Menu +

TRE - MOS 4:2 - Neprůstřelnost Čiliaka prolomena, Třebíč opět vítězná

Reportáže
T ř e b í č - K desátému kolu první hokejové ligy zavítal na led Třebíče celek HC Most. Hned v první minutě byl vyloučem Martin Čech a hosté diktovali tempo hry, následně se hra vyrovnala. V polovině první dvacetiminutovky nachytal Přibyl na švestkách Závorku a domácí se dostali do vedení, které následně ještě zvýšil Martin Čech. Ve druhé části jasně dominovali domácí, kteří ve vlastní přesilové hře předvedli překrásnou kombinaci, na jejímž konci byl David Dolníček a zvýšil na rozdíl tří branek. Do třetí třetiny nastoupili hosté s tím, že chtějí vstřelit alespoň čestný úspěch, což se jim povedlo, a Marek Čiliak kapituloval po 294 minutách, pokud se nebude počítat rozhodující nájezd proti Mladé Boleslavi. Třebíč následně odskočila opět na rozdíl tří branek. Na výhře domácích nezměnila nic ani branka v předposlední minutě střetnutí.
Sdílejte článek
 
10.kolo, středa 10.10.2012
TRE TRE
4:22:0, 1:0, 1:2
MOS MOS
Statistiky
Branky a nahrávky: 10. Přibyl (Křivohlávek, Kadela R.), 13. Čech M. (Čuřík, Dolníček), 29. Dolníček (Čuřík, Čech M.), 52. Ostřížek (Čuřík) - 47. Tauš (Rohan T., Slavíček), 59. Slavíček (Rohan T., Tauš). Rozhodčí: Přikryl - Lukš, Wesley. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:0. Diváci: 1450. Střely na branku: 38:27. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1, 4:2.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Čiliak - Dietz, Rangl, Dlapa, Zdráhal, Čejka, Sláma, Kadela R. - Čech M., Dolníček, Čuřík - Burian, Ostřížek, Vondráček - Fořt, Káňa J., Dočekal - Kadela E., Křivohlávek, Přibyl.
HC Most: Závorka - Parýzek, Charousek K., Hranáč, Přindiš, Prošek, Pavlů, Tomeček, Klíma - Tauš, Čurilla, Gengel - Bojer, Slavíček, Heřman - Jurčík, Smolka, Rohan - Nedrda, Adámek, Vaněk.

Komentář k zápasu

Hned v první minutě zahákoval Čech protihráče, takže hosté měli výhodu přesilové hry. Marek Čiliak vychytal loženku Slavíčkovi, jenž zakončoval z hranice brankoviště. Jakmile Třebíčští ustáli oslabení, putoval kotouč v útočném pásmu po ose Vondráček – Burian – Ostřížek. Posledně jmenovaný na Závorku nevyzrál. V 7. minutě hráli domácí přesilovku, ale Závorku prakticky neohrozili. Naopak Čiliak zasahoval proti hrozbě Bojera.

V minutě desáté padla první branka zápasu. Čtvrtá třebíčská lajna vybojovala puk u levého hrazení. Křivohlávek přistrčil touš na modrou čáru Milanu Přibylovi, který vypálil z jedničky po ledě a překvapil mosteckého gólmana. Za další tři minuty vedli domácí 2:0. Před mosteckou svatyní se strhla velká trma vrma, kotouče se zmocnil Martin Čech a backhandovým blafákem skóroval. V 15. minutě šel pykat Přindiš, Ostřížkova formace si vytvořila obrovský tlak, nicméně skóre se do první sirény nezměnilo.

Do druhé třetiny vstoupili Mostečtí s větším nasazením a zvýšeným pohybem. Toto ovšem otvíralo okénka v jejich obraně. Jedno z nich nepotrestali Vondráček s Burianem. Do další šance se dostal Fořt, v situaci dva na jednoho volil zakončení. Závorka zavřel svoje betony včas. Za okamžik se mostecký brankář vytáhl proti Dolníčkovi. Most měl šanci vrátit se do zápasu při vyloučení Čejky, obrana Třebíče pracovala na jedničku.

Vzápětí udeřila Horácká Slavia při trestu Proška. Perfektní kombinaci první pětky zakončil do prázdné klece David Dolníček. Prakticky celou druhou třetinu byl k vidění velice pohledný a svižný hokej. Brankáři další změnu skóre nepovolili. Třebíčským se sice podařilo dostat kotouč za Závorku, jenže se tak stalo k nelibosti domácích příznivců po čase určeném pro druhou třetinu.

Třebíč se pokusila na začátku závěrečné periody definitivně zlomit odpor houževnatého Mostu. Dočekal neuspěl a po něm ani Vondráček, jehož střelu do šibenice gólman Závorka bravurně vyrazil. Ve 47. minutě se prosadili Mostečtí díky velkému důrazu před brankou z hole Zdeňka Tauše. Hosté tak odčarovali neprůstřelnost Marka Čiliaka, jenž inkasoval po úctyhodných 294 minutách gól ze hry. Třebíčští nechtěli připustit drama. 52. minuta přinesla chybu v rozehrávce Mosteckých, kterou potrestal přesnou střelou David Ostřížek. Hosté se nadále snažili a dosáhli dvě minuty před koncem kosmetické úpravy skóre z hole Slavíčka. Horáci si tak připsali čtvrtou výhru v řadě.



Tiskovka po utkání Třebíč - Most 4:2

Martin Čech po utkání Třebíč - Most 4:2



Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný – Třebíč: Pro nás byl ten zápas těžký v tom, protože všichni od nás očekávali něco po vítězství v Brodě. Museli jsme se znova nastartovat, protože Most přijel s vizitkou soupeře, který hraje venku velice dobře. První třetina se mi vůbec nelíbila z naší strany. Soupeř byl pohyblivější, měl tam dvě šance, ale paradoxně jsme ji vyhráli 2:0. Já jsem hráčům řekl, ať si váží toho vedení, ale že hra není podle našich představ. Naštěstí oni to tak vycítili a ve druhé třetině hráli velice dobře. Tam jsme dali krásnou branku v přesilovce a myslím si, že jsme mohli vedení ještě navýšit. Ve třetí třetině pod dojmem náskoku zase přišlo určité uspokojení. Jasně se ukazuje, že se musí hrát koncentrovaně 60 minut, že tihle mladí hráči si nemůžou myslet, že je hotovo. Pak přišly chyby, soupeř je potrestal a zbytečně jsme je pouštěli takhle do hry.

Kamil Kašťák – Most: Na začátku zápasu jsme měli dvě šance, které jsme nevyužili, ale pak dvě třetiny byli domácí lepším týmem a zaslouženě vedli. V poslední třetině jsme stáhli hru na tři pětky a myslím si, že jsme hráli důstojněji, ale bohužel góly přišly pozdě. Navíc po naší hrubé chybě jsme dostali čtvrtý gól, takže domácí vyhráli zaslouženě.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024