Menu +

HBR – TRE 0:3 – Z Kotliny vezou Třebíčští všechny tři body!

Reportáže
T ř e b í č - I druhé derby v sezóně dokázala Horácká Slavia zužitkovat ve svůj prospěch. Tentokráte zvítězila v Havlíčkově Brodě, kde porazila v devátém kole vedoucí celek první ligy. Místní Rebelové nedokázali ani jednou překonat v posledních zápasech výborného Marka Čiliaka, který už neinkasoval ve třech po sobě jdoucích zápasech. Třebíčští rozhodli o svém vítězství ve druhé třetině, kdy se prosadili Vilém Burian a David Ostřížek. Druhá formace červenobílých tak rozhodla o tom, že tři body putují do Třebíče. V power-play stanovil konečné skóre druhou brankou v utkání Ostřížek.
Sdílejte článek
 
9.kolo, sobota 6.10.2012
HBR HBR
0:30:0, 0:2, 0:1
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 23. Burian (T. Vondráček, Ostřížek), 38. Ostřížek (Káňa), 60. Ostřížek (Burian, Dolníček). Rozhodčí: Jeřábek, Humpolíček - Lučan, Svoboda. Vyloučení: 8:8, navíc Novotný (HBR) a Zdráhal (TRE) 5 minut + OT do konce utkání, Morava (HBR) 10 minut OT. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1721. Střely na branku: 31:34. Průběh utkání: 0:3.
Sestavy
BK Havlíčkův Brod: Dolejš - Soldán, Ostrčil, Protivný, Pavlík, Novotný, Morava, Jelínek - Meidl, Knotek, R. Vondráček - Endál, Třetina, Polodna - Rytnauer, Kostourek, Ondráček - Stehlík, Štěpánek, Musil - Fiedler.
SK Horácká Slavia Třebíč: Čiliak - Dietz, Dlapa, Zdráhal, R. Kadela, Čejka, Sláma, Sobotka - Čech, Dolníček, Kaut - Burian, Ostřížek, T. Vondráček - Fořt, Káňa, Křivohlávek - E. Kadela, Moučka, Přibyl - Paták.

Komentář k zápasu

Brankáři střelcům radost nedovolili

Začátek utkání patřil domácím Rebelům, kteří se dostali do první vážnější šance, ale Vondráček na puk před odkrytou klecí nedosáhl. Prosadit se mohl i Milan Kostourek, který se prokličkoval až před Čiliaka, ale byl odstaven hráčem Třebíče. Ovšem perné chvilky si prožil i Daniel Dolejš v domácí kleci. Horákům pomohla přesilovka pět na tři, kterou však domácí zvládli. Fořt následně uháněl spolu se svým kolegou dva na dva, zakončení vzal na svá bedra, ale gólovou radost mu parádním zákrokem lapačkou vzal Dolejš. Krátce nato vznikl závar před domácí svatyní, ale radost Eduarda Kadely byla předčasná. Brankář Rebelů udržel puk před čarou. Oba celky se snažily o vstřelení úvodní branky, ale oba gólmani byli proti. Domácím pomohlo i štěstí, když Čech svou dorážku nasměroval mimo tyče. Minutu před koncem úvodního dějství se do trháku dostal Ostřížek, který se natlačil před Dolejše a možná i překonal domácího gólmana, ale sudí odpískal postavení útočícího hráče v brankovišti.

Třebíč se dostala do trháku

V první vážnější situaci ve druhé třetině se ocitla dvojice Lukáš Endál – Miroslav Třetina, ale ani jeden z borců nedokázal překonat parádně se roztáhnuvšího Marka Čiliaka. Podruhé v zápase se do úniku dostal Milan Kostourek, který byl před třebíčskou svatyní zastaven na hranici faulu, ale rozhodčí odmítl písknout nájezd. Hned z protiútoku již však udeřilo. Celou akci rozjel David Ostřížek, který našel Tomáše Vondráčka, jenž puk poslal na vrchol levého kruhu, kde stál Vilém Burian, který umístil puk nad lapačku Daniela Dolejše. Rebelové se pokoušeli o rychlou odpověď, ale Marek Čiliak ukazoval své umění v plném rozsahu. Zapotil se zvláště v oslabení, kdy musel čelit několika nebezpečným pokusům domácích, ale všechny i s přispěním paní štěstěny dokázal dostat mimo branku. Hra měla vynikající náboj a tribuny se bavily dobrým hokejem. Šťastnější však mohli být Třebíčští, jelikož Rebelové vyrobili fatální hrubku v obraně, na kruhu se ke kotouči dostal David Ostřížek, který měl dost místa a sjel si až před Dolejše, kterého pokořil výstavní střelou mezi jeho betony. Závěr třetiny se nesl ve vyrovnaném duchu na obou stranách, ale další branka již nepadla.

Třebíč stvrdila výhru v power-play

Třetí část základní hrací doby přinesla rychlý nástup ze strany Rebelů, ale Čiliak si s jejich výpadem poradil. Následně se třebíčský muž s maskou zaskvěl také proti výjezdu Knotka zpoza brány, když ucpal prostor u své levé tyče. Poté se však osmělila i Třebíč a nejprve zastavil rodící se únik tří na jednoho obránce Radek Novotný, načež se do brejku dostal Patrik Fořt, který svou střelou rozezněl nejprve levou a následně i pravou tyč, ale kotouč se do branky neodrazil. Více práce měl brankář Marek Čiliak, ale horké chvilky zažíval i domácí gólman. Tomu vypadla střela od modré čáry z lapačky, ale nikdo z Třebíčských jej nedokázal dorazit do jeho brány, jelikož sudí odpískal postavení útočícího hráče v brankovišti. Snížit mohl na druhé straně Martin Ondráček, ale v nájezdu minul vzdálenější vingl Čiliakovy svatyně. Havlíčkobrodští se tři minuty před koncem odhodlali k odvolání gólmana z branky. Rebelové si sice vytvořili tlak, ale brankáře Horáků již pokořit nedokázali. V samotném závěru se ještě strhla za brankou Třebíče hromadná bitka, jíž se zúčastnily obě na ledě přítomné pětky, které tak notně rozvířily dění na tribunách. Rebelové pokračovali ve hře bez brankáře, čehož využil David Ostřížek, který uklidil puk do opuštěné klece. Horácká Slavia si tak z Kotliny odvezla velmi cenné tři body.



Václav Čejka po utkání H. Brod - Třebíč 0:3



Ohlasy trenérů

Karel Dvořák - HC Rebel Havlíčkův Brod: Třebíč opět potvrdila, proč má nejméně inkasovaných branek. V první třetině byla Třebíč jasně lepší a přebruslila nás ve všem. My jsme dělali zbytečné fauly, což nás stálo dost sil, jelikož se všichni hráči nedostali na led a to nás trochu rozhodilo. Gól jsme nedostali, ale když už jsme se ve druhé třetině dostali do tempa, tak jsme vyrobili fatální hrubky, hosté šli do vedení. Třetí třetina byla už jen o tom, jestli dáme branku nebo ne, ale dneska jsme se bohužel neprosadili a nebo nám šance pochytal brankář, nebo jsme se nebyli schopní trefit do branky. Druhou a třetí třetinu jsme bojovali, ale jednou už to muselo přijít. Bohužel to přišlo v derby. Já musím pogratulovat hostům, kteří opět ukázali, že mají výbornou obranu.

Kamil Pokorný - SK Horácká Slavia Třebíč: Já jsem velmi rád, že jsme zde dokázali vyhrát. Jednak je to derby a jednak jsme hráli proti lídrovi soutěže. Navíc proti nám stálo velmi kvalitní mužstvo. Myslím, že v první třetině jsme byli lepší a bruslením jsme si vytvořili určitý tlak. Bohužel gól jsme nedali, ale první třetina nám ukázala jakýsi návod na to, jak s takovým soupeřem hrát. Ve druhé třetině jsme se dostali deset minut pod tlak. Nám přestaly jít nohy a domácí zvedli lidi. Ale od té desáté minuty, co jsme dali branku z kontru, jsme začali dobře bránit a znovu jsme na ně vlétli, dali druhý gól a ve třetí třetině jsme chtěli pokračovat v aktivní hře do obrany, abychom nepustili domácí do kontaktního gólu. Bylo to velmi složité, ale díky obětavosti a obrovskému nasazení těchto mladých kluků doplněných o čtyři zkušené hráče s podporou gólmana Čiliaka se nám to povedlo a dokázali jsme porazit velmi kvalitního soupeře.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024