Menu +

TRE - UNL 1:5 - Ústečtí zaslouženě postoupili do semifinále play-off

Reportáže
T ř e b í č - Do posledního zápasu sezony vstoupili domácí odhodlaně, ale hokejisté ústeckého Slovanu neponechali nic náhodě. Šli zcela jasně za svým cílem, kterým byl postup do semifinále play-off první ligy. Svůj sen začali plnit již ve 4. minutě, kdy se trefil střelec série Roubík. Krátce po něm mířil přesně i Hanzl a za stavu 2:0 pro hosty se šlo poprvé do kabin. Do druhého dějství taktéž rázně vstoupili hosté a utnuli veškeré naděje Horáků na zdramatizování utkání i série. Po druhé siréně oznamující konec třetiny svítil na ukazateli stav 0:5. Ve třetí třetině hosté hlídali nastřádaný náskok, domácí jen korigovali z hole Ondřeje Látala, který se trefil poprvé od návratu do Třebíče. Pro domácí sezona končí, hosté zaslouženě postupují a přejeme jim hodně štestí do dalších bojů.
Sdílejte článek
 
, sobota 3.3.2012
TRE TRE
1:50:2, 0:3, 1:0
UNL UNL
Statistiky
Branky a nahrávky: 51. Látal (Kaut, Fořt) - 4. Roubík (Šagát), 9. Hanzl (Handlovský, Gureň), 24. Pajič (Třetina, Čermák M.), 29. Poživil (Alinč, Hořava P.), 34. Handlovský (Boháč Daniel, Alinč). Rozhodčí: Čech, Jeřábek ml. - Jureček, Rychlý. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1760. Střely na branku: 24:46. Průběh utkání: 0:5, 1:5.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Hrubec - Brož, Dietz, Kadela R., Sláma, Sobotka, Valenta - Petruška, Sedláček, Laš - Vondráček, Dočekal, Čech M. - Fořt, Kaut, Látal - Heřman R., Vítek, Přibyl.
HC Slovan Ústí nad Labem: Koutský - Klobouček, Zeman J., Poživil, Hořava, Gureň, Pavlík, Vobořil - Šagát, Roubík, Ludvík - Treille S., Alinč, Boháč Dan. - Lev, Hanzl, Handlovský - Třetina, Pajič, Čermák M.

Komentář k zápasu

Hosté začali zostra a usadili se v obranném pásmu Třebíče, Hrubce ale prakticky neohrozili. Nedlouho poté vyzkoušel pozornost Koutského Kaut. Špatně nemířil Pajič z kruhu ani dorážející Čermák z mezikruží. Hrubce nepřekonal ani dvěma dobrými střelami Klobouček. Pak ale našel Šagát křižně pásmem Roubíka a ten, ač byl docela z úhlu, z první nedal třebíčskému brankáři střelou pod břevno šanci – 0:1.

Hrubce ohrozil i Třetina po příhře Treilleho. Po perfektní přihrávce z kruhu jen lehce minul Roubík. Při přesilové hře po závaru před brankou nakonec posunul Handlovský kotouč na hůl Hanzla, pro kterého nebylo obtížné skórovat. Výhodu o jednoho hráče v poli získala i Třebíč, nezmohla se na víc než nevinné vyjetí Vondráčka zpoza branky a Koutský byl bezchybný. Při vyloučení Handlovského ohrožovali hostujícího brankáře Brož s Lašem, starosti nadělal Koutskému Dietz. Vystřelil i Lukáš Sláma. Jen do konstrukce mířil Gureň. Hrubce se snažil vymíchat Čermák.

V úvodu druhého dějství přišla další přesilová hra pro Třebíč, ta ale mnoho nevyprodukovala, Koutského připravenou lapačku trefil Petruška. Nebezpečnější byla teč Látala. Při přečíslení dva na jednoho přihrál Čermák Třetinovi, toho Hrubec perfektně zneškodnil, jenže za dorážkou Roka Pajiče se už pouze ohlédl – 0:3. Koutský neměl potíže s přízemní střelou Petrušky. Po průniku Alinče do pásma a přenechání kotouče jen nahazoval pod břevno Poživil, neboť si byl dobře vědom, že Hrubec vůbec nic nevidí – 0:4.

Do brejku se dostal Petruška, vymíchal jednoho obránce, Jiří Zeman ho ale zastavil nedovoleně. Nařízené trestné střílení třebíčský forvard neproměnil – položil si sice Koutského, jeho střela ale jen lízla horní tyč. O tyčku otřel kotouč i Poživil. Na pět nula zvýšil Handlovský, když zužitkoval luxusní kombinaci s Danem Boháčem do prázdné. Po střele Kloboučka dorážel neúspěšně Hanzl.

Hrubce prověřil se začátkem třetí třetiny i Roubík. Od modré vypálil při přesilové hře Hořava, minul. Ústečtí byli při svých přesilových hrách poněkud bezzubí, všechny lehké střely kryl v pohodě Hrubec. Pěknou individuální akci se zakončením předvedl Roubík. Naopak Třebíčští se při přesilové hře konečně prosadili – Kaut přihrál od mantinelu před branku Látalovi a ten poslal puk pod břevno – 1:5.

Pěkně vypálil z kruhu Sláma, Koutský ukryl kotouč z jeho hole do náruče. Hrubec poté vychytal tváří v tvář Alinče, který to zkoušel mezi betony. Třebíčského brankáře prověřil i Roubík. Koutský si poradil se střelou Dočekala. Hosté tak nakonec zvítězili 5:1.



Tiskovka po ČF4 Třebíč - Ústí n/L 1:5

Martin Čech po ČF4 Třebíč - Ústí n/L 1:5

Vladimír Brož po ČF4 Třebíč - Ústí n/L 1:5



Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný – SK Horácká Slavia Třebíč: Já si myslím, že Petr to zhodnotil úplně přesně. My jsme včera do toho zápasu dali všechno, byl to náš nejdůstojnější zápas, hráli jsme dobře. Dneska nám docházela pára, prostě my, když nemáme sílu, tak nemůžeme s takovým soupeřem obstát. Ale cením si toho, že jsme to nezabalili. Řekli jsme si před poslední třetinou, že tady to dohrajeme pro lidi, že se pokusíme tu třetinu vyhrát. To se nám povedlo a já musím hráčům jenom poděkovat a Ústí pogratulovat. Souhlasím s tím, že to byly naprosto férové zápasy, žádný exces, nic. Ústí, pokud bude hrát v takovéhle formě a v takovémhle složení, tak si myslím, že se může dostat hodně daleko.

Petr Rosol – HC Slovan Ústečtí Lvi: Když budu hodnotit ten dnešní zápas, nám bylo jasné, že domácí se včera vycucli v tom zápase, že jeli na doraz. Že to zkusili, že jim zřejmě ubývaly síly, což se také potvrdilo. Samozřejmě to, že hrají hrozně náročný styl – bruslí, napadají, bruslí. My jsme chtěli dát v první třetině zase alespoň dva góly, jako jsme dali včera. To se nám podařilo a myslím si, že potom už domácí neměli síly na to, aby to zvrátili. My ten zápas měli jasně pod kontrolou. A klobouk dolů, že až do konce zápasu bruslili, snažili se hrát, ale bez třech hráčů základní sestavy to bylo pro ně velice těžké. A jinak, kdybych měl zhodnotit tu sérii, myslím, že férové zápasy, nebyly tam žádné brutální fauly. Rozhodla naše větší hráčská zkušenost a ta vyzrálost, ale klobouk dolů před domácími, protože mají spoustu mladých hráčů ročníku 1990, 1991 a to mužstvo má určitě velkou perspektivu.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024