Menu +

TRE - UNL 2:3 - Souboj loňských čtvrtfinalistů zvládlo lépe Ústí

Reportáže
T ř e b í č - 4. kolo první hokejové ligy nabídlo šlagr kola, kdy domácí Horácká Slavia Třebíč přivítala dalšího soupeře ze severu Čech, HC Slovan Ústečtí Lvi. Domácí se již ve 3. minutě ujali vedení, když zadákům hostů ujel Tomáš Kaut a nedal šanci Vladimíru Koutskému stojícímu v brance hostů. Hosté následně zvýšili obrátky, z čehož pramelilo vyloučení domácího hráče. Lvi využili početní výhodu již po 4 vteřinách. Slávisté vyrovnali hru a dostali i šanci v podobě dvou mužu v poli. Čuřík výhodu využil. Ve druhé dvacetiminutovce se hra spíše odehrával ve středu hřiště. Do třetí třetiny šli domácí s cílem udržet nadějný výsledek. Ústí postupem času zvyšovalo svůj tlak a k obratu jim pomohla branka opět při přesilové hře. V 50. minutě hosté rozhodli o exportu bodů na sever Čech, kdy se po teči trefil Roubík. Třebíč ve snaze vyrovnat sáhla k powerplay, ale poslat utkání do prodloužení se jí nepodařilo.
Sdílejte článek
 
4.kolo, sobota 22.9.2012
TRE TRE
2:32:1, 0:0, 0:2
UNL UNL
Statistiky
Branky a nahrávky: 3. Kaut (Vondráček, Čiliak), 16. Čuřík (Dolníček, Rangl) - 6. Sklenička (Handlovský, Rod), 46. Ludvík (Hořava, Roubík), 55. Roubík (Hořava, Ludvík). Rozhodčí: Humpolíček - Kašík, Wesley. Vyloučení: 4:7, navíc Dolníček 10 minut OT. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 1870. Střely na branku: 35:38. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Čiliak - Malena, Rangl, Dietz, Zdráhal, Dlapa, Sláma, Kadela R. - Čech M., Dolníček, Čuřík - Burian, Ostřížek, Marosz - Kadela E., Kaut, Vondráček - Křivohlávek, Káňa J., Přibyl.
HC Slovan Ústí nad Labem: Koutský - Smetana, Poživil L., Sklenička, Pavlík, Špelda, Hořava, Brož, Holomek - Ludvík, Roubík, Kovář - Handlovský, Rod, Matai - Čermák, Sýkora, Tůma - Laš, Boháč Dan., Kloz.

Komentář k zápasu

Utkání mezi prvními dvěma celky začalo lépe pro domácí Horáckou Slavii, když ve 3. minutě našel Vondráček přesnou přihrávkouTomáše Kauta, a ten tváří v tvář brankáři Koutskému uspěl střelou mezi betony a poslal tak Horáckou Slavii do vedení 1:0.

Lepší start si snad ani Horáci nemohli přát, ovšem ústecké Lvy obdržená branka ještě více nabudila. Hosté se dostali do náporu, z čehož vyplynulo první vyloučení. Menším trestem byl potrestán Dolníček a tlak hostí se tak mohl ještě více rozvíjet. Ústí dokázalo početní převahu celkem rychle zužitkovat, když po 4 vteřinách napřáhl od modré čáry Zbyněk Sklenička, který prostřelil vše, co mu stálo v cestě, jeho střela zapdla přesně k levé tyči třebíčské brány.

V 10. minutě měla pro změnu k dispozici první početní výhodu také domácí Horácká Slavia Třebíč. Nutno říci, že Horáci sehráli velice povedenou hru v početní převaze, kdy se brankář Koutský měl po dvou skvěle sehraných akcích co ohánět.

Další branku jsme registrovali až v 16. Minutě, neboť jeden z hostujících hráčů při oslabení ve snaze vyhodit kotouč, trefil pouze ochrannou síť a poslal svůj tým do třech. Čehož dokázala třebíčská družina využít. Po střele kapitána Dolníčka se k dorážce dostal Jakub Čuřík a vrátil Horácké Slavii jednobrankové vedení.

Lvi se opět se zvýšenou aktivitou tlačili do útočného pásma, avšak do přestávky se jim již srovnat nepodařilo. Bylo však jasné, že dnešní utkání bude velice bojovné a vyrovnané.

Hned v úvodu třetiny byl vyloučen domácí obránce Malena a Horáckou Slavii čekaly před vlastní bránou opět perné chvíle. Nutno říci, že díky obětavosti a dobrému bránění Třebíčských se hostujícím Lvům nepodařilo srovnat a Malenovo vyloučení tak zůstalo nepotrestáno.

V prostřední části mělo naopak více šancí Ústí. Brankář Horácké Slavie se měl co ohánět. Zejména ve 32. Minutě, kdy musel čelit Rodovi, který střílel a vzápětí poté také dorážel.

Převahu na kotouči měli Horáci spíše od druhé poloviny třetiny, kdy se místy dokázali usadit v útočném pásmu a připravit si střelecké pozice. Branku ale prostřední část hry nepřinesla a Horáci tak stále drželi hubené vedení 2:1.

Naopak v poslední třetině hrála přesilovku na začátku Horácká Slavia, ale pouze chvíli. Protože kapitán Dolníček se po minutě nechal zbytečným faulem ve střední třetině vyloučit a hrálo se ve čtyřech.

A právě toto vyloučení dokázalo Ústí ve zkrácené přesilovce potrestat. Ve 46. minutě střílel od modré čáry Roubík a před brankářem Čiliakem nechytatelně tečoval David Ludvík.

V 53. minutě mohl třebíčský kapitán své vyloučení napravit, když uháněl s kotoučem podél pravé strany mantinelu. Zradila jej však koncovka, jeho bekhendový pokus skončil v lapačce brankáře Koutského.

O chvíli později uháněla na Koutského také třebíčská 61, Burian, tomu však včas padl pod nohy jeden z ústeckých obránců.

Poté se Ústí do Třebíče doslova zakouslo a vytvořilo si velký tlak, který byl korunován vedoucí brankou. Na začátku 55. minuty od modré čáry nahodil kotouč Hořava a před brankou tečoval Jaroslav Roubík. Byla to velice podobná branka, jako ta vyrovnávací, Čiliak nemohl nic dělat.

V závěru Třebíč zkusila hru bez brankáře, ale na vyrovnání to už nestačilo. Horáci sehráli se soupeřem velice vyrovnanou partii, a co rozhodlo? Horácká Slavia neproměnila vyložené šance a soupeř měl ke konci nejspíše více fyzických sil.

Tiskovka po utkání Třebíč - Ústí 2:3

Jakub Čuřík po utkání Třebíč - Ústí 2:3



Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný - SK Horácká Slavia Třebíč: Souhlasím, že dnes nás přesilové hry posadily na koně. Viděli jsme dobrý zápas v dobré kulise. Myslím, že 1. třetinu jsme mohli vyhrát větším rozdílem. Ve 2. třetině jsme se dostali od 30. minuty pod tlak, ale i přes to jsme měli nějaké šance, ale nic nám tam nespadlo. Ve 3. třetině soupeř ještě přitlačil a zápas otočil. V závěru nám chyběl kousek k tomu, abychom získali bod. Hráči hráli na hraně svých možností, dnes nás trochu zklamala koncovka.

Jaromír Šindel - HC Slovan Ústečtí Lvi: Myslím, že jsme viděli kvalitní zápas, který měl nasazení. Dalo by se říci, že porážka je pro domácí až příliš krutá, protože soupeř si nějaký bod zasloužil, ale tak to ve sportu chodí. My jsme dali téměř tři totožné branky, ale zase jsme si za nimi šli. Úvod se nám nevydařil a vyloučením jsme soupeře dostali do hry. Od půlky zápasu jsme šli za vítězstvím.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024