostujícího obránce k puku Boháč, přihrál na úplně volného Petra Horčičku, který si chtěl ještě potáhnout puk do bekhendu, ten mu ale ujel a skončil mezi betony brankáře Hrubce. Ve 28. minutě měli hosté blízko ke snížení. Nejprve Havlíček v mezikruží trefil horní tyč a o dvacet vteřin později se celá situace opakovala v podání Stejskala.

Gól ovšem nepadl a tak udeřilo opět na druhé straně. Ve 33. minutě střílel Kříž, dorážel Lenc a k druhé dorážce se dostal ještě Jakub Hlusička, který zvýšil na 6:1.

Ve třetí třetině toho k vidění moc nebylo. Ve 45. minutě všem ujel Ladislav Slížek, ale bekhendovou kličkou na Hrubce nevyzrál. Domácí se ovšem radovat mohli v 50. minutě, kdy se prosadil objetím branky Petr Horčička. I hosté se trefili, v 56. minutě se rozhodčí připletl do cesty Křížovi, který tak přišel o puk. Ten si vzal Stejskal a nahrál ho do mezikruží úplně volnému Lukáši Finsterlemu, který prostřelil Přikryla nad beton. V poslední minutě ještě Marek Loskot dorazil střelu Martinky a připsal si na konto 4. gól.

Domácí Litoměřice tak dnes zaslouženě zvítězily 8:2.





Ohlasy trenérů

Daniel Tvrzník – HC Stadion Litoměřice

Třebíč měla před tímto utkání dobré výsledky a především její výhra v Jihlavě budila respekt. My jsme hlavně přemýšleli o tom, jak dnes budeme hrát. Jestli dobře bránit střední pásmo a hrát na co nejméně obdržených branek. Nakonec jsme se rozhodli pro to, co nás vedlo k vítězství v Třebíči, kde jsme dobře napadali ve středním pásmu a nutili soupeře k chybám. Takže jsme i dnes začali hrát tuto hru. V první třetině jsme měli dobrý forčeking a nezabrzdilo nás ani rychlé vyrovnání Třebiče. Samozřejmě to bylo také trochu o štěstí, že nám tam ty branky napadaly. Jindy se nám to prostě nedařilo. Rozhodl asi začátek druhé třetiny, kdy Třebíč nastřelila několikrát tyčku a my naopak vstřelili pátou branku. Pak jsme již chtěli zápas dohrát v klidu, bez zranění a obdržených branek. Pro nás to byl dnes opravdu důležitý zápas. Stačí se podívat na tabulku. Dnes jsme opravdu stavěli hru na obraně a myslím si, že dnes hráli obránci, kteří mají momentálně nejlepší formu. Podle výsledku lze soudit, že jsme udělali správně. Dnes dal čtyři branky Marek Loskot a já budu doufat, že ho nepotká něco podobného.


Radek Novák - SK Horácká Slavia Třebíč

Já musím dnes našemu soupeři pogratulovat ke kvalitní hře a k zasloužené výhře. Ve druhé třetině jsme měli i my dobré pasáže, kdy jsme nastřelili asi tři tyčky a byly i gólové příležitosti, ale domáci dnes byli ve všem důslední a zkrátka jejich dnešní výhra byla zasloužená. Při jedné naší šanci se dokonce rozsvítilo za brankou červené světlo, ale brankový rozhodčí se nám přišel omluvit, že mu cukla ruka. I to se může stát. V dnešním zápase nás Litoměřice ničím nepřekvapily, ale zkrátka v dnešním utkání někteří naši hráči situaci na ledě nezvládli a domácí toho využili. V naší hře byly dnes obrovské chyby a střídalo se to s pasážemi, kdy jsme hráli vcelku dobře. Pak někdo z hráčů cosi vymýšlel, co do hry nepatřilo a z toho pramenily chyby. Když dostáváte takovou sprchu, pak se nestačí se soupeřem ani bruslit. Ve druhé třetině jsme sice měli šance, ale nic jsme neproměnili. Domácí prostě dnes vyhráli zaslouženě. O tomto utkání se s hráči pobavíme a vyvodíme z toho poučení, co bychom měli příště hrát jinak.


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024