Menu +

TRE-OPA 7:2 - Rozhodli Valko a Mazanec v úvodu třetí třetiny

Reportáže
T ř e b í č – Domácí přivítali na svém ledě Opavu, která dokáže být vždy vyrovnaným soupeřem. Ačkoliv v letošní sezóně platí Slezané za nekorunovaného krále nerozhodných výsledků, tentokrát odjeli z Vysočiny s jednoznačnou porážkou. Ještě na začátku třetí třetiny byl však stav velice těsný – 3:2, ale dvě rychlé branky hned v úvodu posledního dějství Slezany dokonale srazily do kolen. Po pátém gólu Šlupina definitivně kapituloval a svoje místo přepustil Slipčenkovi. I ten však lovil puk za zády dvakrát. Hned třem domácím bojovníkům – Valkovi, Mazancovi a Holému - se dnes podařilo skórovat dvakrát, přičemž veledůležitou první branku vstřelil Jiří Beroun. V řadách Slezanů byl tradičně hodně vidět kapitán Šebesta a Jakub Hulva, kteří se také postarali o dva čestné úspěchy hostí. Horácká Slavia si tak do tabulky připsala další tři zlaté body a stále se drží jen krůček od Kadaně na postupové osmé příčce. Ta venku dokázala zdolat Havířov vysoko 6:2! K přímému souboji dojde ještě tento týden: na sever Čech zajíždí Třebíčští již tuto sobotu.
Sdílejte článek
 
32.kolo, středa 14.1.2004
TRE TRE
7:22:1, 1:1, 4:0
OPA OPA
Statistiky
Branky a nahrávky: 6. Beroun (Sobotka, Fryauf) 20. Holý (Kaňka), 34. Holý (Žiška, Kaňka), 41. Valko (Kučný, Beroun), 42. Mazanec (Černý, Kaňka), 46. Mazanec (Bouz, Fryauf), 54. Valko - 3. Šebesta (Vosátko), 24. Hulva (Mikšan). Vyloučení: 8:8. Využití: 0:0. Oslabení: 2:0. Diváci: 1140. Rozhodčí: Lacina - Dančišin, Matějček.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Luňák - Černý, Mazanec, Kučný, Horák, Kališ, Hrbáček, Spitzer - Kaňka, Žiška, Holý - Sobotka, Valko, Beroun - Fryauf, Oliva (Topol), Bouz.
HC Slezan Opava: Šlupina (42. Slipčenko) - Vosátko, Dresler, Kramný, Přibyla, Frolo, Tůma, Švarba - Vyrúbalík, Dubec, Sochorek, Šebesta, Hulva, Mikšan, Lhotský, Harazim, Rozum.

Komentář k zápasu

Vítězné gesto Roberta Holého po vstřeleném gólu na 2:1.

Úvodní minuty utkání dávaly tušit vyrovnaný souboj, neboť oba celky vstoupily do první třetiny aktivně. Hned ve druhé minutě se předvedla Olivova řada, která se bez respektu natlačila před Šlupinovu branku, avšak tísněný Fryauf nestačil zpracovat pěknou přihrávku od mantinelu. Na druhé straně přišla o minutu později ledová sprcha, kdy se ve vlastním obranném pásmu uvolnil Vosátko a přesným pasem na útočnou modrou našel našlápnutého Šebestu, který Luňáka překonal kličkou po ledě a otevřel tak skóre utkání – 0:1. Hned na to byl vyloučen opavský Hulva. V přesilovce spálil Beroun hezkou příležitost, kterou pro něj nachystal Kališ. Hrálo se již v plném počtu, kdy se vyplatil Fryaufův důraz při práci v rohu kluziště. Tam mu pomohl Sobotka, který přesně našel volného najíždějícího Berouna, a ten střelou po ledě nedal Šlupinovi šanci – 1:1. Domácí přestáli první oslabení a i druhou půli úvodní třetiny byla píšťalka sudího Laciny hodně slyšet. Přesto si diváci vychutnávali pohledný a napínavý hokej. Ze hry nakonec měli více Třebíčští, kdy těsně před sirénou využili nedůslednosti Slezanů při rozehrávce: u mantinelu vybojoval puk Kaňka, nahrál mezi kruhy nepokrytému Holému, který zavěsil Šlupinovi pod horní tyčku – 2:1.

Tento průběžný těsný stav plně odpovídal nasazení a poměru sil na ledě a tudíž předznamenal i vyrovnaný průběh třetiny následující. Opavští jakoby chtěli zopakovat svůj úvodní gól, tentokrát však s jinými protagonisty: Tůma vyslal do úniku Hulvu, avšak tentokrát se již Luňák ošálit nenechal a poklekem ukázkově rozjetého Hulvu vykryl. Na druhé straně opět příkladně zabojovala řada Bouz-Oliva-Fryauf. Hulva si však chuť spravil vzápětí ve 24. minutě, kdy bez problémů objel zezadu Luňákovu svatyni a se štěstím protlačil kotouč několikacentimetrovou skulinkou u pravé tyče, kterou přemístivší se domácí gólman už nestačil vykrýt – 2:2. Vyrovnávací gól znamenal pro domácí propad do nebezpečné pasivity, dlouho se na ledě hledali, zatímco Slezané se s chutí naváželi před Luňáka. Slibně vyzněl pokus Fryaufa, který si v závaru před opavskou brankou sice Šlupinu položil, ale na zakončení již neměl dostatek prostoru. Naopak na druhé straně mohl v jasné šanci skórovat Vosátko po nahrávce Sochorka, avšak Luňák byl na místě. Následný únik Valka jen potvrdil, že se v této fázi zápasu hrálo stylem nahoru-dolů, avšak jeho bekhendovou střelu Šlupina ještě vykryl. Z útlumu se Třebíčští vymanili až ve 34. minutě. Při zteči první lajny vypálil nejprve Kaňka, ale s jeho střelou si Šlupina ještě poradil. Neprozřetelně chtěl puk nechat ve hře, ale jeho rozehrávka našla pouze Žišku, který předložil ideálně postavenému Holému a ten si svůj další skalp nezkoncentrovaného Šlupiny ujít nenechal – 3:2. Vyloučení Valka Slezané nevyužili a do šaten se tedy odcházelo za jednogólového náskoku domácích.

Momentka ze druhé třetiny.

To za dosavadního průběhu zápasu slibovalo nadále vyrovnaný a bojovný hokej. Úvod třetího dějství navíc probíhal hrou ve čtyřech na obou stranách. Většího prostoru však bezezbytku využili domácí a po pěkném úniku Valka zvýšili na rozdíl dvou branek, což rozhodlo o dalším průběhu utkání – 4:2. Hned na to hráli Třebíčští sice v oslabení, ale podařilo se jim vymanit ze sevření Opavy. Černý vyvezl kotouč z obranného pásma, předal Mazancovi za červenou, odkud vyslal bombu na Šlupinu. Jeho náruč však nebyla pevná, puk mu vypadl a doskákal až za brankovou čáru – 5:2. Dva rychlé góly Opavské dokonale zaskočily, takže si vyžádali oddechový čas. Šlupina se nechal vystřídat Slipčenkem, přesto náhradní gólman ještě dvakrát kapituloval. Domácí totiž už jasně převzali iniciativu, korunovanou dalším gólem v oslabení: Fryauf najel do útočného pásma a příčnou přihrávkou našel Bouze. Slipčenko se sice stačil přemístit, ale jeho střelu pouze vyrazil, přičemž u odraženého puku se nejlépe zorientoval Mazanec, jenž střelou po ledě zvýšil na jasných 6:2. Poslední gól - nyní již jednoznačného utkání – vsítil Lukáš Valko po vyhraném buly po Slipčenkově pravici: důrazně si poradil se dvěma opavskými obránci a zblízka si Slipčenka vychutnal – 7:2. Ve druhé půli posledního dějství se i přes několikeré vyloučení na obou stranách skóre nezměnilo. Nebezpečně sice zahrozil uvolněný Šebesta po přihrávce Vosátka, ale jeho střelu Luňák fotbalově vyhlavičkoval vysoko do ochranné sítě.

-ik-





Ohlasy trenérů

Trenéři

Josef Doboš (trenér HC Slezan Opava): "Třebíč dnes zaslouženě vyhrála - i když jsme dvě třetiny kousali. Vedli jsme 1:0 a chtěli dát dalších pět gólů. Třebíčští se dostávali do velkých šancí, ale neproměnili je, anebo je vychytal Šlupina. Druhou třetinu jsme nehráli špatně, měli jsme také šance, které jsme však nevyužili. No a ta poslední třetina... to jste viděli sami, k té nemám komentář..."

Dr. Karel Čapek (trenér SK HS Třebíč): "Dnes jsme předvedli hru, kterou umíme - hokej se musel divákům líbit. I když jsme do utkání vstoupili aktivně, tak nás soupeř nečekaným gólem trochu srazil, ale štěstí bylo, že jsme na to reagovali. V podstatě druhá třetina byla obdobná: my jsme měli šance a soupeř se držel ve hře; my jsme nebyli schopní proměnit šanci. Ačkoli i brankář Šlupina se držel, vzápětí nám trošku "pomohl" tím, že nešťastně vyhazoval puk, Kaňka to přečetl a my dali na 3:2. Velice důležitá byla branka ve třetí třetině na 4:2 při hře čtyři na čtyři, kdy Valko ujel a zvýšil. Utkání potom už bylo plně v naší režii – se vším všudy, s důrazem, se zakončením s kombinací... Jsme spokojeni, máme tři body a chceme pokračovat v tomto výkonu i nadále. Děkuji divákům a hráčům, kteří do toho dnes dali všechno, což se plně vyplatilo. Diváci viděli zajímavý hokej."


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024