Menu +

KOM-TRE 1:2 – Třebíč splnila povinnost a vstoupila mezi prvních osm týmů

Reportáže
T ř e b í č - Po bojovném výkonu si Horácká Slavia z ledu poslední Komety Brno odváží tři body. Zápas nebyl jednoduchý, po bezbrankové první třetině se diváci prvního gólu dočkali až v polovině utkání, kdy svůj tým poslal do vedení extřebíčský Látal. Třebíči se ale vzápětí podařilo snížit Hrbáčkem, a tak se do šaten šlo za nerozhodného stavu 1:1. Rozuzlení přinesla až poslední dvacetiminutovka, v níž za Třebíč skóroval Holý. Horácká Slavia těsné vedení uhájila, což znamená, že v tabulce na osmém místě vystřídá Kadaň.
Sdílejte článek
 
31.kolo, pondělí 12.1.2004
KOM KOM
1:20:0, 1:1, 0:1
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 33:58 Látal (Z.Sedláček, Meixner) - 34:21 Hrbáček (Bouz), 44. Holý. Rozhodčí: Jeřábek - Brada, Pala. Vyloučení: 4:7. Diváci: 451.
Sestavy
HC Kometa Brno: Hübl - Lhotský, Elsner, Kučírek, Strýček, Z.Sedláček, Mainer - Kašík, J.Sedláček, Nohel - Balát (28.Točík), Šperger. Mráz - Látal, Benýšek, Meixner.
SK Horácká Slavia Třebíč: Luňák - Černý, Mazanec, Horák, Kučný, Hrbáček, Kališ - Holý, Žiška, Kaňka - Beroun, Valko, Sobotka - Bouz, Fryauf, Oliva.

Komentář k zápasu

Zápas začal velice opatrně. První střelu zápasu na bránu vyslal navrátilec Balát ve 2. minutě. Třebíč jako by chtěla naznačit, jakým směrem se bude zápas vyvíjet, kontrovala vzápětí propagační střelou. Během 5. minuty si vybral dvě slabší chvilky brankář Třebíče Filip Luňák, kdy nejdříve riskantně rozehrál, z čehož vznikla veliká šance domácích, hostující brankář však ránu Benýška zlikvidoval. Druhá situace, při které by se ve fanouškovi HS krve nedořezal, nastala v momentě, když Luňák vyjel za nahozeným pukem. Jenže první u kotouče byl brněnský Nohel, jehož přihrávku před prázdnou bránu, naštěstí pro hosty Kašík nevyužil.

Prvním vyloučením zápasu se stal v 10. minutě třebíčský Bouz, který neudržel nervy na uzdě a krosčekoval domácího hráče. Během následné přesilovky zářil hostující brankář. Brno uzamklo Třebíčské v jejich obranném pásmu a po sérii přihrávek v roku kluziště se puk dostal až ke Kašíkovi, kterého hostující obrana nedokázala vytlačit. Ten osamocen trefuje pouze lapačku gólmana, jenž se v poslední chvíli objevila v dráze střely.

V rozmezí mezi 10. a 15. minutou se odehrává boj o střední pásmo. Po této víceméně uspávající epizodě se dostávají hosté pod tlak, z kterého ale Kometa není schopna nic vytěžit. Poté se role vyměnily a do tlaku se dostala Třebíč. Útočná řada vedená Jiřím Olivou zamotala hlavu domácím hráčům rozjetým mlýnkem, který zakončil střední útočník bekhendovou střelou do připraveného gólmana. Po následném buly tvrdě pálí od modré Černý, ale výsledkem je jen strkanice před domácí bránou, kterou ukončuje domluva hlavního sudího třebíčskému kapitánovi.

V úvodu druhé třetiny se stala pro hosty zakletou útočná modrá čára při jejímž přechodu se několikrát vystavili ofsajdové pozici. Ve 23. minutě se nejdříve snaží prosadit třebíčský Bouz tvrdou střelou z pravého křídla, ale bezvýsledně. O minutu později se Kališovi nepovedla střela, ale sám hrozbu rodícího se brejku zastavil. V téže minutě se znenadání objevil kotouč před hostující svatyní, jenže Sedláček, sám svou šancí překvapen, přestřeluje. Po faulu hostujícího Valka (26:03 – 2 min. za podražení) se domácí hráč „svezl“ až ke hrazení a dlouho leží bez hnutí. Naštěstí se to ovšem obešlo bez vážnějšího zranění. V přesilové hře nejdříve trefuje Hrbáček hostujícího hráče vyhozeným pukem tak nešťastně, že se odrazil do tyčky ven z branky. V 28. minutě (stále za početní výhody Brna) se Třebíč vydala ve třech mužích do útočného pásma a z následného brejku se domácí dostali do přečíslení 3 na 1, které ale nevyřešili vůbec dobře.

Další přesilovou hru nabízí sudí domácím za faul Horáka. Zanedlouho se ovšem sily na ledě vyrovnaly, když si na trestnou lavici odešel odpočinout Kučírek za držení. V témže čase se vyskytly problémy s časomírou, které ale neměly dlouhého trvání. Již v přesilové hře Třebíče se naskytla velká šance pro domácí, kteří jeli ve dvou na osamoceného obránce hostí. Situaci zakončili střelou z úhlu.

Až ve 34. minutě vstřelila Kometa první branku utkání. Gólu předcházelo vyhrané buly v útočném pásmu a střela od modré bývalého třebíčského obránce Sedláčka, jehož pokus nešťastně tečoval bek Kučný přímo mezi betony bezmocného gólmana. Branka byla připsána Látalovi.

Třebíč potřebovala na odpověď necelou minutu, pomohla ji akce jako přes kopírák, jen na druhé straně kluziště. Po buly si třebíčský bek Marcel Hrbáček vybruslil do středu a tvrdou střelou nedal domácímu brankáři šanci ani zareagovat.

V úvodu třetí části hosté potvrdili, že mají problémy s nástupem do třetin. Brno se toho snaží využít a na tři minuty uzamyká Třebíč v jejím obraném pásmu. Třebíč se osvobozuje až zakázaným uvolněním. Ve 44. minutě se potvrdilo staré pravidlo „nedáš, dostaneš“. Robert Holý zakončuje nájezd od modré čáry bekhendovým blafákem pod horní tyčku ležícího gólmana Komety.

Ve 45. minutě končí závar před brankou hostí hromadnou potyčkou, za kterou vylučuje na 2+2 minuty Černého za hosty a domácího Mráze. Následně je ve 47. minutě Hrbáček vyloučen za krosček. V přesilovce se Kometa nedostala ani k pořádné střele na branku. V 51. minutě je ve slibné šanci podražen domácí hráč, odpočinout si odchází Sobotka. Potvrzuje se však, že přesilovky v tomto zápase moc velikou roli nehrají.

V závěru třetí třetiny ještě sílí tlak Třebíče. Jiří Beroun ujíždí sám na gólmana, v poslední chvíli jej dostihl domácí obránce a hostujícímu „dravci“ nezbývalo nic jiného než přihrávat před bránu. Tam už číhal Michal Kaňka, který ale stejně jako následně Žižka šanci zahodil. V následujících minutách se hra v rychlém tempu přelévá ze strany na stranu, šance střídá šanci. Všechny ale končí jen chytáním za hlavu a vzteklým boucháním hokejek. V čase 58:27 si domácí vybírají timeout, po kterém zůstává Jaroslav Hübl na střídačce. Během hry bez gólmana ale nemají Brňané štěstí a paradoxně mají více ze hry hosté. Třebíčským ale chybí v koncovce klid a štěstí, a tak se ukazatel skóre už nezměnil.

Po vyrovnaném a bojovném boji si nakonec Horácká Slavia Třebíč odvezla z brněnského Ronda všechny body a posunula se na 8. místo zaručující účast v play–off.



Ohlasy trenérů

Leoš Zajíc (trenér HC Kometa Brno): „Určitě to bylo rozhárané utkání, ale je vidět, že náš největší problém je v proměňování šancí. V mužstvu chybí člověk, který by první brankou utkání otevřel a ti ostatní by se přidali. My si šance vypracujeme, ale nejsme schopni je zakončovat. Dnes je to opravdu velká škoda, protože hráči se snažili jak po bojovné stránce, tak i po bruslení, nedá se jim nic vytknout. Je to velká smůla, že jsme nezúročili šance. Mělo by se zapracovat na sehnání dvou hráčů, kteří by posílili tým, střední generace, kteří mají něco odehráno v 1.lize. Hráči z extraligy jsou určitě kvalitní, ale nám by pomohli hráči, kteří mají zkušenosti s touto soutěží.“

Dr. Karel Čapek (trenér SK HS Třebíč): "Věděli, že odložené utkání bude těžké s že Kometa bude mít hlad po hokeji. Naši hráči přistoupili k zápasu s přesvědčením, že se snad Kometa porazí sama. Naše hra v první třetině byla hodně vlažná, utkání nemělo tempo, kombinaci nasazení, v kabině došlo k výtkám. Ve druhé třetině se obraz hry nezměnil, přibylo více osobních soubojů, to samé pokračovalo ve třetí třetině. Jak jsme se dostali do vedení, dostalo utkání náboj, pro diváky bylo určitě zajímavé svou dramatičností do poslední sekundy.“


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024