Menu +

TRE-BER 2:3p: Eiselt rozhodl o porážce Třebíče

Reportáže
Ve středu 15. ledna svedla Horácká Slavia tuhý boj s Berounskými medvědy. Oba celky potřebovaly body – domácí proto, aby si pojistili svoji stále nejistou účast v play-off a hosté proto, aby se vzdálili od barážových příček tabulky. Beroun byl celý zápas šťastnějším týmem a jenom 25 vteřin jej dělilo od zisku všech tří bodů. O ty jej připravil třebíčský útočník Michal Kaňka (na snímku), který zápas svým gólem poslal do prodloužení. V něm ale fauloval domácí útočník Beroun a za svoji nebezpečnou hru vysokou holí dostal čtyřminutový trest. Třebíč se bránila zuby nehty, dokonce si v početní nevýhodě i vytvořila šance, ale nakonec se po Eiseltově rozhodující střele do šibenice radovali hosté.
Sdílejte článek
 
32.kolo, středa 15.1.2003
TRE TRE
2:3p0:0, 1:1, 1:1 - 0:1
BER BER
Statistiky
Branky a nahrávky: 38. Klimeš (Žiška, Mikulík), 60. Kaňka (Žiška, Kříž) - 26. Vlček (Grof), 43. Michalovič, 65. Eiselt (Michalovič).
Vyloučení: 5:6.
Využití: 0:1.
Rozhodčí: Janda - Chocholouš, Klein.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Kučírek - Mocek, Kříž, Hrbáček, Kališ, Klimeš, Polívka, Sedláček - Kaňka, Žiška, Holý - Beroun, Oliva, Mikulík - Fryauf, Zahradník, Dubec.
Medvědi Beroun 1933: Jež - Grof, Spitzer, Fiala, Sláma, Chotěborský, Filip - Horčička, Eiselt, Halinský - Horák, Michalovič, Vlček - Besser, Novotný, Šinágl.

Komentář k zápasu

Krasobruslařky

Utkání s Berounem zkrášlily i mladé krasobruslařky, které se svým představením vystoupily během první přestávky.

Domácí ze začátku hosty přehrávali, při přesilovce v 5. minutě mohli svůj tým do vedení poslat Mikulík s Olivou, nicméně výborný brankář Jež jejich příležitosti tygřím skokem zlikvidoval. Mikulík se dostal do šance i v 8. minutě, jeho střela však těsně minula branku. V téže minutě si na puk sáhl i domácí Kučírek, první pokus Medvědů ale s přehledem vykryl. Domácí gólman se zaskvěl i o tři minuty později, kdy svůj tým podržel při oslabení. V 17. minutě mohl odražený puk za Ježova záda sklepnout Kališ, ale poskakující kotouč netrefil. Třebíč v té době Beroun velmi tlačila, o minutu později totiž střela Holého přelétla těsně nad odkrytou brankou hostí. Minutu a dvě vteřiny před koncem třetiny Kaňka fauloval a Třebíč tak první dvacetiminutovku dohrávala ve čtyřech. I přesto dokázala útočit, Fryuaf s Berounem si dokonce položili Ježe, ale hostující brankář se překonával. První třetina skončila bezbrankově 0:0.

V druhé části již branky padaly. Na konci 26. minuty se puk po Grofově nahození odrazil naprosto nečekaným směrem přímo před volného Medvěda Vlčka, který Kučírka svojí dělovkou nekompromisně propálil – 0:1. Poté se hra začala přelévat ze strany na stranu a oba celky si vytvořily několik šancí. Třebíčské vyrovnání se urodilo při jedné z nich – po spolupráci se Žiškou a Mikulíkem korigoval stav Klimeš.

Ve 43. minutě hosté vyhráli buly a Michalovič přepsal skóre na 1:2. Domácí hráli, co jim síly stačily, ale minuty ubíhaly a hosté si vedení stále hlídali. Třebíči se nepodařilo srovnat ani v 52. minutě, kdy hrála 43 vteřin přesilovku pět na tři. Hokejový pánbíček domácí vyslyšel až 25 vteřin před koncem, kdy se puk zastavil asi půl metru před brankovou čárou a pro nejblíže stojícího Kaňku nebylo nic snazšího, než jej poslat za Ježova záda.

Následovalo prodloužení, ale v něm domácí útočník Beroun fauloval vysokou holí a dostal dvojnásobný trest. Domácí hráli v oslabení, ale i přesto mohli zvýšit – Kaňka unikl, ale ani nadvakrát výborného Ježe nepřekonal. 16 vteřin před návratem Berouna na led napřáhl Eiselt, jenž svojí přesnou střelou do šibenice Medvědům stanovil konečný stav 2:3. Středočeši si tak odvážejí dva body, Třebíč se musí spokojit alespoň s jedním.

Milan Krčmář





Ohlasy trenérů

Ladislav Slížek (trenér HC Berounští Medvědi): Jsme spokojeni s tím, že jsme tady dneska udělali dva body, ale současně jsme zklamaní, že nám tak těsně před koncem unikl bod třetí. Jsem rád, že se o to chlapci poprali a že nám začal fungovat obranný systém. Za dané situace si s Třebíčí nemůžeme dovolit hrát vyrovnanou partii a přehrát je hokejově. Musíme se uchylovat k defenzívě, která nám dneska fungovala, a myslím, že byla příčinou toho, že jsme tady dneska udělali dva body.

Rostislav Čada (SK HS Třebíč): Musím slova svého kolegy Ládi Slížka potvrdit. Soupeř se prezentoval s velmi dobrou obrannou hrou a s velmi dobrým gólmanem, který vychytal spoustu těžkých střel. Obě mužstva si byla vědoma, že potřebují body. My jsme hráli v domácím prostředí, byli jsme nuceni trochu víc tlačit, otevřít hru. V heroickém závěru se nám nakonec podařilo vytěžit jeden bod. Bohužel čtyřminutové vyloučení se nám nepodařilo přežít. Navíc díky tomuto vyloučení se nám zápas nepodařilo dovést do vítězného konce.


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024