Menu +

OLO – TRE 2:1pp – Veliký boj vyhrála Olomouc opět v prodloužení

Reportáže
O l o m o u c - Velmi vyrovnaný souboj přineslo měření sil mezi Morou Olomouc a Horáckou Slavií Třebíč. Po bezbrankové první třetině se jako první ozvali domácí, kteří těsné vedení drželi až do 57. minuty, kdy se trefil Holý. Jeho trefa dovedla zápas do prodloužení, ve kterém se ale štěstí přiklonilo na stranu Olomouce. Hned v první minutě nastaveného času překonal Luňáka Karný a rozhodl o konečném výsledku 2:1 pro domácí. Nepříjemným momentem, během něhož ztichl celý stadion, bylo Fryaufovo zranění. Ve čtvrté minutě odehrával tento třebíčský útočník puk, ztratil ale rovnováhu a upadl na mantinel. Ihned poté mu zapadl jazyk a jenom díky rychlé pomoci kustodů a lékařů z hráčské lavičky byl přiveden zpět k vědomí.
Sdílejte článek
 
34.kolo, středa 21.1.2004
OLO OLO
2:1p0:0, 1:0, 0:1 - 1:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 39. Ministr (Liška), 61. Karný (Kudělka) - 57. Holý (Kaňka). Vyloučení: 5:8, navíc Žiška (TRE) 10 minut OT. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 35:32. Počet diváků: 1200. Rozhodčí: Smeták - Kurajský, Lipina.
Sestavy
HC Olomouc: Svoboda – Dostál, Prošek, Kudělka, Grof, Faltynek, Klimeš, Doseděl, Píchal – Žajgla, Brančík, Komínek – Kučera, Karný, Fiala – Liška, Ministr, Dobrý – Kašparů, Martinka, Buchal.
SK Horácká Slavia Třebíč: Luňák – Kališ, Spitzer, Kučný, Horák, Pecka, Hrbáček – Kaňka, Žiška, Holý – Topol, Valko, Beroun – Fryauf, Sobotka, Lála – Bouz, Hrůza.

Komentář k zápasu

TRE-OLO

Ne zcela obvyklý pohled – obránce Marcel Hrbáček se vydal do útoku. Snaží se ho zastavit olomoucký Prošek.


Hned v první minutě zahrozila Žiškova řada, ale puk nejdříve Svobodovu branku přeletěl a následně olomoucký gólman zlikvidoval třebíčskou střelu od modré. Chvíli poté byla hra přerušena pro již popsané Fryaufovo zranění, utkání mohlo pokračovat až asi po pěti minutách. V páté minutě se Luňák dostal mimo branku, ale olomoučtí útočníci se nabízené příležitosti zalekli a puk se jim do klece poslat nepodařilo. V deváté minutě se metr před olomouckým Svobodou ocitl Beroun, ale zakončit nedokázal, stejně jako Holý o šest minut později v podobné situaci. Naopak v sedmnácté minutě se až před Luňáka prokličkoval Fiala, ale také třebíčský gólman měl svůj den a svoji svatyni uchránil. Třetina se již chýlila ke konci, když se Hanáci dostali do brejku a málem Luňáka překonali. Puk poskakoval těsně před čárou, hostující obránci ale zachovali duchapřítomnost a puk odpálili do bezpečí. Úvodní dějství skončilo bezbrankově 0:0.

V prostřední dvacetiminutovce měli zezačátku hlavní slovo hosté, nejprve prověřil Luňáka Kučera a těsně na to i Žajgla, po jehož jedovce třebíčský gólman chvíli nevěděl, kde má puk. Ve 32. minutě mohl skóre otevřít Valko při situaci dva na jednoho, ale Svoboda jeho pokus bravurně vykryl. Olomoucký brankář se předvedl i o tři minuty později, kdy fantastickým semaforem zastavil Spitzerovu dělovku. Na konci 39. minuty se do přečíslení dostali Liška s Ministrem, jenž místo přihrávky zvolil střelu, kterou překvapil třebíčského Luňáka – 1:0.

TRE-OLO

Olomoucký Lukáš Fiala dotírá na brankáře Luňáka.


Závěrečná třetina začala velikým tlakem domácích, ale na Luňákovi si Hanáci vylámali zuby, a to včetně brejků Kučery a Karného. V 52. minutě přišly pro Třebíč krušné chvilky, když po vyloučení Kučného a Bouze musela hrát 68 vteřin tři proti pěti. Dvojnásobné oslabení Horácká Slavia ale přežila, stejně jako brejk Kašparů, kterého Luňák ukázkově vybruslil chvíli poté, co se oba provinilci vrátili na led. Utkání se již začalo schylovat k závěrečné siréně, když Holý v 57. minutě z poměrně nevinné akce propasíroval puk za Svobodova záda a srovnal skóre na 1:1. Třebíč mohla utkání zcela otočit těsně poté, ale příležitost Valka a Berouna tentokrát vešla vniveč. Horácká Slavia dostala studenou sprchu v čase 58:00, kdy rozhodčí poslal na trestnou lavici Kučného. Třebíč stačila přesto zahrozit Žiškou, který ale svůj únik nedokázal dokončit – muselo se tedy prodlužovat.

Nastavený čas zvládli lépe domácí – Kudělka s Kučerou se dostali do brejku a rozhodli hned v 57. vteřině. Dva body proto zůstávají na Hané, jeden míří na Vysočinu.





Ohlasy trenérů

Trenéři

Dr. Karel Čapek (trenér SK HS Třebíč): "Viděli jsme zajímavé utkání, dramatické do posledních sekund. My jsme do něj vstoupili dobře, i když první třetina bylo spíše o vzájemném seznamování a oťukávání, zkoušelo se, kdo co umí a s čím nastoupí. Ve druhé třetině jsme byli podle mě aktivnější, zasloužili jsme si určitě nějakou branku. Bohužel, soupeř nás v závěru třetiny potrestal, což se odrazilo ve třetině třetí. Tam nás dostal pod tlak i kvůli našim vyloučením. Dobře jsme přežili oslabení ve třech, výsledkem toho bylo naše zasloužené vyrovnání. Prodloužení bylo vabank – bod nám nic neřešil, tak jsme to zkusili risknout. Bohužel, soupeř nás potrestal a v prodloužení zvítězil, za což mu blahopřeji.
Utkání ovlivnil Fryaufův otřes mozku, který je nyní v nemocnici (Fryauf nicméně odcestoval do Třebíče ještě ten večer s ostatními hokejisty – pozn. MK). Martin je bránící hráč, kterých moc nemáme, takže jsme museli improvizovat. Navíc přišla desítka Kuby Žišky, zranění Topola – museli jsme se sestavou hodně míchat, a tak pro nás utkání nebylo rozhodně jednoduché. Mimoto se vážně zranil Horák v souboji s Kučerou, který mu bruslí rozetnul krk. Ač to tak nevypadalo, bylo to velmi zlé – pěticentimetrová rána kousek od tepny."

Kamil Přecechtěl (trenér HC Mora Olomouc): "Očekával jsem, že Třebíč bude chtít u nás bodovat. Hráli celkem slušně a agresivně, rychle nás napadali, měli jsme málo prostoru na to, abychom mohli tvořit. Pak se mančaft samozřejmě hůř prosazuje, v poslední době se navíc trápíme s koncovkou, kdy netrefíme ani vrata od stodoly. Třetí třetinu jsme byli lepší, ale paradoxně jsme ji prohráli. V prodloužení jsem viděl, že soupeř nastupuje se třemi útočníky. Doufal jsem, že se do nějakého brejku za těch pět minut dostaneme. Nebyl jsem přesvědčen, že gól dáme, protože to je pro nás v poslední době velký problém, nicméně jsem za to samozřejmě rád. Myslím si, že dva body jsou pro nás cenné."

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024