Menu +

TRE - HBR 3:5 - Třebíč podruhé v novém roce bez bodů

Reportáže
T ř e b í č - K derby Vysočiny přijel do Třebíče soupeř z Havlíčkova Brodu. Obě mužstva v novém roce neokusila, jak chutná vítězství. Hosté začali impozantně hned z první střely zaznamenali branku z hole Musila. Hra byla oboustraně vyrovnaná, jak v první části, tak i ve druhé až do vyrovnávacího gólu Lukáše Havla. Třetí třetina měla divoký průběh. Do vedení se dostali opět hosté, když v rozmezí 2 minut vstřelili 2 branky. Domácí se dostali do hry při vlastní přesilovce, kdy se opět trefil Havel. V momentě, kdy se Třebíč nadechovala k náporu, ji srazil vaz čtvrtý gól z hole Semoráda. Domácí vykřesali ještě jiskřičku naděje 3 minuty před koncem, tu však 3 vteřiny před koncem uhasil symbolicky Semorád.
Sdílejte článek
 
37.kolo, sobota 7.1.2012
TRE TRE
3:50:1, 1:0, 2:4
HBR HBR
Statistiky
Branky a nahrávky: 28. Havel (Laš, Dolníček), 52. Havel (Dolníček, Laš), 57. Laš (Sobotka, Sláma) - 2. Musil (Jelínek), 43. Němec (Morava), 44. Kostourek (Meidl), 55. Semorád (Morava), 60. Semorád (Němec). Rozhodčí: Schmejkal - Flegl, Zíka. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 2140. Střely na branku: 39:39. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3, 2:4, 3:4, 3:5.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Hrubec - Rangl, Dietz, Sobotka, Sláma, Kadela R., Valenta, Brož - Havel, Dolníček, Laš - Vondráček T., Dočekal, Látal - Heřman, Stejskal, Přibyl - Kovalský, Sedláček, Čech.
BK Havlíčkův Brod: Neruda - Morava, Protivný, Novotný, Pavlík, Jelínek, Sova - Němec, Semorád, Vondráček R. - Rytnauer, Zábranský, Polodna - Švaňhal, Štěpánek, Musil - Kostourek, Meidl, Stehlík.

Komentář k zápasu

V Třebíčské sestavě se v dnešním zápase objevil navrátilec z Ústí nad Labem Marek Laš, který dohraje v dresu Horácké Slavie s největší pravděpodobností letošní sezonu.

Před více než dvěma tisíci diváky vstoupili do utkání aktivněji domácí, kteří na svého soupeře doslova vlétli a hned v první minutě se do obrovské šance dostal Lukáš Havel, který obešel dva protihráče, ale v zakončení již úspěšný nebyl, neboť Nerudovu branku přestřelil. Otřepaná fráze nedáš-dostaneš se naplnila ve 2. minutě prvního dějství, kdy se do samostatného úniku dostal Pavel Musil a svoji příležitost proměnil opravdu bravurně, neboť se prezentoval krásnou střelou, která zapadla o břevno do branky - 0:1.

Poté měli více ze hry hráči Havlíčkova Brodu, ale další gólovou příležitost naštěstí pro domácí příznivce hostující Václav Meidl neproměnil, neboť netrefil odkrytou branku Šimona Hrubce. Na druhé straně se krásnou individuální akcí prezentoval Martin Dočekal, když se dostal efektivně do útočného pásma, kde hledal Ondřeje Látala, ale ten v dobré pozici z první kotouč netrefil, skóre se tedy neměnilo.

Ve druhé třetině byli v úvodu pro změnu lepší hostující hráči, kteří se dostávali až příliš lehce do svého útočného pásma. Domácí hráče držel nad vodou především dobře chytající Šimon Hrubec, který si připsal několik důležitých zákroků. Jelikož Havlíčkův Brod svoje vypracované příležitost nevyužil, tak udeřilo ve 28. Minutě na druhé straně, když Marek Laš našel najíždějícího Lukáše Havla, který obešel obránce a ač tísněn, poradil si i s Nerudou, kterého doslova vymíchal a zasunul mu kotouč do branky - 1:1.

Po vstřelené brance se domácí hráči dostali na koně a byli to oni, kdo určoval tempo zápasu. Obrovskou šanci zahodil na domácí straně aktivně hrající Lukáš Havel, který ovšem ideální pas Davida Dolníčka do hostující branky nedostal. Rebelové si vytvořili zámek poté, co byl vyloučen jeden z domácích hráčů a Horáci nevěděli, kam dřív skočit, neboť hráči Havlíčkova Brodu mají přesilovkové kombinace velmi dobře nacvičené. Do konce druhého dějství se již skóre neměnilo

Vstup do třetí třetiny měli hráči Havlíčkova Brodu opravdu exkluzivní, když se jim hned v úvodu podařilo vstřelit dva rychlé a po sobě následující branky. První měl na svědomí ve 43. minutě Vojtěch Němec, který dorazil do branky Hrubcem vyražený kotouč a hosté rázem vedli o jednu branku - 1:2. Pro domácí hráče bylo ještě hůř ve 44. minutě, kdy se po chybě jednoho z obránců dostal kotouč k Václavu Meidlovi, který našel před brankou úplně volného Milana Kostourka, který se trefil přesně k tyčce a navýšil tak vedení Havlíčkova Brodu na dvě branky - 1:3

Domácí byli po této brance opravdu špatní. Zlom nastal až v 52. minutě, kdy byl vyloučen po faulu na Vladimíra Stejskala Ondřej Švaňhal a domácí měli výhodu jednoho muže v poli. Přesilovou hru v téže minutě bleskově využili, když se kotouč dostal po ose Marek Laš, David Dolníček až k Lukáši Havlovi, který se trefil přesně do prázdné branky - 2:3. Tento zásah domácí hráče nabudil a na ledě se rázem začalo jiskřit a fanoušci se dostávali do varu.

Zlom v celém utkání přinesla 55. minuta, kdy se na domácí branku řítil Jan Semorád a podle sudího úspěšně dotlačil kotouč do domácí svatyně - 2:4. Tato situace byla velmi neprůkazná, protože nebylo zcela zřejmé, zda-li kotouč přešel brankovou čáru. Podle mnohých přítomných diváků neměla branka v tomto případě platit. Domácí hráče vrátil zpět do hry v 57. minutě Marek Laš, který obdržel perfektní přihrávku od Martina Sobotky a po svém průniku prostřelil Stanislava Nerudu v hostující brance mezi betony a tím pádem snížil na rozdíl jediné branky – 3:4. Domácím nezbývalo již mnoho času a museli se tlačit i nadále do zakončení. V závěru několikrát vzplály emoce a došlo i k několika menším šarvátkám, kterým se ovšem dalo předejít tím, že by rozhodčí měl přísnější metr a nepouštěl by některé nedovolené zákroky. V 60. Minutě dal definitivní podobu výsledku Jan Semorád, který trefil prázdnou branku při domácí power-play – 3:5



Tiskovka po utkání Třebíč - H. Brod 3:5

Kamil Pokorný po utkání Třebíč - H. Brod 3:5

Marek Laš po utkání Třebíč - H. Brod 3:5



Ohlasy trenérů

Radek Novák – SK Horácká Slavia Třebíč: Prohráli jsme z prostého důvodu. Opět jsme neproměnili šance. Hosté byli úspěšnější a proto vyhráli. Zápas co zápas máme mraky šancí, ale neproměňujeme je. Není to obraz hry, ale máme problém s koncovkou. V tréninku na tom pracujeme a věříme, že se to zlomí.

Karel Dvořák – HC Rebel Havlíčkův Brod: Viděli jsme velmi bojovné utkání, takové, jaké má derby být. Musím mužstvo pochválit. Mužstvo bojovalo a to byl základ úspěchu. Snažili jsme se eliminovat domácí rozehrávku a to se nám dařilo. V zápise jsme měli napsaného jiného brankáře, než který byl na střídačce.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024