Menu +

TRE - PIS 6:1 - Horáci zničili Písek šesti brankami

Reportáže
T ř e b í č - K dalšímu kolu Regionálního poháru přicestoval do Třebíče Písek. Domácí na soupeře vlétli, bleskově se ujali vedení, které postupně navyšovali až do konečného poměru 6:1. Třebíčští byli v utkání jasně lepší a dominovali prakticky celý zápas. Další příprava čeká na Horáky ve čtvrtek, kdy na třebíčský led přiletí letka Orlů ze Znojma.
Sdílejte článek
 
reg. pohár, úterý 21.8.2012
TRE TRE
6:13:0, 1:1, 2:0
PIS PIS
Statistiky
Branky a nahrávky: 1. Marosz (Burian, Ostřížek), 12. Burian (Marosz), 13. Vondráček (Sláma), 37. Dolníček (Malena), 47. Čuřík (Dolníček), 49. Kadela (Káňa, Jurák) - 28. Ferebauer (Vaniš). Rozhodčí: Pokorný - Klouda, Rampír. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 470. Střely na branku: -:-. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 6:1.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Čiliak - Malena, Rangl, Bilčík, Zdráhal, Zítka, Sláma, Dlapa, Sobotka - Čech, Dolníček, Čuřík - Burian, Ostřížek, Marozs - Vítek, Kaut, Vondráček - Kadela, Jurák, Káňa.
IHC Písek: Kantor - Semrád, Pavlíček, Klement, Popela, Boháč, Ruprecht, Kužel, Petráček - Polodna, Vaniš, Ferebauer - Heřman, Markulinec, Slavík - Pacanda, Petruška, Kučera - Strnad, Kuchejda, Čurda.

Komentář k zápasu

Tabulka Regionálního poháru

1. Orli Znojmo	      4   3   1   0   0   0   27:17  11
2. HC Olomouc	      5   3   1   0   0   1   15:11  11
3. SK HS Třebíč       4   2   0   0   2   0    13:9   8
4. HC Dukla Jihlava   4   1   0   0   0   3    8:12   3
5. IHC Písek          5   0   0   0   0   5    8:22   0

Od úvodního vhazování bylo patrné, že se bude hrát podle režie domácích hráčů v bílých dresech. Hned první šance skončila brankou. V 1. minutě, když se do brejkové situace dostal Burian, jehož pokus dorazil na brankovišti Rostislav Marosz.

Druhou velkou brankovou příležitost připravil třebíčský kapitán Dolníček, a to v 7. minutě, kdy u druhé tyče našel přesnou přihrávkou Čuříka, ten však druhý zásah Horáků odložil na později.

Dlouho se ale na druhou branku v písecké svatyni nečekalo. Ve 12. minutě dostal Vilém Burian přihrávku mezi kruhy od Marosze, s brankářem si pak pohrál kličkou a skóroval. Od druhé branky uběhlo 32 vteřin a Horáci se radovali znovu. Tentokráte se mezi kruhy do kotouče opřel Tomáš Vondráček, Kantor musel lovit kotouč ze své sítě již potřetí.

Písečtí hokejisté se k šancím příliš nedostávali. Výjimkou byla snad 17. minuta, kdy před brankářem Čiliakem nebezpečně dorážel Pacanda, brankový efekt tato akce ale neměla. V téže minutě dokázala šancí odpovědět také Třebíč. Byla to čtvrtá formace, která se blýskla pohlednou kombinací, na jejímž konci byl zakončující Kadela, proti kterému vytáhl Kantor vynikající zákrok.

Prostřední část začala z obou stran poněkud vlažněji, zejména Třebíč, která utkání výborně rozehrála, začala soupeře pouštět do zakončení, ovšem na svém místě byl vždy brankář Horácké Slavie. To platilo až do 28. minuty. To už musel kotouč ze sítě lovit i muž s bílým dresem. Situaci dva na jednoho vyřešil individuálním zakončením Jiří Ferebauer.

O minutu později ujel z pravé strany domácí Čuřík, střelou mezi betony se mu brankáře překvapit nepodařilo, skóre se tentokrát neměnilo. Další výborný zákrok předvedl Kantor ve 35. minutě, kdy vytáhl bleskový semafor proti střele bezprostředně po vhazovaní, jejíž autorem byl Vondráček.

Další branku přinesla minuta 37. V přesilové hře od modré čáry vypálil obránce Malena a před brankou ji pohotově tečoval David Dolníček.

V závěrečné třetině se trefil také Jakub Čuřík, kterému se na třetí pokus podařilo šanci proměnit, když ve 47. minutě překonal brankáře po přiťuknutí od Dolníčka.

Pohledný semafor lapačkou předvedl po Kantorovi také domácí Čiliak, ten se pro změnu vytáhl ve 48. minutě po střele Petrušky.

Ve 49. minutě se prosadila také čtvrtá třebíčská formace. Konkrétně se ze vstřeleného gólu radoval Eduard Kadela. Když se hostujícímu Písku nepodařilo v 55. minutě využít ani dvojnásobnou přesilovku, utkání skončilo zaslouženým vítězstvím Horácké Slavie poměrem 6:1.

Josef Řeháček po utkání Třebíč - Písek 6:1

Kamil Pokorný po utkání Třebíč - Písek 6:1



Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný - Horácká Slavia Třebíč: Měli jsme velice slušné pasáže. Objevily se tam věci z tréninku, což nás trenéry těší. Měli jsme ještě spoustu dalších šancí, můžeme jen žehrat nad koncovkou. Objevily se tam i věci, které chceme odstranit a na to máme ještě do začátku soutěže čas. Vcelku ten zápas mohu zhodnotit jako slušný. Máme v sestavě otazník nad třemi jmény a zítra čekáme další posilu, kterou diváci znají. Někteří kluci budou muset odejít do 2. ligy, ale cestu zpět zavřenou nemají. Když nezanevřou a budou dál makat, můžeme je ještě v první lize využít.

Josef Řeháček - IHC Písek: O porážku ani nejde, spíš o to, jak jsme to zahráli. Nedaří se nám vstupy do utkání, nejsme asi dobře namotivovaní. Ve 2. třetině jsme se trošku zvedli, ale nejsme spokojeni. Máme co zlepšovat. V přípravě jsme odehráli i dobrá utkání, třeba v Jihlavě, kde jsme třetí gól dostali až v závěru zápasu. Třebíč dnes hrála velmi dobře, ale já to stále beru jako přípravu, prostě máme co dělat, co zlepšovat.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024