Menu +

JIH – TRE 2:3 – Po dobrém výkonu vyhráli Třebíčští v Jihlavě o jednu branku

Reportáže
T ř e b í č - Čtvrtou výhru si připsala Horácká Slavia v dosavadní přípravě na nový ročník první ligy. Tentokráte zvítězila na Horáckém zimním stadionu v Jihlavě. Dukla se sice ujala vedení, Třebíčští ale otočili třemi brankami skóre. Rozhodující branku Třebíče vstřelil David Ostřížek. Jihlava už pouze snížila na rozdíl jediného gólu. Slavisté si připisují další tři body do tabulky Regionálního poháru.
Sdílejte článek
 
reg. pohár, úterý 28.8.2012
JIH JIH
2:30:0, 1:1, 1:2
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 25. Hodek (Kadlec), 58. Jícha (Hubáček, Hodek) - 35. Čuřík (Ostřížek, Čech), 41. Marosz, 54. Ostřížek (Dietz, Burian). Rozhodčí: Nehlášeno. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: -. Střely na branku: -:-. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 2:3.
Sestavy
HC Dukla Jihlava: Rittich - Ficenc, Jícha, Podlipnik, Kolafa, Štebih, Dobrovolný, Jaroš, Kaláb - Malec, Hubáček, Hodek - Jeslínek, Kadlec, Vysloužil - Čachotský, Zeman, Velecký - Polcar, Pekárek, Pometlo.
SK Horácká Slavia Třebíč: Dusík - Malena, Rangl, Dietz, Zdráhal, Čejka, Dlapa, Zítka, Sobotka - Čech, Dolníček, Čuřík - Burian, Ostřížek, Marosz - Křivohlávek, Kaut, Vondráček - Kadela, Moučka, Káňa.

Komentář k zápasu

Jak Kamil Pokorný, tak i Petr Vlk poslali do boje čtyři pětky. V důsledku čehož oběma týmům „chvíli“ trvalo, než se dostaly do správného tempa.

Z letargie probral přítomné fanoušky až ten nejzkušenější. Matador, střelec a oblíbenec domácího publika Daniel Hodek využil křižného pasu Jakuba Kadlece a střelou pod víko nedal Dusíkovi šanci - 1:0. Dvě desítky třebíčských fanoušků potěšilo ve 35. minutě trio Ostřížek, Čech, Čuřík. Po krásné kombinaci na jeden dotek dali zavzpomínat na staré časy, kdy se ještě na prvoligové boje dalo dívat. Jakub Čuřík zakončil uhlazený ťukec do odkryté klece - 1:1.

Vstup do třetí třetiny se domácím příliš nevydařil. Posila ze Salzburgu, Matic Podlipnik, zavrávorala na modré čáře a ztratila puk. Toho využil Rostislav Marosz, převzal kotouč a v samostatném nájezdu Ritticha filigránskou kličkou do forhendu zcela stigmatizoval - 1:2.

O osudu utkání definitivně rozhodl v 54. minutě David Ostřížek, když tečoval Dietzovu střelu za bezmocného Ritticha - 1:3. Jiskřičku naděje vykřesal domácím necelé tři minuty před koncem Martin Jícha, když uklidil poskakující puk za brankovou čáru. Víc se toho nestalo. Jihlava tak i podruhé v přípravném období Horácké Slavii podlehla. Tentokráte poměrem 2:3.





Ohlasy trenérů

Petr Vlk - Dukla Jihlava: Předvedená hra z naší strany nebyla taková, jako bychom si představovali, bylo tam hodně nepřesností. Náš výkon ovlivnily takové věci jako nedostatečně včasné přistoupení k soupeři, ponechání mu prostoru. Myslím, že Třebíč dnes byla lepší v takové té přímočarosti a určitě také v bruslení a důrazu.

Kamil Pokorný – Horácká Slavia Třebíč: První třetina z naší strany byla taková vlažná, zdálo se mi, že Dukla má větší chuť hrát. My jsme měli teď delší volno, a tak jsme se hůř dostávali do zápasu. Ve druhé třetině už se naše hra zlepšila, ale po taktické chybě jsme dostali gól. Stále jsme ale byli aktivnější a Jihlavu jsme dorovnali v bruslení, vyhrávali jsme i osobní souboje. Ve třetí třetině jsme byli trošku pasivnější, než bychom chtěli. Naštěstí jsme ujeli a dali gól, potom jsme přidali ještě jednu takovou „šťastnou branku“. Chtěli jsme dohrát zápas v klidu, ale to se nám nepovedlo, a tak jsme si aspoň vyzkoušeli soupeřovu power-play.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024