Menu +

OLO - TRE 5:2 - Třebíč nezvládla první třetinu, tříbrankové manko už nedohnala

Reportáže
T ř e b í č - V pátém kole cestovali hokejisté Horácké Slavie na led Olomouce, která doma ještě neprohrála. Tento fakt nezměnili ani Horáci a to hlavně díky první třetině, v níž domácí využili dvě přesilovky a jednu individuální akci. Třebíčští v úvodu utkání až příliš často zahřívali trestnou lavici a pykali za to v průběhu zápasu hned třikrát. Za hosty korigovali skóre Martin Čech a Jan Káňa, u obou asistoval Jan Zdráhal.
Sdílejte článek
 
5.kolo, pondělí 24.9.2012
OLO OLO
5:23:0, 1:1, 1:1
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 5. Herman (Řípa, Ondrušek), 9. Kolouch (Selingr), 20. Herman (Pekr), 38. Pekr (Ondrušek, Selingr), 55. Kolouch (Švaňhal, Selingr) - 23. Čech (Zdráhal, Dolníček), 42. Káňa (Zdráhal, Burian). Rozhodčí: Jeřábek, Minář – Adamec, Poruba. Vyloučení: 5:5. Využití: 3:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 583. Střely na branku: 34:30. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1, 4:2, 5:2.
Sestavy
HC Olomouc: Kašík – Houdek, Nedbálek, Bertoň, Ondrušek, Lhotský, Valenta, Janáček, Staněk – Kucharczyk, Diviš, Hampl – Pekr, Řípa, Herman – Švaňhal, Kolouch, Selingr – Rác, Heža, Vodný.
SK Horácká Slavia Třebíč: Čiliak (21. Dusík) – Malena, Rangl, Dietz, Zdráhal, Dlapa, Sláma, Čejka, Sobotka – Čech, Dolníček, Čuřík – Burian, Ostřížek, Marosz – Fořt, Kaut, Vondráček – Kadela, Káňa, Přibyl.

Komentář k zápasu

Mora začala utkání velmi svižně a Třebíč se bránila jen pomocí nedovolených zákroků. Už v páté minutě šla Olomouc po zásluze do vedení, když vůbec poprvé v sezóně využila přesilovku. Jakub Herman si před Čiliakovou brankou počkal na Řípův pas a otevřel gólový účet zápasu.

Mora po pár minutách navýšila své vedení, a to znovu v početní výhodě. Tentokrát se k odraženému puku dostal Petr Kolouch a z úhlu překonal Marka Čiliaka, který už se k levé tyčce své klece nestihl přesunout.

Po chvíli se zapotil také domácí brankář Libor Kašík, Třebíč dvakrát zahrozila z přečíslení dva na jednoho. Nejprve Sláma z rychlého kontru jen těsně minul pravý horní růžek olomoucké svatyně, následně těsně před Kašíkem promáchnul Tomáš Vondráček. Půl minuty před koncem si však vzala slovo opět domácí Mora. Jakub Herman na útočné modré čáře převzal kotouč od Matěje Pekra a střelou do šibenice dal třetí branku domácích.

Marka Čiliaka po první periodě periodě nahradil v brance hostů Lukáš Dusík. A hned po chvíli mohl z přímo z ledu sledovat snížení svého týmu. Domácí obránci nechali v třebíčské přesilovce v předbrankovém prostorem několikrát dorážet Martina Čecha, který nakonec procpal puk až za Kašíkova záda.

Po dlouhé době se do vyloženější šance dostala domácí Olomouc, Zbyněk Hampl však z otočky našel pouze Dusíkovu lapačku. Dvě minuty před druhou sirénou vrátil Hanákům tříbrankové vedení Matěj Pekr, který po Ondruškově ráně dorážel puk do odkryté klece, využil tak už celkem třetí přesilovku domácích v zápase a sám si udržel úspěšnost gól na utkání.

Horácká Slavia měla znovu výborný vstup do třetiny, Vysočané ještě dohrávali přesilovou hru ze závěru druhé části a po pár vteřinách z ní vytěžili kontaktní trefu. Před domácí svatyní zapomenutý Jan Káňa tečoval projektil z hole Zdráhala přesně do Kašíkova protipohybu, a dal tak hostům ještě motivaci střetnutí nevzdávat.

Třebíč se však dotahovala marně, ba naopak inkasovala ještě jednou. Stejně jako Herman se podruhé v utkání trefil i útočník Petr Kolouch, který tak stanovil konečný stav utkání na 5:2.



Ohlasy trenérů

Jan Tomajko (HC Olomouc): O osudu zápasu rozhodla první třetině, měli jsme výborný vstup do utkání. Doteď jsme v přesilovkách nedali žádný gól, dnes jsme zužitkovali hned tři, to určitě rozhodlo utkání. Minulé zápasy jsme byli v početních výhodách hodně jaloví. Za stavu 4:2 to ještě vypadalo na drama, pátý gól nás naštěstí uklidnil. Musím ale uznat, že Třebíč tady neodehrála tak špatné utkání, jak by se na první pohled zdálo.

Kamil Pokorný (SK HS Třebíč): Domácí vyhráli zcela zaslouženě, my jsme v první třetině opustili to, co nás zdobilo v předchozích duelech. Měli jsme problémy s disciplínou, když se v Olomouci necháte v hned v první části třikrát vyloučit, rovná se to podřezané větvi. Za stavu 0:3 jsme se snažili ztrátu dohnat, domácí však pokaždé rychle odpověděli. Díky první třetině, důrazné hře a aktivnímu bruslení si Olomouc dokráčela k vítězství.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024