Menu +

TRE - JIH 2:0 - Třebíč vybojovala body potřetí v řadě

Reportáže
T ř e b í č - Ke 44. kolu přijel do Třebíče dvanáctinásobný mistr Československa. V první dvacetiminutovce se oba týmy seznamovaly se soupeřem, nebezpečnější byli hosté, ale domácí krátce po polovici třetiny využili přesilovou hru gólem z hole Vondráčka. Jihlava nesložila zbraně a dobývala třebíčskou branku, v níž stál neprůstřelný Šimon Hrubec. Do druhé části vstoupily týmy ve stejném tempu, v jakém skončily třetinu předchozí, ale branku se vstřelit nepovedlo. Do třetí dvacetiminutovky vlétla Dukla neskutečně a zaměstnávala domácího brankáře. Rozhodnutí celého utkání přišlo 20 vteřin před koncem, kdy se trefil do prázdné branky Laš, po přihrávce hrdiny utkání Hrubce. Poslední třetina měla poměr střel 3:20 z pohledu Třebíče, ale domácí ji vyhráli 1:0.
Sdílejte článek
 
44.kolo, sobota 28.1.2012
TRE TRE
2:01:0, 0:0, 1:0
JIH JIH
Statistiky
Branky a nahrávky: 12. Vondráček (Kadela R., Kaut), 60. Laš (Hrubec). Rozhodčí: Würtherle - Guth, Rittich. Vyloučení: 7:5, navíc Grundmanis (JIH) 5 minut + OT do konce utkání. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 3430. Střely na branku: 25:42. Průběh utkání: 2:0.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Hrubec - Rangl, Dietz, Kadela R., Sláma, Sobotka, Brož - Sedláček, Dolníček, Laš - Vondráček, Dočekal, Čech - Finsterle, Stejskal, Fořt - Paták, Kaut, Přibyl - Heřman.
HC Dukla Jihlava: Novotný - Petráček, Ficenc, Jaroš, Dobrovolný, Kaláb, Kolafa, Grundmanis - Čachotský, Hubáček, Hodek - Bezděk, Padělek, Jeslínek - Mrňa, Maliník, Indra - Vysloužil, Domin, Zeman.

Komentář k zápasu

Do derby vstoupili aktivněji domácí, Dietzův projektil skončil ale mimo třemi tyčemi Novotného branky. Třebíč poté putovala do čtyř, Jihlavští byli matní – skórovat totiž mohl Čech, když nebezpečně dorážel Lašovu střelu, a poté Přibyl, který napřáhl na modré. Novotného ohrozili i Stejskal a Vondráček.

Dukla zatlačila domácí až v páté minutě, v té šesté pálil prudce, leč pouze do náruče Hrubce Hubáček. Novotného prověřil Laš. Domácí byli blízko brance v desáté minutě, za zdržování hry (zalehnutí kotouče v brankovišti) byl ale vyloučen jihlavský Jaroš.

V přesilové hře pálil od modré jen doprostřed branky Dietz. Po ráně Kadely už ale Třebíč vedla, volný kotouč dorazil Vondráček. Jihlavští mohli záhy vyrovnat, ale akci překombinovali. Novotného vystrašil puk z hole Fořta. Hrubec si připisoval zákroky po střelách Kolafy od modré při přesilové hře hostů. Těžkým zákrokem se prezentoval po ráně Ficence, jenž si sjel mezi kruhy. Třebíčští ustáli i další následující oslabení, to naštěstí pro domácí o minutu zkrátil Mrňa. Při hře ve čtyřech vychytal Padělka, který objel branku, perfektním rozklekem Hrubec.

V úvodu druhého dějství hledal Brož najíždějícího spoluhráče, jeho příležitost zhatil nedovoleným zákrokem Mrňa. Třebíčští přesilovou hru nevyužili, ale i po jejím uplynutí zaměstnávali Novotného. Po vzájemném vyloučení šla Třebíč následně do tří, Hodka z kruhu vychytal Hrubec lapačkou. Domácí se později při své výhodě neukvapili, po střele Kauta se rozvlnila pouze boční síťka. Novotného ohrozili Dolníček s Lašem a poté Brož se Stejskalem. Po Jeslínkově střele skončil kotouč vedle, nebezpečně tečoval na brankovišti Padělek. Jihlavského brankáře neprostřelili Kadela ani Kaut.

Třetí třetina přinesla tlak Jihlavy. Těžký zákrok betonem si připsal Hrubec po ráně Indry. Ficenc branku minul, Domin třebíčského brankáře nepřekonal. Z kruhu se neprosadil Jeslínek. Čech s přispěním Novotného neuspěl po příhře Kauta v přečíslení. Maliníka tváří v tvář Hrubec vychytal. Indra z mezikruží se také nedokázal prosadit. Skóre nezměnili ani Domin s Ficencem.

A z tlaku přišla přesilová hra hostů. Hodkovu střelu z první lapil Hrubec a i nadále patřil k hlavním postavám Třebíče jdoucí za vítězstvím. Z ojedinělé příležitosti domácích Čech z kruhu minul. Mrňu vychytal Hrubec. Tlak Jihlavy napříč třetinou dospěl až k time-outu a následné power-play. Tři a půl tisíce diváků pak rozjásal 20,6 vteřiny před koncem střelou do prázdné branky Marek Laš, když mu nezištně přihrál Šimon Hrubec.



Tiskovka po utkání Třebíč - Jihlava 2:0

Šimon Hrubec po utkání Třebíč - Jihlava 2:0



Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný – Horácká Slavia Třebíč: My jsme stáli před těžkým úkolem, vyhráli jsme doma s Olomoucí, otočili jsme zápas, hráli jsme velice dobře v Berouně a samozřejmě v derby jsme chtěli uspět dvojnásobně. Trošku jsme tomu chtěli přizpůsobit taktiku, ale Jihlava hrála dobře, to jí nelze upřít. Ale kluci bojovali, hráli srdíčkem a to je věc, kterou po nich momentálně chceme, která jim přináší úspěch. Nakonec se k nim přiklonilo i štěstí, to dneska bylo vidět. Takových zápasů, že my jsme byli lepší a odcházeli jsme z ledu se sklopenou hlavou, jsme tady viděli hodně a já si myslím, že za tu bojovnost a za to nasazení a tím, jak se hráči vydali, tak jsem rád, že vyhráli a že potěšili diváky i sebe.

Patrik Augusta – HC Dukla Jihlava: Je špatně, protože jsme prohráli. My jsme tady odehráli velice dobré utkání, po většinu utkání jsme byli lepší. Bohužel jsme neproměnili naše šance a dostali jsme góly v oslabení a do prázdné brány. My jsme si ty šance vytvořili, ale naložili jsme s nimi špatně, nebyli jsme dostatečně agresivní.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024