Menu +

PIS – TRE 2:4 – V generálce Třebíč porazila Písek a obhájila vítězství v Regionálním poháru

Reportáže
T ř e b í č - Třebíčští směřovali od začátku utkání v Písku k vítězství. Už v osmé minutě se prosadil při bleskově využité přesilové hře Čech, když profitoval z chytré přihrávky Kauta. Ještě do konce první dvacetiminutovky přidal další dvě branky Vondráček. Písečtí sice snížili, vítězství Třebíče pojistil ale v oslabení Jakub Čuřík. V předposlední minutě ještě domácí jednou trefou korigovali výsledek.
Sdílejte článek
 
reg. pohár, čtvrtek 6.9.2012
PIS PIS
2:40:3, 1:0, 1:1
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 26. Kučera (Čurda, Petruška), 59. Vaniš (Slavík) - 8. Čech (Kaut), 15. Vondráček, 18. Vondráček (E. Kadela), 47. Čuřík (Kaut). Rozhodčí: Šperl - Mertl, Jílek. Vyloučení: 13:9, navíc Ostřížek (TRE) 10 minut OT. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 150. Střely na branku: -:-. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 2:4.
Sestavy
IHC Písek: Cikánek - Boháč, Kanov, Klement, Petráček, Drtil, Mocek, Semrák, Makovský, Heřman, Šperger, Polodna, Ferebauer, Vaniš, Slavík, Kučera, Petruška, Čurda, Bernad, Vlček, Markulinec.
SK Horácká Slavia Třebíč: Dusík - Malena, Rangl, Sláma, R. Kadela, Dlaha, Sobotka, Zitka - Čech, Kaut, Čuřík - Burian, Ostřížek, Marosz - E. Kadela, Moučka, Vondráček - Vitek, Křivohlávek.

Komentář k zápasu


Konečná tabulka Regionálního poháru 2012

1. Třebíč       8  4  1  0  2  0   25:16  16
2. Olomouc      8  4  1  0  1  2   25:23  15
3. Znojmo       8  4  1  0  0  2   35:27  14
4. Jihlava      8  3  1  0  0  4   24:20   8
5. Písek        8  0  0  0  1  7   14:36   1

V dresu domácího týmu se vůbec poprvé představili další kladenští pomocníci, a to brankář Lukáš Cikánek a obránce Petr Mocek. Prvně jmenovaný poznal už v první třetině, jak těžkou práci bude v píseckém brankovišti mít. Jihočeši totiž vstup do zápasu opět nezvládli, a ani několik výtečných zákroků jejich gólmana nezabránilo Třebíčským, aby získali pohodlný tříbrankový náskok. V prostředním dějství přepnul písecký soubor na přece jen vyšší hokejový „level“ a po zásluze se odměnil pěknou gólovou akci zakončenou Kučerou. Další atak soupeřova vedení už domácím znemožnil nebývale vysoký počet vyloučení spolu s příliš častými chybami v rozehrávce.

Stejný obraz hry se promítl i do závěrečné dvacetiminutovky. Hostující Čuřík v ní nejprve uklidnil střídačku Horácké Slávie mazácky provedeným samostatným nájezdem, aby se necelé dvě minuty před koncem zapsal do statistik i domácí forvard Vaniš a stanovil výsledné skóre střetnutí.

Třebíčští hráči mohli slavit obhajobu prvenství v letošním Regionálním poháru. Naopak domácí družina musí nadále hledat paprsek světla, který ji vyvede z dosavadní husté hokejové mlhoviny vstříc úspěšném startu do mistrovských bojů.





Ohlasy trenérů

Jiří Kudrna - IHC Písek: V utkání jsme měli strašně vysoký počet vyloučených. Tým se pak těžko dostává do hry, když se musí téměř neustále bránit v oslabení. Někteří hráči jsou příliš vytěžovaní, další se naopak nedostanou do tempa. Taková věc nás hrozně sráží a postrádáme herní rytmus. Soupeř má kvalitní mužstvo a příprava se mu narozdíl od nás povedla, což se v tomhle utkání také projevilo. Máme mladý tým, se kterým musíme nadále usilovně pracovat.

Kamil Pokorný - Horácká Slavia Třebíč: Dnes jsme kladli důraz na koncentrovaný a povedený začátek zápasu, něco jsme si k tomu řekli i ráno na tréninku. Kluci k tomu dnes přistoupili výborně, první třetinu jsme byli jasně lepší, dali jsme tři góly a několik gólovek jsme navíc ještě neproměnili. První třetina se nám opravdu povedla. Ve stejné hře jsme pokračovali i ve druhé třetině, měli jsme několik samostaných nájezdů a další tutovky, které jsme nedali. Pak jsme udělali jednu chybu, soupeř ji potrestal a dostal se do zápasu. Třetí část byla hodně rozháraná, bylo tam hodně vyloučených, ale ustáli jsme to. Přesilovky se nám dnes nedařily, na tom ještě musíme zapracovat. Přesto jsme si bezpečně dokráčeli pro výhru. Výborný výkon podal opět brankář Lukáš Dusík, který nahradil Marka Čiliaka, jenž se před utkáním necítil dobře. V zápase byly pasáže, se kterými už můžeme být spokojeni, a doufáme, že to přeneseme i do soutěže.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024