Menu +

TRE - BNJ 5:2 - Třebíč zaslouženě zvítězila a je blízko play-off

Reportáže
T ř e b í č - V dohrávce 49. kole zavítaly na led Třebíče šesté Benátky nad Jizerou. Třebíči se začátek zápasu nevydařil, na hokejistech byla vidět únava ze včerejšího těžkého duelu s Chomutovem. Domácím narostla křídla, když v oslabení ujel Martin Dočekal a naservíroval kotouč na zlatém podnose Marku Lašovi, který se nemýlil. O tři minuty bylo Třebíčským ještě lépe. To se podruhé v utkání trefil Laš, tentokrát v přesilovce. Do druhé dvacetiminutovky vstoupili lépe hosté a snížili, vzápětí však Sedláček dal na rozdíl dvou branek. Ve třetí části se hrálo dlouho bez změny skóre a Třebíč kontrolovala hru. Před koncem byl vyloučen zbytečně Kadela, hosté vsadili na hru bez brankáře, která se vyplatila, čímž zdramtizovali závěr. Prakticky ihned odpověděl Dočekal do prázdné branky a výhru ještě pečetil Burian. Třebíč se dotáhla na osmičku a poslední kolo rozhodne, kdo bude v play-off.
Sdílejte článek
 
49.kolo, úterý 21.2.2012
TRE TRE
5:22:0, 1:1, 2:1
BNJ BNJ
Statistiky
Branky a nahrávky: 11. Laš (Dočekal, Rangl), 14. Laš (Dietz, Dolníček), 24. Sedláček (Kadela R.), 58. Dočekal (Vondráček), 59. Burian V. (Stejskal) - 23. Kopic (Vála), 57. Král (Klimt, Říha). Rozhodčí: Würtherle - Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 8:9. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 1380. Střely na branku: 43:31. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 5:2.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Hrubec - Rangl, Dietz, Kadela R., Kania, Brož, Valenta, Sobotka, Sláma - Sedláček P., Dolníček, Laš - Vondráček, Dočekal, Čech - Stejskal V., Kaut, Burian - Fořt, Vítek, Látal.
HC Benátky nad Jizerou: Stejskal J. (13. Blažíček) - Niko, Jaroměřský, Říha, Vála, Šimek, Pabiška - Kellner, Král, Kopic - Skalický, Skořepa, Jonák - Jech, Vlach, Klimt - Weiss, Liška, Vařecha.

Komentář k zápasu

Oba celky v nohách měli včerejší ligové kolo a ,možná i to bylo jednou z příčin vlažného startu, kdy se hrálo spíše ve středním pásmu. Do první dobré střelecké příležitosti se dostal hostující Skořepa, jehož tvrdá rána trefila brankáře Horácké Slavie, Hrubce, do masky. Následně sehrálo první přesilovou hru mužstvo z Benátek, ovšem bez větší šance. Totéž by se dalo říct i o početní výhodě Třebíč, která se odehrála v 6. minutě.

Na úvodní povedenou akci Horácké Slavie čekali fanoušci do 11. minuty, ale stálo to za to. Kolem mantinelu se krásně prodral Martin Dočekal, který naservíroval přesný pas na Marka Laše, ten nedal brankáři žádnou šanci na úspěch.

Druhý zásah do benátské klece přišel ve 14. minutě a v oslabení! Kotouč si vyměnil Dietz, Dolníček a opět zakončující Marek Laš, jenž vstřelil čtvrtou branku ve dvou dnech! A to už se hostující brankář Stejskal poroučel z brány, mezi tři tyče se postavil Blažíček.

Horáci vyslali na nezahřátého brankáře několik střel, které mohou být mnohdy zrádné, tentokrát si v úvodní dvacetiminutovce brankář Benátek se všemi střelami poradil.

Ve 21. minutě úřadoval v brankovišti Hrubec, když vychytal Skořepův únik. Fantom domácí klece zabránil stoprocentní gólové šanci. Benátští hokejisté se trefili o dvě minuty později. Při signalizované výhodě trefil přesně pod víko Miroslav Kopic, perfektně trefená střela, se kterou nemohl dělat nic ani kouzelník Hrubec.

Brankostroj se ne a ne zastavit. Ve 24. minutě si Třebíč vytvořila obrovský tlak, který po zásluze korunoval brankou Pavel Sedláček, jehož střela byla dobře načasovaná a vešla se přesně do mezírky mezi betony.

Horáci znovu vedli o dvě branky, což jim mohlo přidat klid na hokejky, který mohl ve 25. minutě korunovat Dočekal, byl totiž faulován a hlavní sudí odpískal trestné střílení. Skóre se tentokrát neměnilo, brankář byl úspěšnější než domácí forward.

Navzdory tomu, jak byla úvodní část prostřední třetiny atraktivní, ve zbytku periody se šancemi na obou stranách již šetřilo. Když obě mužstva nevyužila několik přesilových her, bylo skóre po 40 minutách 3:1 pro Horáckou Slavii.

Třetí část byla od Třebíčských zvládnutá dobře takticky. Horáci se nikam netlačili a čekali na soupeřovu chybu. Není divu, vždyť v pondělí sehrálo mužstvo Třebíče velice náročný duel s Chomutovem.

Napětí přišlo až v samotném závěru zápasu. V 57. minutě totiž překonal po závaru gólmana Hrubce Lukáš Král, hosté využili hru bez brankáře. Diváci očekávali dramatický závěr.

Naštěstí pro Třebíč se ale nedostavil, protože Martin Dočekal dojel vyhození Vondráčka a skóroval do prázdné klece.

To nebylo ze strany Třebíče vše! V poslední minutě přebral přihrávku zpoza branky Vilém Burian. Jeho tvrdá a rychlá střela skončila až za zády hostujícího brankáře.

Horácká Slavia po výhře 5:2 stále živí naději na play off. Ovšem k úspěchu potřebuje uhrát dobrý výsledek v Ústí nad Labem, a to už ve středu. Horáci mají opravdu nabytý program.

Tiskovka po utkání Třebíč -Benátky 5:2

Marek Laš po utkání Třebíč -Benátky 5:2



Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný Třebíč- Benátky začali aktivně. My jsme se nemohli rozjet. Dnes se trochu ze začátku projevilo včerejší utkání, ale pomohly nám ty dvě branky. Soupeř tlačil a my jsme vstřelili branky. Druhá třetina byla vyrovnaná, měli jsme šance, ale soupeř neustále hrozil. Po ztrátě kotouče šel soupeř okamžitě do protiútoku a to nám dělalo problém Ve 3. třetině už ani Benátky neměli dost sil a ta hra se vyrovnala. Jsem rád, že jsme to zvládli, byl to těžký zápas.

Luděk Škaloud- HC Benátky nad Jizerou- Utkání se nám hodnotí těžko. Neodehráli jsme špatný zápas, ale se špatným výsledkem. Dáváme těžce góly. Dnes jsme nevyužili šance. Domácí nás dvakrát potrestali a od toho se to utkání vyvíjelo. Zdramatizovat se nám podařilo až před koncem. Náš největší problém je, že nedáváme branky a lacině inkasujeme.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024