Menu +

TRE - BER 3:0 - Čiliak opět neprůstřelný! Horáci třikrát vyprášili medvědí kožichy

Reportáže
T ř e b í č - V osmém kole přívítala Horácká Slavia na svém ledě tým Medvědi Beroun 1933. Horáci začali od úvodního hvizdu aktivně a hned svoji první přesilovou hru proměnili ve vedoucí branku. Po druhé brance v síti Medvědů se hra začala vyrovnávat a rozuzlení přineslo až poslední dějství, kdy při power-play hostů pečetil vítězství domácích 3:0 kapitán David Dolníček. Druhé čisté konto za sebou si připisuje dnes opět vynikající Marek Čiliak.
Sdílejte článek
 
8.kolo, středa 3.10.2012
TRE TRE
3:02:0, 0:0, 1:0
BER BER
Statistiky
Branky a nahrávky: 6. Čejka (Sláma), 18. Ostřížek (Burian, Vondráček), 59. Dolníček (Čech). Rozhodčí: Čech - Reich, Černý. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1190. Střely na branku: 46:31. Průběh utkání: 3:0.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Čiliak - Rangl, Dietz, Zdráhal, Dlapa, Sláma, Čejka, Kadela R., Sobotka - Marosz, Dolníček, Čech - Vondráček, Ostřížek, Burian - Dočekal, Kaut, Fořt - Přibyl, Káňa, Kadela E.
Medvědi Beroun 1933: Kůdela - Hertl, Ruprecht, Malý, Jebavý, Vítek, Krejčí, Halada, Palaščák - Vostřák, Hošťálek, Klhůfek - Padělek, Doležal, Kubeš - Meidl, Videlka, Trojan - Milfait, Pavel, Bárta.

Komentář k zápasu

Do utkání vstoupili lépe domácí, hned v první minutě se otáčel kolem branky s kotoučem na holi Dolníček. Kautův střelecký pokus z levého kruhu nemohl Kůdelu v brance Berouna ohrozit. Medvědi zamkli Třebíč v obranném pásmu ve třetí minutě, z čehož následně pramenilo vyloučení Eduarda Kadely a přesilová hra pro hosty. V ní neudržel Čiliak nahozený kotouč, ale připravená obrana ho rychle vyhodila přes všechny čáry. Počet hráčů se srovnal po podražení, kterého se dopustil Klhůfek. A když už byla Třebíč v pěti, využila hned první velkou šanci. Svou první branku v dresu Horácké Slavie vstřelil Václav Čejka.

Třebíčští i nadále udávali tempo hry a dobře bránili modrou čáru. Ve výhodné pozici se ocitl Káňa, jeho střelu reflexivně chytil přesouvající se Kůdela. Čiliaka ohrozil Bárta. Na druhé straně se předvedlo duo Dolníček – Čech. Čiliak musel vytáhnout efektivní zákrok lapačkou po střele Malého. Fořt jen těsně minul branku z mezikruží. Největší šanci hostů v první třetině měl Padělek v sedmnácté minutě, když vyslal tvrdou ránu na Čiliaka, třebíčský brankář ji vleže zneškodnil. O pouhých šestatřicet vteřin později našel Burian rozjetého Ostřížka, který se trefil přesně k tyči – 2:0.

Do druhého dějství vstoupili lépe domácí a zaměstnávali takřka pravidelně Kůdelu. Leč neprosadili se Ostřížek, Dočekal z mezikruží a ani Dolníček, jemuž však mnoho ke skórování nechybělo. Čiliak si lehce poradil s pokusem Hertla. Neohrozili ho ani střely Padělka a Krejčího. Individuální akcí se prezentoval bez úspěchu Dočekal. Z pravého kruhu to zkusil Burian.

V úvodu třetí periody vyslal tvrdou ránu Dočekal, jenž se vřítil do útočného pásma, branku však netrefil. Na Čiliaka nevyzrál ani nadvakrát Klhůfek. Kůdela se musel ohánět po Dolníčkově střele do protipohybu. Třebíčský brankář měl štěstí po tečované ráně Krejčího, puk se jen otřel o tyč. Nebezpečně tečoval před Čiliakem i Padělek. Hostům nepomohla ke vstřelení branky ani přesilová hra pěti proti třem.

Po vyloučení domácího Slámy ve dvaapadesáté minutě si vzali hostující trenéři oddechový čas, při tlaku skončila Padělkova teč nad, záhy byl ale vyloučen Klhůfek za nedovolené bránění a síly na ledě se srovnali. Pak už si Berounští výraznější brankovou příležitost nevypracovali, vyjma pokusu Meidla z mezikruží, navíc zkusili power-play, kterou ukončil po pouhých čtrnácti vteřinách Dolníček. Domácí tak zvítězili nad Medvědy o tři branky.



Tiskovka po utkání Třebíč - Beroun 3:0

David Ostřížek po utkání Třebíč - Beroun 3:0



Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný – SK Horácká Slavia Třebíč: Dnes se v plné nahotě ukázalo, že máme problém se střílením branek, ale v zápase jsme byli aktivnější, šance jsme si vytvořili. Strašně důležité pro nás byly ty první dva góly, na každou branku se strašně nadřeme a ten třetí jsme pak dali až gólman nebyl v bráně. Soupeř dobře bruslil a my jsme museli být pořád ve střehu a to i díky tomuto skóre. Kdyby to po druhé třetině bylo 6:1, nikdo by se nemohl divit. Díky tomu, že jsme ty góly nedali, tak soupeř v závěru vycítil šanci, aktivitou si došel pro fauly. Jednoduchý zápas to nebyl, nás v klíčových chvílích zápasu podržel brankář Čiliak. Jsme strašně rádi, že jsme zápas zvládli a že máme tři body.

Aleš Totter – Medvědi Beroun: Jsem pyšný na svůj tým, protože dnes jsme přijeli v extrémním složení a někteří naši hráči hráli teprve první zápas. U prvních dvou gólů nám chyběly zkušenosti, hráči udělali nepatrné chyby a soupeř se dostal do vedení 2:0. My jsme dnes neměli sílu na vstřelení gólu, rozpadly se nám první i druhá přesilovková formace. V zápase jsme pak spíše improvizovali, riskli jsme to pak ještě v přesilovce pěti proti třem, ale puk nám utekl z pásma. Třebíč je soupeř, se kterým můžeme hrát, ale dnes se nám to nesešlo a já soupeři gratuluji k vítězství.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024